A nagy tévécsatornák veszteségét növelné tovább a kormány reklámadóterve, többségük (néhány kivétellel) a cégbírósági adatok szerint eleve veszteségesen működött az elmúlt évben, miközben bevételük is csökkent - olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.

A Napi Gazdaság hétfői számában megnézte, mire számíthatnak a tévétársaságok, ha a reklámadó a korábban kiszivárgott formában kerül bevezetésre.

Vegyes képet mutat a nagy televíziók tavalyi eredménybeszámolója. Az RTL Klubot működtető Magyar RTL Televízió Zrt. például miközben veszített bevételéből, jelentősen növelte nyereségét. A tavalyelőtti több mint 29 milliárd forint után tavaly 25,8 milliárd forint bevételt hozott a cég, adózás előtti nyeresége pedig 6,6 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 2,8 milliárdos profittal. Amennyiben a korábban nyilvánosságra hozott reklámadó-tervezet szerint vezetnék be az új adót, akkor a csatorna jövedelmezősége kétmilliárd forintra olvadna, míg a büdzsé ennek kétszeresét vinné el. A képet tovább árnyalja, hogy mivel a tavalyi megugrást egy egyszeri tétel okozta, enélkül az esetleges reklámadó veszteségbe fordítaná az eredményt.

A cégbírósági adatok szerint a másik nagy országos kereskedelmi televízió pénzügyi eredményei ennél jóval szerényebbek, a Tv2-t működtető MTM-SBS Televízió Zrt. bevételei is csökkentek, a 2011-es 16,2 milliárd forint után tavaly 14,2 milliárd forint bevételre tett szert a televízió, amelynek így is egymilliárdot meghaladó összeget kellene reklámadó címén befizetnie az államkasszába. A társaság - az ötvenmillió forint adóbefizetés után - 6,7 milliárd forintos mérleg szerinti veszteséget írt le, ami javulás az egy évvel korábbihoz képest, mert 2011-ben 8,9 milliárd forint volt a csatorna vesztesége.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@nyanya001: Azért vannak kivételek:
entero, simicska, nyerges ...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
Ha veszteségesen működnek miért nem zárnak be!?
rokker33
@gabrella: mert egy nagy hazugság ez a veszteségesen működő szöveg!!!Az RTL KLUB meg a Tv2 a 2 legtöbbet kaszáló tévécsatorna!H
rokker33
@rokker33: Ha megadóztassák őket ami szerintem korrekt húzás lenne akkor se kellene egy darabig lehúzniuk a rolót mert így is nagyot kaszálnak a sok reklámon meg a sok sms küldő telefonálgatós sz*rságokon!
gabrella
@rokker33: Szerintem is jól megy nekik.
drficsor
Nos. A Reklámadó csak a reklám bevételek bizonyos százaléka, vissza kell fogni a reklámbevételt és a Fityesz átkerül szopóágra.
No tegyük as zivünkre a kezünket , ingyenes TV ide vagy oda, az is nonszensz hogy a reklámokat néha megszakitják holmi hülye filmrészletekkel... :-))
egyember
A Zállam (Kurmány) nem kaszálni akar.
Megszerezni (ellenőrizni) minden médiát, mert továbbélésének ez fontosabb feltétele, mint a "rezsicsökkentés".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.