Hosszabb távon elképzelhetőnek tartaná a 9 százalékos személyijövedelemadó-kulcsot Orbán Viktor miniszterelnök, de hangsúlyozta, Magyarország még nem elég erős az szja-csökkentéshez. A kormányfő csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorának arról is beszélt, hogy be szeretnék vezetni a reklámadót, trafikügyben pedig arra számít, hogy néhány hónap múlva mindenki elismeri, jobb az új rendszer.

Orbán Viktor az interjúban ismét kiállt az alacsony, egykulcsos szja és a magasabb forgalmi adó mellett. A szerinte nem lehetetlen egy számjegyű szja-kulcs ügyében úgy fogalmazott: "ha lesz egy számjegyű személyi jövedelemadó Magyarországon, szerintem 9-es lesz, már ha azt egy óvatos, konzervatív kormány fogja bevezetni". Jelezte azonban, az ország még nem elég erős ahhoz, hogy a jövedelemadóját érzékelhetően csökkentse, "ehhez még erősödnünk kell".

A szintén felvetett reklámadó ügyében a miniszterelnök megerősítette: be szeretnék vezetni a reklámadót, amit egyébként már korábban is terveztek. "A reklámadótól azért hátráltunk vissza többször is, mert attól féltünk, hogy ez a közeg (a média) majd ellenünk fordul, és akkor nem lesz korrekt velünk. Nem azt fogja eljuttatni az emberekhez, ami a valóság meg amit mondunk, és az ellenfélnek fog esetleg kedvezni. Esetleg megígérik nekik az ellenfeleink, hogy majd eltörlik a reklámadót, és akkor ők jobban fognak kinézni a tévében, mi meg rosszabbul" - fejtette ki.

Szerinte azonban eljött a pillanat, amikor a nagyon nagy profitot termelő médiumoknak is szerepet kell vállalniuk a közteherviselésben. Hozzátette, azt tartja igazságosnak, ha a kisebb rádiók és televíziók nem esnek a reklámadó hatálya alá. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár még egyeztet az ügyben a reklámszövetséggel, és "ha esetleg olyan érveket kapunk, amelyek bebizonyítják, hogy rossz úton jár a gondolkodásunk, akkor persze mindent újra lehet gondolni, de a szándékaink elég egyértelműek".

Trafikügyben úgy foglalt állást - hivatkozva az egészségügyi szempontokra -, hogy "összességében jó dolgot csináltunk, ez nem kérdés", és az új rendszer elindulását követő három hónap után mindenki el is fogja ismerni: ez egy jobban működő szisztéma, mint a korábbi.

"Miért is marakodunk itt most a politikában? Arról beszélünk, hogy lesz 5500 kisvállalkozás, és két embernek - egész nap dolgozva - koponyánként leeshet 150-200 ezer forint" - fogalmazott, megjegyezve, hogy lesznek ennél nagyobb súlyú, szintén vitát kiváltó ügyek. Példaként említette, hogy a közeljövőben 150-200 ezer hektárnyi állami földet hirdetnek meg bérlésre. Ott is több a jelentkező, mint amennyi a lehetőség - mutatott rá. Megjegyezte, hogy egyébként lesznek még más, piacokat átszervező lépései a kormánynak.

Szólt arról is, hogy tervei szerint ez év végére, ha máshogy nem, a közmunka bővítésével, kijelenthető lesz: aki dolgozni akar Magyarországon, az dolgozhat. Nem biztos, hogy azt a munkát végzi majd, amit szeretne, és az sem állítható, hogy fel fogja vetni a pénz - "a közmunkafizetés nem egy vastag fizetés, nagyon nehéz abból megélni, ha egyáltalán lehetséges" -, de lehetőség lesz dolgozni - magyarázta.

A fogyasztást firtató kérdésre azt válaszolta: demokratikus érzületű kormány nem kényszerítheti fogyasztásra az embereket, márpedig mivel a magyarok született szabadságharcosok, ebben az országban csak demokratikus alapokon lehet jól kormányozni. "Nem merem magamra vállalni annak a döntésnek az erkölcsi felelősségét, hogy helyettük eldöntsem, mit csináljanak a pénzükkel, fogyasszanak vagy takarékoskodjanak" - tette hozzá.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Mesekönyvek helyezése:

