Tavaly az EU-ban 23,4, az eurózónában 28 euró volt az egy órára eső munkaerőköltség az Eurostat közelmúltban kiadott becslése szerint. Magyarország a hatodik legolcsóbb országnak számít e tekintetben. Az EU egészében az átlagos óránkénti munkaerőköltség az egész gazdaságra - a mezőgazdaságot és a közigazgatást kivéve - vetítve 2012-ben az Eurostat becslése szerint 23,4 euró, míg az eurózónában 28 euró lehetett. Ezek az átlagok azonban jelentős különbségeket takarnak a tagállamok között: az egy órára eső munkaerőköltség 3,7 és 39 euró között szóródik, előbbi Bulgáriában, utóbbi Svédországban. (Az Eurostat azonban felhívja a figyelmet, hogy a munkaerőköltségek euróban becsült értékét jelentősen befolyásolja az eurózónán kívüli tagállamok esetében az árfolyamok változása.) Magyarországon a 6. legalacsonyabb, 7,5 euró volt az egy órára jutó munkaerőköltség. Hazánknál alacsonyabb munkaerőköltséget Lengyelországban (7,4 euró), Lettországban (6 euró), Litvániában (5,8 euró),...

Forrás: napi.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lacika1ö
Sajnos minden értelmes ország tudja hogy a Magyar nép a saját országában éhen hal,így kicsi pénzért vállal munkát ,de legalább él . De ezt sok ország ki is használja,a Magyar nép csicska lett ( RABSZOLGA !!! )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@samuel: Az igazi nagy probléma, hogy sok helyen még az úgynevezett zsebbe csúsztatás sincs, csupán a kopasz minimálbér, az is sok helyen bejelentés nélkül.Városubjban van olyan 200 fős cég, ahol a dolgozó legalább fele nincs bejelentve és egyéb nagyon csúnya trükközések mennek a bérekkel és egyebekkel is, amire nem térnék ki bővebben.
Az egész város tudja, még sem tesz senki semmit érdekes módon.A cégnek, volt hogy egy évben három neve volt három helyen bejelentve.A tulaj természetesen luxus körülmények közt tengődik és a polgármesterrel teniszezget.

Erre szokták mondani, hogy no comment.
kedwes
@Dr.luigilongo60: Bocsi! Az előbb lemaradt.
Tudom, hogy a Magyar vállalkozók is kapnak, de ott már érvényesül a vállalkozás „színe” is, hogy mennyi jut.
Ami itthon marad, kevésbé fáj.
Bár tudható, hogy a herdálás megy rendesen a minimálbérből adózók adójából.
Miközben az állandóan „preferált” munkahelyteremtés elmarad.
gabrella
@Dr.luigilongo60: Ilyen cég nálunk is van. De a dolgozók örülnek,hogy dolgozhatnak és teljes nyilatkozati tilalom is van náluk.
radios45
@lenhardtibolya: ma is van nálunk kerékpárgyártás, összeszerelés formájában, ezt úgy hívják Schwinn Csepel.
Pár napja láttam egy Schwinn Traction, trekking 28"as bringát, és meg lepődtem milyen jól néz ki, jól fel van szerelve, alu váz 6061-es, Suntour Nex teleszkóp, duplafalú erősitett alufelnik, Shimano fékváltókar=belépőszintű, alu hajtókarok, állitható kormánycsapágy.
Csomagtartóval plasztik, /roszdásodás mentes sárvédővel/,rászerelve, a kintről hozottakon nincs rajta semmi, /taiwani stb. csak a prizmák.
Az ára 80ez.ft.volt, akiknek ajánlottam, elmondtam, és akik látták mind sokalták az árát.
Viszont egy ufó kinézetű duplalámpás, full műanyag kacatos kínai kiskerekű elektromos robogóért nem sajnálják a 129ezret sem, a kispénzű nyuggerek, de a fiatal anyukák ugyancsak megveszik,
mert ugye milyen jól néz ki, nem kell tekerni, menő vagyok, stb.
lenhardtibolya
@radios45: Ha én vásárolnék kerékpárt, bizonyára örömmel fizetném ki a 8o ezret a csepeliért (még akkor is, hogyha már csak itt szerelik össze, kár, hogy nem Csepelen gyártják az egészet, ahogy régebben...)
mimre50
Majd ha ezt megértjük és cselekszünk ,hogy ne a jelenlegi legyen akkor nem kellenek ilyen kommentárok :www.youtube.com/watch?v=cZ3SmiiUqzA

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.