Kerényi a Nemzeti színházról beszélve buzizott egy kicsit. Részlet a Belvárosi Polgári Szalon videójából.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Kerényi beszél kultúráról? Legalább akkora vicc, mint Győzike filmes karrierje. Épeszű ember közönség, kamerák előtt, ha már kultúráról, színházról, művészetről beszél, nem a másik szexuális beállítottságával foglalkozik alpári stílusban.
De nem. Ő megteszi, miközben saját magát kultúrlénynek képzeli.
Kb. ilyen ez a narancsos kultúra, amit képvisel, miközben népszerűsíteni igyekszik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ugye ez a nemzet kulturális "elitje" Nem kicsi a baj!!!
adrenalink
Kerényi mielőtt elkezd "buzizni", jobb lenne, ha körülnézne a saját köreiben...!
nemkati
@lópicigáspár: vetted észre, hogy amit a kormány vagy annak se@@nyalói "nemzeti"-nek neveznek, az ócska, silány, álszent, hazug?
Na hát ilyen ma a "nemzeti kulturális elit". És akiben van valami kis tisztesség, jóérzés, erkölcsi tartás, és valódi elkötelezettség a nemzet iránt, az távol tartja magát ettől a nevében jól hangzó, tetteiben nyálas és hazug csoporttól.
lantos
Na, végre!
Azonban eme buzernyákok, majd másokra fognak rátelepedni!
Hányingerek!
csegala
Nem a buzikról fog szólni, hanem az öregecske, festett hajú férfiakról. Ez sem jobb.
A Tündik bündije
Hanem ilyen kivénhedt, b*ziparókás vén hülyékről...
nemkati
@Horizont: Alföldinek? És még hány embernek nem lehetne, de hamarabb felsorolnám az ellenkezőjét: 0.

Nézem ezt a Polgári Szalon-béli videót (mijafranc az a polgári szalon?), de nem mutatják, mit beszélt Vidnyánszky. Ha nem azt, de nem is olyasmit, amit gondolok, akkor Kerényi ott van, vagy még ott sincs, ahova való, de Vidnyánszky egy szintre süllyed Kerényivel.

Én ezt mondtam volna Vidnyánszky helyében:

Megteszem, na nem azt, amit Kerényi (úr?) szerint megkövetel a haza, hanem amit rendezőként magam elé tűztem. De odáig soha nem süllyednék, mint Kerényi (úr?), hogy egy pályatársamat nemi identitása alapján ítéljek meg, azt egyáltalán mérlegre tegyem, arról már nem is beszélve, hogy ezt ilyen alpári módon, mocskos stílusban tenném, mint Kerényi (úr?). Sőt, kikérem magamnak, hogy előttem a Nemzeti Színház elismert igazgatójáról a jelenlétemben ilyen primitív stílusban nyilatkozzon bárki.

Félek, Vidnyánszkí nem ilyesmit mondott.
tűzróka0919
Íme a narancsos "kultúra" ragyogó példája . Szörnyű !! És még azt mondja az állatja , hogy művész berkekben nem felháborító az ilyen beszéd . Talán egymásközt igen de nem kamerák előtt .
Web2 junkie
Teccik érteni? Hatalomváltás van, okés? Osztjónapot! Rettenetes bazmeg, ez a polgárbulvár Kerényi stílus, ami egyben akar humoros és fennkölt lenni...
nemkati
@Web2 junkie: Tényleg, milyen igazad van, az utolsó mondat hogy mennyire így van!!!
profon
Úgy tűnik a jobb oldalon nem telhet el úgy egy nap,hogy valaki ne mondana, vagy ne tenne valami eget verő baromságot ! Ha arra játszanak ,hogy az ingerküszöbömet emeljék az égig akkor jó úton járnak. De ingerküszöb ide ,ingerküszöb oda, aki barom az barom !!!
Dr. Felipe
Pedig ennek a kerényi atyának igen csak buzi képe van na meg mellette az a döbrögi se semmi. Szép egy "alkotó" páros.
yazo64
... mondja ezt tökig kigombolt ingben:)
A Tündik bündije
@profon: Hű, téged ritkán látni mostanában kicsi Casper :-)
profon
@A Tündik bündije: Annak oka van ! Mivel nem indultam ,így nem is nyertem a trafik pályázaton ,így kénytelen vagyok becsületes munkából megélni ! :) Meg aztán ,mióta elvették mindenki avatárját valahogy nem az igazi ez a hely :( De örülök ha picit hiányoztam ! :)
Web2 junkie
@nemkati: A 21:03-as hsz-ed is "ült"! Többször is elolvastam. Köszi :)
nemkati
Az a kultúra, ami ezen a polgári szeánszon megmutatkozott, igencsak sajátságos. Az illusztris vendégeknek - akiknek intellektusa azonos színvonalon lehet a szónok Kerényiével - az ábrázatjuk ugyan nem látható a felvételen, jóízű kacajuk a buzizós résznél viszont remekül hallhatók.
nemkati
@Web2 junkie: Mielőtt átmegyünk egymás kölcsönös nyalizásába, :))))