III. helyezett: Grimm legszebb meséi
II. helyezett: magyar népmesék
I. helyezett : Orbán Viktor nyilatkozatgyűjtemény

Oszt' jó napot !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
És mi van azokkal,a vesztesekkel, akiknek fennhangon kompenzációt, kárpótlást, stb-t igértetek. Vagy azok is az út szélén maradnak? Jó szokásotokhoz híven...
nyanya001
Aki közpénzen stadiont épít az adózók pénzéből
mert ő szórakozni akar attól nem is lehet más választ várni !
coyote3
Tényleg az. A haveroknak, a mamelukoknak. Hogy szorulhatott egy ilyen egysejtűbe ennyi cinizmus ez megérne egy állattani vizsgálatot...
human
A személyi jövedelem adó csökkentés a kifejezésből adódóan is egyértelműen a nagy jövedelemmel rendelkezőknek kedvez. Így van ez a rezsicsökkentéssel vagy az egykulcsos adóval.
human
@human: Fontos, hogy nem a nagy keresetűek ellen vagyok, de 2010 óta nagyon nagy kedvezményeket kaptak, amit az alsóbb rétegek elvonásaiból fedezett a kormány. Egy gazdasági és szociális válságban, nem szerencsés a leszakadókat az árokban hagyni. Ezekben az időkben nagyon fontos a SZOLIDARITÁS.
sonderkommando
De kiknek, te szerencsétlen???
Az amúgy is full gazdagoknak, akiknek már régen államosítani kellett volna a milliárdjaikat?
Helyzetbe hoztátok a haverokat, a családtagokat, cimborákat a kisemberek kárára!
Szinte bármihez nyúltatok, abból a kisemberek kerültek ki vesztesen, hiszen ők vannak a fogyasztói piramis alján!
Komám, egy fogad legyen, az is fájjon!
outsider
:D okos a kiccigánygyerek. Mit nekünk trafikmutyi, a nagy bulik csak most jönnek! Felkészíti a népet?:)
Egyébként trafikmutyi ügyben bevallotta hogy csaltak, loptak, hazudtak, ami a fideszmaffiának és kutyáinak jó dolog. Összességében is jó a trafikmutyi, mert közben emelik a dohányáruk árát és kevesebb helyen lehet hozzájutni, így lesz aki kényszerből leszokik a káros szenvedélyéről. Bár ez csak egy elengedhetetlen velejárója a mutyinak, ami a kifejezetten, csak a csalásról, becstelenségről szólt:) Sz.r bűnöző fideszmaffiabanda.
human
@sonderkommando: És a kisemberekből nagyon sok van, ezért jól adóztatható. Ezzel együtt az érdekérvényesítésük gyenge, mert nem szomszédjuk a Rogán Antal.
sonderkommando
@human: Ahogy mondod. Kiegészítem azzal, hogy addig gyenge az érdekérvényesítésük amíg össze nem fognak, amíg hagyják, hogy megosszák és félrevezessék őket.
Hellcat
Látom azért bedobta a 9% os SZJA-t terelésnek a cigánypáva...abból se lesz soha semmi.
human
@Hellcat: De megcsinálhatja, csak ne akard tudni, hogy milyen áldozatot kell majd hozni érte.
dömdödöm
mitől lesz jobb mert meg kell venni az egész havi cigarettát egyszerre hogy ne kelljen rohangálni érte ? Mert akinek elfogy a cigije azt szét fogja b@szni az ideg mert nincs és a f@rok tudja hová el kell utaznia érte ? Ezt meséljétek már el nekem nagyokosok hogy ez miért jó az embereknek ?
dömdödöm
szórakoztok az emberekkel hogy a haverok érvényesülni tudjanak . erről szól !
miazavalami
@dömdödöm: Drágám! Az embereknek nem jó. Csak az Orbán klikknek akik megnyerték a pályázatokat. :-(
dömdödöm
@miazavalami: "összességében jó dolgot csináltunk, ez nem kérdés", és az új rendszer elindulását követő három hónap után mindenki el is fogja ismerni: ez egy jobban működő szisztéma, mint a korábbi.
Ezt mondta ! Szerintem meg ebbe bele fognak bukni úgy ahogy van mert kurv@ sokan lesznek nagyonde nagyon idegesek amikor nem lesz cigijük és esélyük sem lesz hogy hozzájussanak munkaidőben ,és a sz@r boltjaik zárva lesznek például este .
miazavalami
@dömdödöm: A bagósok (köztük én is) , meg fogják szokni , hogy előre vásárolnak... Ezt hívják alkalmazkodásnak. Persze szidják a Viktort , de attól még a trafikok maradnak. :-(
szablyafűrész
Mesekönyvek helyezése:

