A fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá kerülne a Margitsziget Navracsics Tibor javaslata szerint; a közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken nyújtotta be a vonatkozó javaslatot az Országgyűlésnek.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
az igen ! lesz margitszigeti dugódij gyalogosoknak ,leülsz a padra 400 ft/ óra / fő
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
A környékünkön nem a kisebbség garázdálkodik,hanem az elit. Nem megfagyás ellen tarolják le azt a pár fát,hanem a rönk rakó teherautó számra ,forog egész nyáron! A piti tolvajok ideje lejárt . Lásd Szekszárdot is, itt mekkora a mutyi van. Ezek azt hiszik nekik mindent szabad ,a másik meg nem is ember.
nyanya001
@lbs: Egy kissé elvagy tévedve !
Ez nem vádaskodás, hanem egy megjegyzés volt !

Esetleg az általad felvázolt felújítási munkálatokra
adna pénzt főváros a XIII. kerületnek de ugye ez nem megy
mert MSzP-s a polgármester !
lbs
@Tekla:
Azt azért nem árt tudnod - mielőtt az "elitet" pejoratív hangnemben illetnéd, hogy az erdőgazdaságnak is megvan a maga technológiai rendszere.
Van egy szakkifejezés ami pontosan áz általad említett dogokra vonatkozik; ez pedig az ún. "vágásérettség".
Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy fa életkora elér egy adott évszámot és ehhez még hozzájön a természetadta fejlődési folyamatból következő kifejlettség, akkor azt a fát célszerű letermelni.
Különben esetleg megindulhat pl. az odúsodás, ami egyfelől rontja a farönk minőségét, emellett a fa viharállóságát is, ami viszont már konkrét baleseti kockázatot okoz.

A letermelést az erdőgazdaságokban mindig követi a tuskók kiemelése, utána pedig az újratelepítés.
Ez egy körforgás jellegű folyamat és a világon mindenütt így működik, ahol szakszerű erdőművelés folyik.
A "megélhetési falopások is ma már különben teherautókkal történnek ipari szinten!

Az erdőből való kihordás pedig a - szabályszerű erdőművelés esetében is - teherautókkal történik, bár nekem az erdei kisvasúti szállítás - amely régen általános volt, kombinálva a normál nyoközű vasúti továbbszállítással lényegesen szimpatikusabb.
Ugyanis magától értetődően a károsanyag kibocsátása töredéke a közúti szállításnak.
Tekla
Hallottam a vágás érettségről. Meg a szálaló művelésről, ez utóbbi jobban tetszik ,mert legalább erdő szerű ,ami vissza mard.
Förtelmes, olyan géppel jól művelhető fa sorokat látni ,ami nem is hasonlít az erdőre. A fa ültetvényt mint gazdálkodási formát célszerű volna elkülöníteni. Meg némelyik erdő gazdálkodót a legmagasabb fára felakasztani, lábánál fogva ,hogy körbe gazolhassa.
A társadalomból is ki kéne irtani a krisztusi kort elérteket ,hogy az ifjúság ne is láthasson öregeket ,ekkor ugyanis már akár beteg is lehetnek?
coyote3
Előre srácok a központi irányításért !:)
Zsana
@lbs: Ezekhez az értelmes lépésekhez nem kell hogy Tarlós kezébe kerüljön a Margitsziget. A BKV mindenhol jár, lehet járatni oda elektromos buszokat azért nem kell, hogy a Tarlósé legyen. A Kossuth tér sem tarlósé mégis megcsinálják amit akarnak. Egyértelmű, hogy ennek egészen más oka van. Utána jön a vár, a Halászbástya, a Gellért hegy, a Szabadsághegy, a Normafa. és elöbb-utobb minden átvándorol Fideszes érdekeltségbe. És persze mindenért fizetünk ha oda akarunk menni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.