még annyit mondanék, hogy Kerényi bár korábban azt állította, hogy Alföldinek ha nem is minden de legtöbb rendezését látta, hát akkor meg egy jókorát hazudott, vagy pedig értelmileg olyan alacsony szinten van, hogy nem képes egy színdarabnak még a szinopszisát sem értelmezni. A Nemzetiben játszott darabok ugyanis nem buzikról szóltak.

Persze, Kerényi ezzel nem is azt akarta sugallni, hogy azokról szóltak, hanem Alföldinek küldött egy kis buzizást, csak jobb ötlet nem jutott az eszébe, hogy ezt hogy tehetné meg.
kkalman
Kerényi beszél kultúráról? Legalább akkora vicc, mint Győzike filmes karrierje. Épeszű ember közönség, kamerák előtt, ha már kultúráról, színházról, művészetről beszél, nem a másik szexuális beállítottságával foglalkozik alpári stílusban.
De nem. Ő megteszi, miközben saját magát kultúrlénynek képzeli.
Kb. ilyen ez a narancsos kultúra, amit képvisel, miközben népszerűsíteni igyekszik.
hallgatag
Érdekes...ez a kerényi " buzizhat" itt, a propin, mi meg nem ???
Hol van a demokrácia !! Megyek az ombudsmanhoz !!!
Vagy rá nem vonatkozik a propeller szabályzata ???
pbalage
ez a kerényi egy elmebeteg, az tuti, én a videót meg se nézem, de zsigerből boaaaa...
a régebbi megnyilvánulásaira emlékszik még valaki?
ez egy fideszbuzi.
sport50
ha már a "munkájával" nem tud kitünni,valami hülyeséget mindig vagy csinálnia,vagy mondania kell!!!
bakegya
A párt művészetterepautája lejelentkezik erkölcstanbinisz-hitelelőlegért.
Web2 junkie
@nemkati: Igazad van, mondjuk én egyenesen gyanakszom, ha valaki dicsér! Bezzeg ha szid! ;)

Azt se felejtsük el, hogy (szerintem) ez jórészt annak a közönségnek szólt, akinek a bumfordi, konzervízű rötyögését a háttérben lehetett hallani. Kerényi úgy vélte, ráérzett a közönsége igényére, és elengedte magát, hisz egymás között vagyunk, vagy mi. Kicsit úgy, ahogy Orbán szokta, amikor otrombaságait elsüti itt-ott.