III. helyezett: Grimm legszebb meséi
II. helyezett: magyar népmesék
I. helyezett : Orbán Viktor nyilatkozatgyűjtemény

Oszt' jó napot !
dömdödöm
@miazavalami: Ez a nép nem akar alkalmazkodni ! Ez a nép szabad akar lenni .
A pártállami remndszerben alkalmazkodtunk eleget ! Elég volt az ilyen és ehez hasonló intézkedésekből ! Én határozottan tiltakozom !
Pálinkafőző Rézüst
Orbán a trafikmutyiról: jó dolgot csináltunk, ez nem kérdés, tovább tömtük a haverok zsebeit.
miazavalami
@dömdödöm: Drágám! Én is tiltakozom , de attól ezek az eszementek még itt lesznek pár hónapig. :-( Egyre többen vagyunk, és remélem leszünk elegen . Akkor majd leváltjuk ezt a kormányt. :-)
Dr.luigilongo60
"Szja
A svéd állampolgárok a jövedelmük után a helyi hatóságoknak adóznak, az adó mértéke tartományonként változik, 29% és 35% között van. Ezen felül, a 327 600 svéd korona feletti jövedelemmel rendelkezők az államnak is kötelesek 20 - 25% adót fizetni.

Társasági adó
A társasági adó kulcsa 28% Svédországban.

Áfa
Általános kulcs: 25%
Közbenső kulcs: 12% - élelmiszerre
Csökkentett: 6% - közlekedésre, újságokra, könyvekre, kulturális szolgáltatásokra vonatkozik.
Egyes szolgáltatások áfa-mentességet élveznek Svédországban, mint például az egészségügyi, a szociális, a banki vagy a pénzügyi szolgáltatás.

További adófajták:
• Osztalékadó (30%)
• Vagyonadó (1,5%, amit 1 500 000 SEK után kell fizetni)
• Ingatlanadó (1%)
Az előfizetéssel elérhető tartalmak között további cikkeket olvashat a témáról"

