A hanyatló Svédországon gúnyolódik Bayer Zsolt. A Magyar Hírlap publicistájának a skandináv ország szabadszellemű demokráciafelfogásával vannak problémái.

"Tudom, önök most azt hiszik, hogy ez vicc. Nem, nem az. A törvényjavaslat ott fekszik a parlament előtt, és a Svéd Királyság szeretve tisztelt képviselői hosszan és érdemben vitáznak róla.

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy ennek éppen Svédországban kellett megtörténnie. Ugyanis ott eddig a következő dolgok estek meg: egy középiskolában „semleges nemű öltözőt" alakítottak ki, hogy akik nem érzik magukat fiúnak vagy lánynak, azok is tudjanak hol öltözni-vetkőzni. Az­után ott van az Egalia nevű óvoda, ahol a gendersemlegesség jegyében úgy küzdenek a „hagyományos nemi sztereotípiák ellen", hogy a gyerekeknek megtiltották a „fiús" és „lányos" játékok használatát, helyettük „semleges játékokat" hoztak forgalomba. Majd átírták a svéd nyelvet: bevezették a „hen" megszólítást, ugyanis eddig a férfiakat a „han", a nőket pedig „hon" szóval illették. Mostantól van viszont a semleges hen is, mert pechjükre a svéd nyelvben mindeddig nem szerepelt semleges nem. S álljon itt egy idézet: „...egy svéd ruhacég megszüntette a külön fiú- és lányszekciót a boltjaiban, egy játékgyár pedig traktorozó lánnyal és rózsaszín babakocsit toló fiúval hirdeti magát. A svéd szociáldemokrata politikusok kezdeményezték semleges nyilvános vécék felállítását, hogy az embereknek ne kelljen magukat férfiként vagy nőként definiálni. A svéd névtár eközben már 170 semleges nevet tartalmaz. Nos, a semlegességpártiak ezzel sincsenek kibékülve, szerintük ugyanis a szabadság és egyenlőség nevében engedélyezni kellene, hogy bárki használhasson bármilyen nevet. Azaz: hívhassák a fiúkat is Lisának és a lányokat is Adolfnak. Mondjuk. A házasságot pedig mindenféle felállásban engedélyezni kellene."

Nos, az eddig elért „eredmények" után itt az új hadszíntér: pisiljenek ülve a férfiak.

(...)

Ha a vikingek ülve végezték volna kisdolgukat, most nem lenne svéd parlament, ahol ennyi barom vitázhatna ennyi baromságról. S azt se felejtsük el egyetlen pillanatra sem, hogy szerte Európában ezek akarnak kioktatni minket a „normális viselkedésről" meg a „demokráciáról".

Le van az egész... Csak azért is: állva."

A teljes írás itt olvasható >>>

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Majd hogyha az takarítja a vécét, aki körülhugyozza, akkor lehet állva "pisálni".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@trampli: Ami kopog, az mar veseko,...:o)
lenhardtibolya
@Dr.luigilongo60: Köszönöm a kedves érdeklődését, ráhibázott, megpróbáltam kb. ötéves koromban, amikor a két bátyámat próbáltam utánozni, de nekem nem jött össze... Azóta ebben is hagyománytisztelő vagyok.
Tootsy
@kukac50: Mondd Csillagom, lattal Te mar eddig is akar egy ertelmes cikket is ettol az idiotatol? Mert akkor csak koltoi a kerdesed, amire ugye nem valaszolunk, de megis: ne varj tobbet tole, szerintem csak a kokemeny irigyseg beszel belole,...:o((
Tootsy
@Nauta: Nekem sajna ki kell lepnem a hidegbe, hogy atmenjek az amugy tokeletes WC-re, mert ugy van kialakitva a hazunk (nem a kert vegibe' levo budi!), igy mindig fel kell ebrednem, es a deszka mindig hideg, meg nyaron is!...:o))
bretagne
@Nauta: Ott pedig csak guggolva pisilhet.
jotta
Hamvas Béla Ugyanis c. művében ír le olyat hogy a végrehajtó személyzet női tagjai gumicső segítségével veszik ki a részüket a pártidegen elhurcoltak rituális levizelésében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.