Az, hogy ez sértő, vagy hogy kikerül a tágabb közvélemény elé, és végeredményben visszaüt, és seggszájat csinál magából is, úgy tűnik, nem zavarta.
silber13
@lantos: Te önmagadtól írsz ilyen hülyeségeket, vagy különórákon tanítanak értő mesterek?
Web2 junkie
Szerelemről és hűségről fog szólni a teátrum, akkor valami olyant láthatunk majd, mint a Vakkomondoros szerelmespár esete? Az szupi lesz :S
mercis
@csegala: ma már nem divat heterónak lenni.
a médiában is csak akkor tudja valaki eladni magát,ha úgy néz ki mint egy ratyi. :-)
lajospapa
Kerényi mindig mindent megtesz a haza javára. És főleg a maga hasznára!
mátmar
A párttitkár elvtárs harca a kirekesztés ellen. Ez jellemző az egész bagázsra. Ülne be a WC-be és húzná le magát!
csegala
@mercis: Azt, hogy két felnőtt ember a hálószobájuk mélyén mit csinál, lesz@rom, ne érdekel. Csak ne lássam. Ne hozzák ki a nyilvánosság elé. Ám attól, hogy valaki buzi, még lehet egy végtelenül értelmes, emberséges ember. Nem szimpatikus az a tipus sem, aki agyontetováltan, a kannásbortól delíriumosan mocskos buzizik.
bretagne
Kerényi jobban tette volna, ha csak megmarad mezei rendezőnek és nem az észt osztja!
Nauta
@nemkati: A képen,mellette ülő Vidnyánszky szényenből,vagy a röhögögése elfojtása miatt néz mereven lefelé?? Minden esetre sokat elárul így is úgy is!! Sz@r lehet neki a nemzet,felszentelt hüjjéje mellett űlni!! Vagy még sem?
nemkati
@mercis: Nekem is van olyan érzésem, hogy egyes celebek, de mások is, nem a génjeik okán, hanem valamiféle divatból mutatnak homoszexualitást. De ez nem vonatkozik azokra, akik tehetetlenek a saját génjeik ellen. És én végtelenül elítélem azokat, akik ezt pláne ilyen durva szavakkal illetik. Valóban ne kérkedjenek, ne hivalkodjanak a mások a másságukkal! De Alföldi igazán nem tette közszemlére soha a nemi identitását.
Nauta
@bretagne: Milyen rendezőnek?? Csak nem a bakterológia intézetben volt vagon rendező??
nemkati
@Nauta: Na ezt mondtam, hogy kiderült volna, mit szól ehhez Vidnyánszky, de onnan már nem folytatódik a video. Az mindenesetre sokat elmond róla, hogy nem állt fel rögtön és ment ki a teremből. Mert ez helyre tette volna ezt a bunkó Kerényit is, meg a hasonló bunkó közönséget, akik talán elsősorban nem Kerényit, hanem Vidnyánszkyt akarták meghallgatni.
Nauta
@Web2 junkie: Csak nem a Vidnyánszkyra irigy?
nemkati
@Nauta: Nemrég láttam az Abigélt (nagyon tetszett, nagyon jó film, már több, mint 30 éves) és ott is szerepelt ez a @ Kerényi, szerencsére csak pár mondat erejéig. Valami papot vagy magas rangú egyházfit játszott, pont így nézett ki ahogy most, és pont ilyen ellenszenves volt. Színészként más szerepéről nem tudok. Nem tudom, milyen rendező. Mint ember - rongy, és végtelenül ostoba talpnyaló.
nemkati
@nemkati: Ja, Matula János püspököt játszotta a filmben.
dr. prédikátor
kerényi! te kis törött cserépedény!!!Most ugye magadra gondoltál??? Úgy látom valamelyik fartúró már bevizsgált!!!
Web2 junkie
@Nauta: Föltétlenül. Na most lebuktam.
lenhardtibolya
A szexuális beállítottság addig magánügy, amíg a négy fal között marad a hálószobában, de amikor egy színházban ez határozza meg a műsorokat és lenge öltözékű férfiak "szeretik" egymást a színpadon, akkor már nem számít magánügynek. A liberálisok szerint ez siratni való "érték", szerintem pedig nem az, és örülök, hogy változás lesz a Nemzeti színház vezetésében.
dr. prédikátor
@lenhardtibolya: IBOLYKA , IBOLYKA! Micsoda éleslátásod van!!!Jó hogy felhomályosítasz bennünket!!!
nemkati
@lenhardtibolya: "lenge öltözékű férfiak "szeretik" egymást a színpadon"
Ibolya, képes voltál egy azaz egy darabot megnézni a Nemzetiben? És erről általánosítod a többit?
Fellinit akkor a Satyricon alapján ítéled meg? Hát mi vagy te? Újságíró???
Web2 junkie
@lenhardtibolya: Én megértem a fenntartásait, akár még egyet is érthetek bizonyos szintig, de ezekre lecserélni, hát, kár volt. Illetve, most megmutathatják, én meg jót röhögök (ha épp nem sírok).
pesti
A Kerényi már rászolgált a kezelésre.
magyarbakancs
"Kerényi - A Nemzeti most majd nem a buzikról fog szólni."
Igaza van Kerényi úr.
Most a segg nyalásról szól.!!!
Annak érdemében osztogatnak jó állasokat,trafikokat kinek milyen mélyen tartózkodik valaki nyelve valakinek a hátsójába.
csegala
@lenhardtibolya: Szerinted akkor mit is kéne bemutatni a Nemzetiben? Olyan színdarabokat amire rá van szakadva Trianon összes fájdalma? Vagy újjonnan írt eposzokat a mélyen vallásos, nemzetmentő hadúrról, vezérünkről?
Bárhogy is ágálsz ellene a homoszexualitás volt, van és lesz, mióta világ a világ. Van köztük értékes ember és van értéktelen. Pont mint a heteróknál. Jobban elfogadnál egy olyan színdarabot, amiben értéktelen, de szittya keresztény ember az asszonyt veri? A tetteiket kell nézni, nem a szexuális irányultságukat.
lenhardtibolya
@csegala: A Nemzeti színházban történelmi darabokat kellene/illene bemutatni, remélem ez fog történni az új vezetés hatására. Trianon összes fájdalmával mi a gond? Akinek nem fáj a trianoni országrablás, azt nem tekintem magyarnak.