Biztos a Svédek a hülyék.:-)))
miazavalami
@Dr.luigilongo60: Jé te nem tudtad , hogy az Orbáni politikát fogja az UNIÓ átvenni éveken belül???
QQCSI
@miazavalami: Amikor bagóztam, nem dobozonként, hanem kartonszámra vettem a cigit.
Ilyenkor bizony gyakrabban rágyújt az ember, tehát ez káros.
Mégis előfordult, hogy az esti cigimet megfeleztem, hogy reggel rá tudjak gyújtani.
De nem volt nagy gáz, mert 6 órakor 5 perces gyaloglás után már a kezemben volt az újabb karton cigi. Na, de most ez nem annyira lesz egyszerű. Őszintén sajnálom a bagósokat,
örülök, hogy nekem már legalább emiatt nem kell stresszelnem.
miazavalami
@QQCSI: Én is előre vásárolok , de ha már fogy akkor veszek. Az igaz , hogy ha kevés van akkor rágyújtanék. Pedig naponta beérem tíz tizenöt szállal. :-)
dömdödöm
@miazavalami: én már most mennék szavazni ,valahogyan nem lehet előrehozott választásokat tartani ?
dömdödöm
@QQCSI: tegyük fel mindenki kartonszámra fogja venni ? Hogyan lesz elég a kevés és pöcs boltok raktárán ?
QQCSI
@dömdödöm: Én a helyedben nem aggódnék...
Bár azok, akik életükben nem csinálták, lehet, hogy bajban lennének, de kétlem.
miazavalami
@dömdödöm: Gyűjtsünk aláírást! :-)
dömdödöm
@miazavalami: Az nem jó ötlet mert most nem nyernénk .jövőre talán
miazavalami
@dömdödöm: Hááát. Ne legyél benne olyan biztos. A trafik mutyi sok embernek felnyitotta a szemét. :-) Sztem ilyen mocskos választási kampány mint ami most jön sose volt. .:-( A sárdobálás már elkezdődött és ez csak fokozódni fog. Ha jól megnézzük semmit se teljesítettek abból amit ígértek.
dömdödöm
kell még 1 év hogy az emberek feltápázzanak a padlóról és megrázzák magukat majd be x eljék a megfelelőt az E 2014 -et
dömdödöm
@miazavalami: viszont csináltak sokmindent amit nem igértek és főleg negatív látszata van . Van fidesz hívő ismerősöm aki váltig állítja hogy jól alakulnak a dolgok . megkérdezem minden héten 2X .Na mi van fideszes barátom ,Mi jót nézel ki ebből ? És ráadásul ezt mondja úgy hogy a fidesz az általuk erőltetett gazdaságpolitikai ,belpolitikai túlkapásokkal csapást mért a családi üzletre is . Na akkor kérdezem én ez milyen jelenség ?
kkalman
Nem csak a trafikmutyit csinálták jó, hanem mindent, ami a fideszmaffia tagjainak a zsebét tömi. 2010 óta ezt csinálják nagy rutinnal, és mellé séróból lökik a hazugságaikat.
pacsni
ez a hulye elmebeteg teljesen megvan gyozodve, hogy jò munkat vègzet. Fantasztikus, megàll az eszem, ha màr az ovè nem!
bakegya
@kkalman: az 56-osok szt.Mihály lovára pattant és azóta is azon lovagolva osztja az észt!-
mátmar
Még pár százezer a gazdagok zsebébe a 9 %-os jövedelemadóval!!!. Jó dolgot csináltak a haveroknak, seggnyalóknak. És ez még mindig miniszerelnök!
bretagne
Majd jön a fekete-kereskedelem. Majd jobban figyelik a gyanús szállítmányokat. Aki cigizik, az mindenhová elmegy a cigiért. Az nem igaz, hogy így leszoknak a cigiről. A magyar ember nem szereti, ha ráerőltetnek valamit.
Mangu
Itt az idő az ország nevének megváltoztatására is. Mostantól legyen Lipót-Föld.
samuel
T:@miazavalami: Sajnos nem pár hónapig,hanem 2018-ig,mert ez a töketlen ellenzék képtelen összefogni,értelmes egyeztetett programmal elő állni és nem képes megújulni az önmagukat és a pártjukat lejárató személyektől megszabadulni, értelmes támadhatatlan személyeket indítani a választásokon.. A korrupt fasziknak elkellene húzni as p...a nem pedig a párt nevében kéjelegni.Ez a jelenlegi RABLÓBANDA azokból a dolgokból is erényt kovácsol amit nagyon kellene szégyelni Pl: a minimál bér ilyen színtű emelése, a csirkefogókat és a gazdagokat támogató rezsi csökkentés stb.
pesti
összességében jó dolgot csináltunk, ez nem kérdés",Ez így igaz!Nem mérdés-ez válasz!!!
Nauta
Van néhány ismerősöm,külföldön dolgoznak.Én nem dohányzom de magamnak is hozatok velük cigit néhány kartonnal és adom tovább dohányos barátaimnak.Ez magánügy!! Ingyen és bérmentve!!Csak a beszerzési ár mértékéig!Ez mint mozgalom fog elterjedni!
Nauta
@QQCSI: Ugyan így vagyok vele én is,de segítek nekik és a mutyitrafik se kaszál rajtuk!!A pia az más,ott is lesz kiskapu!!
Nauta
@dömdödöm: Lesznek nemzeti raktárak is ahova a maffia csempészáruk kerülnek, és ott tisztára lesznek mosva!
Naki
Be szarok, ezek félnek a sajtótól...hahahahahahahahahahaha
Nauta
@miazavalami: Vállalom! Mikor kezdjük?
