Ha gond van, szívesen nyúl a minisztériumok pénzéhez a kormány - ez látszik az elmúlt évek megszorításaiból. Most mindehhez a presztízsberuházások feladását is hozzátette, de egy kiskaput azért hagyott magának. Kivesézzük a Varga-csomagot. Varga Mihály pénteken bejelentette az első csomagját - de nem csinált semmi újszerűt. Olyan költségvetési csomaggal debütált, amely nagyban hasonlít arra, ahogyan az Orbán-kormány Matolcsy György miniszterkedése alatt is reagált az elmúlt három évben a brüsszeli nyomásra, ahogyan akkor kezelte a költségvetési kihívásokat. Egy hete az Európai Bizottság világossá tette: még mindig nem elégedett azzal, amit a magyar kormány tett a költségvetési hiány leszorításáért. A két - takarékoskodást jelentő - Széll Kálmán-terven nyugvó 2013-as költségvetésbe a tavaly őszi parlamenti tárgyalás alatt pár hét alatt háromszor is belenyúlt a kabinet. Az egy hónapja készített konvergenciaprogramban jövőre is feszes gazdálkodást ígért. A bizottság szerint ezek...

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
@mátmar: Jól mondod! A szélhámos profihazug csúti, az EU szemében nem egyéb,mint egy 2014-ben szertefoszló tavaszi lepkefing!
kedwes
Ilyen a box!
De kinek jó ez?
Még a "fájdalamat" is képes áthárítani!
mátmar
Nem tudom, hogy ki nyeri a boxmeccset. De nagy valószínűséggel Brüsszel a nehézsúlyú, mi meg a lepkesúlyúak vagyunk.
Nauta
@mátmar: Jól mondod! A szélhámos profihazug csúti, az EU szemében nem egyéb,mint egy 2014-ben szertefoszló tavaszi lepkefing!
human
@kedwes: Mint a box? Csak itt a közönségnek fáj a bevitt ütés és nem annak akinek szánják.
kedwes
@human: Hát ez, az amiért a boxnak ezt, a válfaját nem kedvelem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.