Tény, hogy homoszexualitás mindig létezett, főleg a művészvilágban, de régebben ehhez párosult némi jó ízlés is, tehát nem vitték ország-világ elé devianciájukat.

A "szittya-keresztény" ember nem szokott asszonyt verni, hiszen ennél az embertípusnál a család mindennél fontosabb.

A vallás és a nemzeti értékek fontosabbak, mint a másság népszerűsítése!
csegala
@lenhardtibolya: Hogy mi a gondom Trianonnal? Az hogy elmúlt, vége, nem tudod semmissé tenni, és mégis ebben a fájdalomban tobzódik a magyarság egy része. Míg ők a múltban élnek, addig a jelen vezetők ezt kihasználva zsákmányolják ki a nép nagy részét. És mi vezetett Trianonhoz? A jobboldali kormányok hibásabbnál hibásabb döntései. Erről viszont mélyen hallgatnak politikusaink, legyen elég a hülye magyarnak a Trianon nevű gumicsont.

Volt idő, amikor nem kellett titkolni a homoszexualitást. Ne érts félre nem pártolom, de elfogadom.
Talán ha itt is elfogadnák, nem éreznék úgy a homokosok, hogy minden áron fel kell hívni magukra a figyelmet polgárpukkasztó dolgokkal.

Az asszonyverős megjegyzéseddel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Ilyen vallási elvakultsággal nem lehet vitatkozni. Ez már fanatizmus. És mi újság a pedofíl papokkal? Vagy olyan sincs?
coni
Megfigyeltem, az egészséges emberek könnyen elfogadják a másságot. Azok jönnek zavarba ha szembesülnek vele, akik saját maguk is bizonytalanok a nemi identitásukban és így zavarba jönnek tőle. Maguktól félnek

Aki egészen biztos magában az semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy vannak akik másnak születtek, bármilyen tekintetben...
lenhardtibolya
@csegala: Sajnos tényleg akad a papok között is olyan, aki helytelenül él, ebből viszont egyszerűen általánosít a ballib sajtó. Trianonhoz nem a jobboldali kormányok hibás döntései vezettek, de most nem kezdenék komolyabb történelemórába, hiszen nem ez a lényeg. Igen, a múlt, amelynek hatását ma is érezzük, hiszen az elrabolt területeken élő magyarokat folyamatosan bántják azok az országok, akik megkaparintották a területünket. Az a legkevesebb, hogy kiálljunk az elcsatolt részeken élő magyarok mellett, és örüljünk, hogy mi itt élünk, az Anyaországban.

A polgárpukkasztás, amit a deviánsok művelnek, engem nem igazán érdekel, nem megyek ellenük tüntetni, nem dobálom őket tojással, egyszerűen ostobaságnak tartom, amit tesznek.

A valláshoz nem elvakultság kell, hanem hit, ezt viszont nem illik gúnyolni. Hogyha egy ateista kerül hirtelen nehéz élethelyzetbe, akkor ő is úgy kiált fel: "Ó Istenem!" (Pl. ha repülőn utazik és valami baj van...)