human
@samuel: Augusztusra ígérik, hogy megalakul az ellenzéki összefogás. Ha már eddig kibírtuk, ne rontsunk el mindent azzal, hogy kapkodunk. Egy erős alapokon nyugvó jobb, mint egy át nem tárgyalt, feszültséggel teli ellenzék.
Nauta
@samuel: Számolj és ne dobálózz!! Az ország 80%-a fogja ezt a mocskos patkánybandát elkergetni! Fussanak,de jó gyorsan!!
Nauta
@miazavalami: Amit Bajnai mond,minden igaz! A fideSS viszont hazudik,rágalmaz,mocskolódik! Ez az ország 80%-a nagyon jól tudja!Most nem nyilatkoznak,mert rengetegen a munkahelyük fideSS-eSS vezetőjétől függenek! De jól tudják,hogy a szavazó fülke magányában /a belépéskor fel,és körül kell ott nézni,hogy nincs-e rejtett kamera becsempészve. Ha van le kell takarni!!/ Csendben kell szavazni és őszinte meggyőződésből,nem a félelem kényszere alatt, mint ahogy azt a fideSScsuhás rablóbagázs banda szeretné!!
samuel
T.@human: Sajnos a sokszínű ellenék összefogásának kicsi az esélye ,amit írtam azt állítom, nem lenne keresni valója egy jólszervezett baloldali tömörűlésben olyan személynek akinek a Osztrák parlamentben a korrupció kapcsán együtt emlegették a nevét a Strabaggal és olyanoknak akik besározódtak/ névnélkűl/.Személyes példamutatás kellene.
Nauta.!!!
A lakosság jelentős része sikerrel félre vezethető és a jelenlegi RABLÓBANDA hazudozásait nem könnyű országosan cáfolni mert a szabad szólást felváltotta a szabad gondolkodás a médiák pedig a haverok kezébe kerültek ,azt ahogy a Bajnait támadják Hajdu Bét ügyben felmentő bírósági itéletek ellenére az vérlázító. A lakosság 80%-a azt jegyezte meg,hogy emeltük a minimál bért és azt ,hogy a harmadik gyermek után többle3t családi pótlék jár. Megreckírozom ,hogy ÖN sincs tisztába a számokkal a harmadik gyermek többlet a 98 000 ft- bruttót kereső családoknál 21 400 ft a 240 000 ft-ot keresőknél 39 800 ft a képviselői átlag 1 200 000 ft-nál 100 400 ft. Arról kellene beszélni ,hogy a rezsicsökkentés kiesett közel 20 milliárd ft ÁFÁT a ZEMBEREK fizetik meg a nagyfogyasztó csirkefogók és gazdagok helyett. Mari néni meg örűl a fatüzelésű lakás havi 800 ftos rezsi csökkenésének és a FIDESZT támogatja.
dömdödöm
@Nauta: már most is van ilyen csak az van ráirva hogy chinese market :-)
karaj
" lesznek még más, piacokat átszervező lépései a kormánynak." Vajon mire gondolt ???
miazavalami
@samuel: Azért az ellenzék szerveződik rendesen. Abban viszont igazad van , hogy azok akik már elásták magukat , befoghatnák a szájukat. Részben nekik volt köszönhető a fidesz győzelme. Hiszen azok akik csalódtak bennük átálltak a fidesz oldalára. Legalább is egy részük.
miazavalami
@dömdödöm: Ez kérlek agymosás a javából! Ezek az elvakult fidesz hívők azért nem ismerik be a csalódásukat , mert akkor be kellene ismerniük a tévedésüket is amikor a fidesznek szavaztak bizalmat...
miazavalami
@Nauta: Most is kezdhetjük! :-)) Ne legyen már üldözési mániád! A választó fülkék nincsenek bekamerázva... :-))
Dr. Felipe
"Jó dolgot csináltunk, ez nem kérdés." Köszöntsük hát akkor viktor mutyi n elvtársat a magyar nép "jótevőjét" 50. születésnapja alkalmából.
outsider
@Nauta: És visszahozzák a 4 éve elkergetett rablóbandát! Csodálatos a magyar elme, sajnos azt kell mondanom, megérdemeljük a sorsunkat:(
szablyafűrész
@karaj: Újra lesznek Ladák, Kamazok, de mármint kínai termékek, kínai mintára lesz narancsasárga Orbán-könyvecske, Szíjártó a szaúdiaktól néhány kosár teveszart szerzett, mi adunk cserébe a szürkemarháéból, chilei cseresznye ingyen a cöfösöknek, a Közgépen keresztül.
radios45
Orbán a tanácsadói kérésére, eljátssza a szabadságharcost, az ország megmentőjeként tünteti fel a mindenható kormányát,meg azt mondja mi segély helyett munkát ajánlunk mindenkinek, aki dolgozni akar+és tud."
Csak arról nem beszél hova tették a milliárdokat, 2011-óta amiket elvettek a segélyesektől, meg amit levonta eddig adó +járulékok formájában a közmunkásoktól.
Éljen meg ő havi 49ez.ft.ból, a haveri körrel , államtitkáraival együtt, és segítség, ellátás nélkül.
bakegya
@Mangu: még nem mentek el elegen más- "hont-foglalni"!!!
Bereczné Torma Valéria
@kkalman: Sajnos, sokkal előbb volt maffia mint azt sokan gondolnák,nagyon is vissza vezethető.Most utólag jöttem rá,mert voltak akik tönkrementek, nem tudták megfizetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.