Portik Tamás állhatott a Kósa Lajos fideszes debreceni polgármester ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött - hangzott el szerda este az M1 Híradójában.

Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek. Az ügy aktáit idén februárban újra elővették - mondták el a hírműsorban.

Bagoly Bettina szóvivő, Fővárosi Főügyészség a Híradónak azt mondta: "az ügyben kényszerítés bűntettének gyanúja miatt időközben újraindult nyomozás április 26-ától fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztálya folytatja, jelenleg ismeretlen tettes ellen".

Mint elhangzott, a Híradó birtokába került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumból az derül ki, hogy a Kósa Lajos elleni lejárató kampány mögött Portik Tamás állhat.

A rendőrök szerint nem kizárt, hogy a videón látható férfit kényszerítették arra, hogy a debreceni polgármesterről valótlan adatokat állítson. Az ügy érdekessége, hogy az iratot osztályvezetőként az a rendőrtiszt írta alá, aki ma a V. László vállalkozóval kapcsolatos rendőri korrupciós ügyben előzetes letartóztatásban van.

A rendőrök szerint a felvétel az V. kerületi Galamb utca 4-es számú ház egyik lakásában készülhetett. A lakást korábban Portik Tamás fiának cége bérelte. A cégbíróság adatai szerint a kft. fő tevékenysége videofelvételek készítése.

Mint elmondták, információik szerint a cégnek Portik Tamás, amíg szabadlábon volt, több megrendelést is adott.

A Kósa Lajost rágalmazó videó azután került fel az internetre, hogy 2008-ban Portik Tamás találkozott Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójával.

A találkozókon készült hangfelvétel leirata a múlt héten került nyilvánosságra.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Kósa lejáratásához elég önmaga, nem kell oda a kutya sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edy Andre
Érdekel amúgy ez a rendkívül izgalmas, egyedülálló és fontos téma bárkit is a bizniszegyház legfanatikusabb hívein kívül? Uhh, Kosát le akarták járatni, jesszus, és egy bűnöző akarta... Helyben lefostam a bokám. Ezen múlik a jövőnk biztos.
coyote3
Az elfogulatlan "köztévé" feltételes módban megfogalmazott híre:))))) Mellékesen jegyzem meg, hogy az nagy hülye, aki Kósa lejáratásáért fizet. Laller megteszi azt maga is naponta.
lacika1ö
Kosa maga 1 mutáns,,gyermekek rém álma !!
vukkocska
@Pálinkafőző Rézüst: nem az az érdekes, hogy a cikkben az van, hogy Portik lehetett, hanem az, hogy bárki is úgy gondolná, hogy kell külső segítség ennek az embernek a lejáratásához. Már meg sem kell szólalnia, elég ránézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.