Az iskolai szegregáció ellen és a roma gyerekeket elkülönítő intézmények bezárása mellett demonstráltak civil szervezetek vasárnap Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szalay utca épülete előtt. A tárca vasárnapi közleményében hangsúlyozta: a kormány határozottan fellép a szegregáció ellen.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

genyó kapitány
@JAJMÁR: Indiában megtekintheted a saját szemeddel, hogy miben gyökeredzik a kultúrájuk.
De, hogy ne kelljen olyan messzire utaznod tekintsd meg Borsod vagy Szabolcs megye bármelyik (!!!) tetszőlegesen választott településének cigányok lakta részét.
Mivel mindegyikről elmondható, hogy koszos, igénytelen és lepusztult így bátran kijelenthető, hogy ha hagyjuk őket természetes valójukban tobzódni akkor visszatérnek kultúrájuk gyökereihez. Tehát, oda sz@rnak, ahonnan esznek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
genyó kapitány
@JAJMÁR: Köszönöm a sajnos ritka, saját élményből táplálkozó hozzászólásod. Örülök, hogy van még olyan vidék ebben az országban, ahol a probléma nem harapódzott ennyire el, mint itt.
Mintegy viszonzásul fogadj el tőlem egy történetet.
Az utca ahol korábban laktam egy korábban jobb időket látott polgári kertesházas lakóövezet, közel a belvároshoz, ahová a kilencvenes évek elején 'szociális' alapon beköltöztettek egy cigány családot.
Ahogy ez mifelénk történni szokott, rövid időn belül a ház udvara 'szétosztódott', bodegák jelentek meg rajta és az egy családból rövid időn belül lett 5. A környező ingatlanok hirtelen eladhatatlanná váltak, így hamarosan megvásárolta őket az önkormányzat, ahová újból cigókat költöztettek. Így alakult ki az utca középrészén egy gócpont 6-7 házzal és nagyjából 18-20 családdal, az utca többi részén pedig a házaikba húzódó és ingatlanjukat egyre olcsóbban áruló helyiekkel.
Ezt csak azért mondtam el, hogy képben legyünk az alaphelyzettel.
Az egyik ilyen házat nevetségesen olcsón megvette egy idős házaspár, akik egy Győr környéki településről jöttek a lányuk után, aki ide házasodott. Nagyon szépen helyrerakták a házikót, kialakítottak egy szép kertecskét, mivel nyugdíjasok voltak volt idejük a ház körül foglalatoskodni.
Viszonylag hamar 'összebarátkoztak' a kifelé nagyon nyíltan viselkedő cigányokkal. Amikor szóltunk nekik, hogy 'óvatosabban' akkor leintettek minket, hogy 'csak szegények' és olyanok 'mint a gyerekek', csak tudni kell velük bánni.
Úgy kezdődött, hogy először csak cukrot, meg egy tojást, esetleg egy kanál lisztet kértek 'kölcsön', aztán 100 forintot buszjegyre, 200-at kenyérre... egyre többet és többet kértek, és egyre erőszakosabban. A néni meg a bácsi, hogy megőrizzék a jószomszédi viszonyt, adtak...
genyó kapitány
Egyre követelőzőbbek és egyre mohóbbak lettek a 'kedves' szomszédok, hol az 5-6 éves szaros pudék ordítottak rájuk az utcán, hogy "Adj egy ezrest a k*rva anyádat!", hol éjjel kettőkor kezdtek el dörömbölni a részeg kancigányok az ablakon, hogy "AGGYÁ PÉNZT, VÁGY MEGÖLLEK G*CI!".
A helyzet odáig fajult, hogy a cigányasszonyok (pontosan tudták mikor kapnak nyugdíjat) szinte meg sem várták, hogy odaadja a postás a pénzt már üvöltve követelték a 'jussukat' "Mer' különben este a Jauzsi átjön!".
Aztán az egyik este 2-3 kokszos rájuk törte az ajtót, felforgatta a házukat és elvittek mindent amit találtak, a nénit megkötözték, a bácsit pedig agyba-főbe verték, hetekig kórházban volt. (a híradóban is volt szó az esetről)
A vége az lett a történetnek, hogy visszaköltöztek a dunántúlra valami rokonukhoz. Próbálták eladni a házukat, de mivel az üresen álló házba beköltöztek a 'szomszédok' gyanítom nem sikerült nekik.
A történet végét a volt szomszédaim mesélték el, de a java részét a saját szememmel láttam. (nekem sikerült onnan elköltöznöm)
genyó kapitány
@JAJMÁR: Már többször írtam, de ismétlés a tudás anyja...
Éltem a dunántúlon is és pontosan tudom, hogy ott élve ezek a történetek hihetetlennek tűnnek.
A gond az, hogy amilyen ütemben szaporodnak az északkeleti régióban (tavaly 10 szülő nőből 9 cigány volt) nem nehéz kitalálni, hogy ez a lokális probléma nagyon hamar országos méretűre fog duzzadni.
akkor meg már késő lesz.
JAJMÁR
@genyó kapitány: Ez bizony durva történet! Igen, a jóságot kihasználják, mindig tudatni kell, hol a határ. Nagyon fifikásak, és más a mentalitásuk, ez tény.
Most vettem észre, hogy az előző írásom negyede lemaradt, nyilván a karakterszám miatt.

Ami az előző írásomból lemaradt, nagyjából: azért írtam a 80-20 %-os arányt, mivel, ha ennél nagyobb, vagyis a magyarok vannak kevesebben a közösségben, bizony a fordított integráció működik, ami nem a cél. A magyar gyerekek hajlamosak felvenni a lazább, szabadabb és hanyagabb viselkedést, a beszédről nem is szólva.
Erre is oda kellene figyelni, ha integrálunk, mert nem mindegy, hogy kiket és hova :D

Tényleg nehéz ez, hiszen ők közösségekben élnek, és bizony gyorsan többen lesznek. Akkor pedig ők az erősek. Mi, magyarok pedig sokszor elszigetelődünk.
Nem sietünk a másik segítségére ld. az idős pár a történetedben.
De talán másképpen alakult volna, ha nem engedik beköltözni a többi családot, a bodegákat lebontatják. Valóban törvényes eszközökkel kellene megoldást keresni. A Dunántúl ilyen szempontból szerencsésebb.

Megértem, hogy a saját gyereked jövője fontosabb, mint a kisebbségé, ez természetes. Ha úgy látod, hogy az iskolai közösség nem segíti a fejlődését, el kell onnan vinni. Én is elvinném.
Mindenesetre a kormány számít rájuk, a cigányság rejtett tartalék...
Köszi a történetet, nem felejtem el.
Csizmás Kond
@nehogymá: Nem egykuya, mert aki ki akar mozdulni az legalább mocorog...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.