A Népszabadság birtokába került szakértői dokumentáció szerint "valamilyen oknál fogva elképesztő brutalitással esett neki a mindvégig hátrabilincselt kezű és ezáltal védekezésre képtelen 47 éves – a szakvélemény szerint ittas – férfinak" az a két rendőr, akik még áprilisban verték halálra Bara Józsefet egy kihallgatáson.

A lap szerint a boncolási jegyzőkönyv hosszan taglalja, hogy a férfi egész teste tele volt súlyos, bevérzéses, rúdszerű tárgytól (feltehetőleg gumibot) keletkezett sérülésekkel. Kiderült: Bara József a bántalmazásokat mindvégig a földön, háton fekve szenvedte el. A folyamatos, nagy erejű ütlegelés, illetve a nagy erejű rátérdelés következtében a rendőrök eltörték a szegycsontját, valamint mindkét oldalán a bordáit.

A szakértők megjegyzik: a mellkasi csontok ilyen mérvű kiterjedt törései nem jöhettek létre kizárólagosan az újraélesztéstől, de a kórszövettani vizsgálat is arra utal, hogy a csontozata ezt a traumát a halála előtti órákon belül, a bántalmazás során szenvedte el. A szakértők szerint a sorozatos bordatörés, illetve a szegycsontörés a terjedelmes belső bevérzésekkel tüdőzúzódást okozott az áldozatnak, amely a kialakult légzésnehézségek miatt önmagában is közvetlen életveszélyes sérülést jelent. A csontok törése miatt olyan mértékben sérültek a zsírszövetek, hogy a férfi véráramába zsírcseppek kerültek, amelyek eljutottak a tüdő kapillárisaiba, és egy rosszullét eredményeként megakadályozták a keringést, és végül fulladáshoz vezettek. Az igazságügyi szakértők szerint Bara József halála az őrsön szerzett sérülésekkel közvetlenül ok és okozati összefüggésben áll.

A két fiatal rendőrjárőrt – akik azt vallották, hogy az áldozat ellenállását próbálták szakszerűen megtörni – halált okozó testi sértés, valamint kényszervallatás bűntettével gyanúsítják, és az előzetes letartóztatásukat a napokban jogerősen kilencven nappal meghosszabbította a bíróság.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Könnyű agyonverni egy megbilincselt embert. Remélem méltó büntetést kapnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sasagy
@Horizont: Őket biztos külön cellába teszik, ha egyáltalán elitélik.
kiskutyauto
@feri57: véletlenül anyád helyett nekem címezted az írást...
janikabácsi
Hozzászóltam de nem jelent meg. azonnal moderáltak vajon?
janikabácsi
Igen kitörölte a moderátor. Szerintem a moderátor egy s.ny.l. / Na az a lényeg hogy lehet szidni a rendőröket, de hol nem lehet találni hasonló példát ? Kezdjük talán a politikusokkal, ügyvédekkel, bírákkal, ügyészekkel. Az eredmény mindig hasonló csak más formában jelenik meg.
lajospapa
2002 óta egy párt módszeresen törekszik arra hogy a társadalom minél frusztráltabb legyen. Az eredmény a szolidaritás teljes hiánya, az állandó félelemérzés, és az hogy én ütök először az a biztos. A rendőrség sem kivétel. A tv- ostrom óta és az azt követő jogi hercehurca óta mely a rendőröket vagy jogtalanul vagy jogosan érte, az intézkedésre hivatott rendőr nem tudja mit csináljon. Ezért vagy csendben elvonul vagy agyonver. Talán még meg is érthető.
DR Eric CARTMEN
Javítsatok ki ha tévednék, ugye Pintér "úr" még mindig miniszter?? Mondjuk a West Balkán tragédia másnapján azt mondta, hogy az egyik áldozat be volt "drogozva". Az orvosi vizsgálatok után kiderült EGYIK SEM VOLT !!! Ő pedig egy halottat--vagyis tulajdonképpen mindegyiket--mivel nevet nem mondott, gyanúba kevert. Ezek után még csak bocsánatot sem kért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.