Martonyi János szerint Magyarország nyilvánvalóan Európa része, elkötelezett az európai értékrend mellett, ezért nem távolodhat el vagy válhat ki az unióból.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Jó, én megértem, hogy nem mindenki csápol az EU-nak. De őszintén szólva nagyon unom már az "unió előtt is volt Magyarország" kezdetű sallangokat, amivel megpróbálják alátámasztani a tőlük való függetlenséget. Volt persze, közel tíz éve. Azóta kicsit más szelek fújdogálnak.
Először is, hagyjuk azt, hogy elvették a mezőgazdaságunkat. Nem vettek el semmit. A földek magyarok kezében vannak, úgy hívják őket, hogy nyerges, simicska, meg sok más névtelen fidesznyik. A külföldiek kezében lévő földterületek százalékos aránya elhanyagolható. A mennyi föld van itt külföldiek kezében, annyi magyar tulajok kezében is van külföldön, elsősorban Franciaországban, Spanyolországban és Németországban.
Elvették az ipart? Iparunk sincs. A kilencvenes években már eladtak mindent, a semmit pedig bajos elvenni. És senki lelkivilágát nem akarom besötétíteni, de az akkori privatizációs törvényt a fidesz is lelkesen megszavazta anno, másképp viki sosem vághatta volna zsebre például fél Tokajhegyalját.
Szóval lépjünk ki? Pazar. Egyrészt rögtön hazazavarják azt a mintegy félmillió embert, aki most külföldön dolgozik, aztán majd itthon melózhatnak majd közmunkásként. Ráadásként vissza fogják követleni azt az évi mintegy 1200 milliárd forintos fejlesztési támogatást, amit v i s s z a n e m t é r í t e n d ő e n kapunk. Bizony. Ez az EU tagországok adománya, mert nekik is jobb, ha a térség nincs leszakadva, az ugyanis csak visszahúzná őket. Ebből a pénzből pózerkednek a fidezses városatyák az új fejlesztések fotóin, de valahogy azt sosem teszik hozzá, hogy ez sem meg az sem épülhetett volna meg a holland/német/angol stb. adófizetők pénze nélkül.
Záróakkordként pedig ránk szabadulna a viktátor minden agybaja, immár visszahúzó erő nélkül. Csak az EU-nak köszönhetjük azt, hogy némileg módosult a médiatörvény, a választási törvény, és még nem kiáltotta ki magát örökös kiskirálynak.
Szóval el lehet gondolkodni azon, mi a jobb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
trampli
@bundi: 16:21
Volt már szerencsém elég sok fogadáson részt vennem!
Szerintem, Európa főparasztjai, nem Mi vagyunk!
Talán nem is a sportugáluk, meg a luxok, de azé' uram bocsáss, ennyire primitívek kik lehetnek, nyilván egy-egy ország nem, csak egy-egy jól elszabott képviselőszerűségük!
Ha ma, ez az eu-szint, akkor ma, nem lehet jövőkép Európában!
Az EP-nek nevezett bandáskodásban pedig, a szint, a béka segge alatti 10.000 méter!
bundi
@trampli: én a néppártról írtam, és nem a parlamentről:
hu.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pai_N%C3%A9pp%C3%A1rt
de a parlamentben is jelentős a néppárti tagság:
"Az Európai Parlamentben az Európai Néppárt a legnagyobb frakció – EPP Csoport – 264 képviselővel. A frakció jelenlegi elnöke a francia Joseph Daul."
te egyébként nem a senkifia reinkarnációja lennél?
mert ugyanúgy kerülöd a választ arra, hogy kik is azok a barátok, akik egyre növekvő számban támogatják a fideszt az unióban
trampli
@bundi: Nem vagyok reinkarnáció! Hiába biciztél ennyit, ez nem jött be!
Sőt, a legfőbb elfoglaltságom nem is az, hogy az unalmadat elűzzem!
Mindezt, nem mi döntjük el, hanem a jövő!
Reménykedj, hogy a javatokra, ami elvileg kizárt!
coni
A legjobb bizonyíték, hogy a mi saját hibánk, hogy képtelenek vagyunk felzárkózni, hogy a velünk csatlakozott térségi országok sokkal jobban fejlődnek.
Azért hiszik az emberek, hogy az Unió kiszipolyoz nem pedig támogat bennünket, mert a valós számokkal nincsenek tisztában, és Orbán telekürtöli vele az országot.
A tőkének pedig tőke természete van, még ha nem is tetszik ez a szocializmusban nevelkedett magyaroknak. Talán a fiatalabbak megértik, hogy vége az egyenlősdinek és a szocializmusnak, de ez nem az Unió bűne.
coni
Nincs véletlenül egy jogász is ebben a kormányban?

Persze érthető, hogy az államszocialista tervgazdálkodásunkkal amit Simicska irányít kilógunk kissé(?) az uniós sorból.
bundi
@trampli: gyakorlatilag is kizárt. mint mondtam már nem a magyar építőipar maradványait foltozgatjuk, de amint nézem már nem is tudnánk.
atv.hu/cikk/20130502_drasztikus_csokkenes_a_lakasepitesek_szamaban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.