Törvényben rögzítette a parlament a rezsicsökkentést: a hétfőn elfogadott jogszabály a földgáz, az áram és a távhő árának január 1-jén bekövetkezett csökkentése mellett előírja a víz- és a szemétszállítási díjak tízszázalékos csökkentését július 1-jével.

A fideszes javaslatra elfogadott törvény alapján a díjcsökkentést kötelező feltüntetni a számlán. Ha az elmarad - és a fogyasztóvédelmi hatóság megállapítja a szerződésszegést -, a szolgáltatónak tízezer forint kötbért kell fizetnie a fogyasztónak.

A jogszabály értelmében a szolgáltatók júliustól a tavaly áprilisi ár legfeljebb 4,2 százalékkal megemelt összegének 90 százalékát kérhetik el a szemétszállításért, míg a víz- és a csatornadíjak az idén januári összeghez képest csökkennek tíz százalékkal.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr lóherre
Kész röhej!!!
A következő lépés, a trafik pályázat eredményét pedig az alaptörvényben kell rögzíteni..
Jaj már megint adtam egy ötletet a fityeSSeseknek.
Hajrá fiúk!!! Ez lesz a végső döfés a hatalmatoknak.
reedbánya
Településünkön,mióta a fiuk vannak döntési helyzetben 200%-al drágább a szemétszállítás!És a sok félkegyelmű most boldog,mert ezt nyártól 10%al csökkentik!Szánalmasék azt nem tudják,hogy miután jövőre ismét megválasszák őket,fog jönni a fekete leves!
human
@reedbánya: Hát igen. Azt is ráírhatnák a számlákra, hogy 2010 óta mennyivel drágult minden.
Kapitány1123
"A díjcsökkentést kötelező feltüntetni a számlán" Most már csak az hiányzik,hogy szeretett kedves vezetőnk glóriával ékesített arcmását is tegyék fel a számlára.Esténként a mély hittel megáldott rajongói el rebeghetnének egy imát a bekeretezve falra akasztott villany és gázszámla előtt. "MARGIT!!! NÓÓÓÓÓRMÁLIS???
coni
Egész Európa a magyarokon röhög, mert lassan a szemételszállítás díját is az Alkotmányban rögzítjük, amit ha kell félévente módosítunk.
Így történhet meg, hogy nálunk a költségvetés havonta módosul és ettől kezdve nagyképűség költségvetésnek hívni, mert csak sacc per kábé ötlethalmaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.