Köszönöm a részletes választ és azt is, hogy nem volt benne rosszindulat. Remélem, hasonlóképpen feleltem én is.
csegala
@lenhardtibolya: Nem akartam válaszolni, de azt írod, hogy örüljünk, hogy itt élünk , és ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Ha tehetném, ha fiatalabb lennék, elmennék innen. Ez az aljasság, mocsokság, amit ezek a magukat az ország nagyjainak tekintő emberek művelnek az átlag, vagy a szegényebb rétegekkel, az elesettekkel, vagy a velük nem szimpatizálóval, gyomorforgató. Az elcsatolt részeken élő magyarok jobban élnek, mint az itt lakók.
Egyszer beszélgettem egy székely pappal, aki csoportot hozott a városunkba. Panaszkodott, majdnem elsírta magát, hogy mennyire rossz nekik, nincs magyarnyelvű újságjuk sem, stb. Felbosszantott, és mondtam neki, hogy először is, maguk vannak most itt, mert van rá pénzük, nekem annyi sincs, hogy busszal elmenjek a szomszéd városba, pedig rendesen napi 8 órát dolgozom. Másodszor pedig át lehet ide települni, lehet itt dolgozni vagy közmunkán, vagy minimálbéren és lehet ide adótfizetni. Erre elmúlt az áhitat a képéről és meg sem gondolva kibukott belőle, hogy ide nem!
Úgyhogy ne mond nekem, hogy itt annyira jó, ott meg annyira rossz.
karaj
Kerényi nem adhat mást , csak mi lényege ! ( Kiszólását a mellette ülő is nehezményezte testbeszédével)
bretagne
@Nauta: Amíg a Madách Színházban volt, nagyon jó rendezései voltak. Csak azután elfajzott.
Nauta
@lantos: Gondolom az "eme buzernyákok-on" a bohóc kerényit és társait érted.Így igaz mert a kerényifajták mind azok!!
DR Eric CARTMEN
Kerényi elvtárs "buzizik"??? Vicces. Olyan mintha Elton John lebuzizná Bruce Willist!!
DR Eric CARTMEN
"Én szégyellem magam azért, hogy ez megtörténhet. Szégyellem, hogy 2013-ban, Magyarországon minden következmény nélkül megbélyegezhet bárki bárkit. Szégyellem, hogy ezt állami hivatalnokok is megtehetik a felelősségre vonás legcsekélyebb kockázata nélkül" – írja Kulka János színművész a kormánybiztoshoz intézett nyílt levelében."
lenhardtibolya
@csegala: Lehet, hogy nem annyira jó Magyarországon élni, de mégiscsak ez a Hazánk, és én képtelen lennék bárhol másutt élni. Elárulom, hogy amint bármerre is elindulok, ahogy elhagyom a Kárpát-medencét, olyan honvágy támad rám, hogy fizikailag érzem és addig el sem múlik, ameddig hazafelé nem jövök. Úgy látszik, engem tényleg ide kötnek a gyökereim. Aki máshol is tudna élni, az menjen csak...
csegala
@lenhardtibolya: Ha nem lenne más lehetőséged, ha tudnád, hogy itthon nemcsak te, hanem a gyereked is éhendöglik, lehet, hogy szakadnának ezek a gyökerek. Az ember ott van otthon, ahol szeretik, megbecsülik, ahol nyugodtan tud aludni, mert nem kell rettegni a pénztelenségtől, a kiszámíthatatlanságtól. Ahol a nehezen megkeresett pénzedet nem nyúlják le, mert kell a propagandára, stadionokra, Győzikének filmre, a képviselőknek új kocsira, stb. Ahol utálják és üldözik a zsidókat, homokosokat, cigányokat, mert valakit mindig utálnia kell a magyarnak. Ilyen alapon rettegve várom, hogy mikor kezdik utálni a magas vékonyakat, mert vezérünk alacsony és kövérkés, és csak ez ő tipusa lehet a nyerő. Ahol nem tanulhat a gyerekem ingyen, vagy minimális tandíjért azt, amit szeretne, ahol azért imádkozom, hogy ne legyek beteg, mert kirúgnak a munkahelyemről, és mert csak akkor foglalkozik velem az orvos, ha fizetek.
Örülj neki, hogy te ahhoz a pár ezer emberhez tartozol, akinek bejött ez a rémálom. Úgy könnyű magyarkodni, ha nem vagy éhes.
Halszem
Na itt a nagy különbség Alföldi és kerényi között!

Míg Alföldi - nem titkoltan - homoszexuális, addig kerényi egy közönséges buzi, mint általában a fideszes vezérkar.

