Hét fideszes, illetve kereszténydemokrata politikus válaszolt a Demokratikus Koalíció (DK) levelére, amelyben a párt nyilatkozatot kért tőlük arról, hogy nem érintettek a trafikpályázatok elosztásában – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba.

A DK a múlt héten körülbelül 300 kormánypárti politikusnak, a fideszes és kereszténydemokrata parlamenti képviselőnek, a nagyobb városok és fővárosi kerületek fideszes polgármestereinek, illetve a megyei közgyűlések vezetőinek írt levelet.

Molnár Csaba DK-alelnök a válaszok közül hatot értékelhetetlennek nevezett, mert azok feladói azt írták, nem hajlandóak nyilatkozni. Szavai szerint egyedül a III. kerület polgármestere, Bús Balázs tett egyértelmű nyilatkozatot. A DK a választ megtagadó politikusok listáját elküldi az ügyészségnek – közölte.

Azt is mondta, hogy kormányzati források szerint a trafikpályázatok dokumentációit a szerződések megkötése után meg akarják semmisíteni. Molnár Csaba szerint ezzel bűnjeleket semmisítenének meg, ezért felszólította a kormányt, "senkinek eszébe ne jusson" egy esetleges bűncselekmény felderítését megakadályozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.