Mellesleg jól megfigyelhető, hogy a buzik szeretnek igazából buzizni!
lenhardtibolya
@csegala: Sajnos tisztában vagyok a helyzettel, és a gyerekem, aki már felnőtt családapa már dolgozott is külföldön, mert onnan tudott leginkább használni az övéinek. Nem volt egyszerű a családtól távol élnie, ezért jött haza, és valahogy megélnek. Azzal természetesen nem értek egyet, hogy hülyeségekre költik a közpénzt, jó volna, ha lenne ráhatásunk a dologra, de ez sem korábban, sem most nem a mi kompetenciánk.
Az orvosokkal kapcsolatos véleménnyel vitatkoznék, mert éppen ezen a télen volt több helyzet, amikor kórházba került a férjem és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül is nagyon tisztességesen látták el. (Ha lett volna miből, bizonyára kaptak volna borítékba egy kis paraszolvenciát, de mindketten kisnyugdíjasok vagyunk, tehát csak a köszönetet tudtuk mondani...)
Talán kiderült, hogy nem tartozom a kiemelt pár ezer ember közé (nem is vágyom rá).
Fontos viszont leszögeznem, hogy sosem magyarkodom, egyszerűen magyar vagyok: ráadásul idős és szegény.
csegala
@lenhardtibolya: Gondolj bele, hogy mennyien vannak olyanok, akik ha hazajönnének, még valahogy sem tudnának megélni. Nemhogy a közmunkából, de még a minimélbérből sem.
Egyébként mi a véleményed az 56-os menekültekről? Ők is elhagyták az országot, amikor padlón volt, pedig akkor még volt munkahely dögivel, most meg hogy hazajöttek, mindenki hasra esik előttük. Náluk hol volt a hazaszeretet? A nagy magyar életérzés?

Ha nem a mi kompetenciánk megállítani a közpénzek pazarlását, mikor emberek menekülnek az öngyilkosságba a pénztelenség miatt, akkor mond meg, hogy kié? Vagy tűrjünk, mint a birkák?

Én vidéki városban lakom, van egy darab kórházunk, ami olyan mint a vasúti resti, kismocskos.
Itt a pénz az úr.

Összességében! Nem nagyon tudom, hogy milyen a honvágy, mert még arra sem futja, hogy a szomszéd faluba elmenjek busszal, pedig napi nyolc órát dolgozom. Valami azért rémlik! Abban az aljas, mocskos cocializmusban még gyerek voltam, de volt kocsink és minden évben el tudtunk menni külföldre. Akkor jó volt elmenni és jó volt még hazajönni.
crow0131
Az "buzizik" aki MSZMP-hez régen közel állt.
Érdekes-érdekes. Most már csak kommunistáznia kell.
Rátok szavaztunk sajnos, de többet nem tesszük, új polgári pártot keresünk :(
kukac50
Kerényi ország világ előtt meg mutatta milyen bunkó egyéniség.
crow0131
@DR Eric CARTMEN: Ez helyén volt. KO-t addott neki :)
Elfelejti ez is mint kÖVÉR; sTUMPF; dEUTSCH stb., hogy honnan jöttek és mit támogattak.
nahát
@crow0131: sőt azokat buzizza akik maszop holdudvarához tartoznak
crow0131
@nahát: De ha még tovább keresgélünk, akkor kERÉNYI feltűnt annak idején még az MDF-ben is. De gyorsan felejtünk, ja de gyorsan. Ja mi nem felejtünk. Jövünk lassan, de biztosan.
lenhardtibolya
@csegala: Bizony nagyon sok mindennel egyet kell értenem, hiszen hasonlókorúak lehetünk. Én is emlékszem a régi időkre, amikor nem volt gond a külföldi nyaralás, az autó fenntartása, és beosztással, de meg lehetett élni. Mostanában minden sokkal nehezebb, ez tény. Amikor külföldről megérkezve megláttam a nemzeti színű sorompót, mindig megkönnyeztem, annyira örültem, hogy Magyarországra érkeztem...

Most az ember észre sem veszi, hogy átment a határon, ill. visszaért, csak a mobiltelefon jelzi a dolgot, attól pedig nem hatódom meg...

Az 56-ban kivándoroltak közül nagyon sokan a forradalmi események résztvevői voltak, ők féltek a megtorlástól (jogosan), mások pedig a megnyíló határ miatt vágtak neki a nagyvilágnak. Szerencsére szívesen fogadták őket mindenütt, így fel tudták építeni az egzisztenciájukat.
csegala
@lenhardtibolya: Szóval, az 56-osokat megérted, örülsz, hogy befogadták őket, ők jó magyarok voltak, de akik most elmennek, azok nem jó magyarok. Pedig ők is ugyanolyan okok miatt mennek el, mint az 56-osok. Egzisztencia, pártállás miatti ellehetetlenítés, stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.