Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn a trafikpályázatok ügyében személyes adattal való visszaélés miatt, ugyanakkor a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekmények gyanúját nem találta megalapozottnak - közölte Keresztes Imre főügyész az MTI-vel.

A főügyész közleményében azt írta: a főügyészség "országgyűlési képviselők és magánszemélyek feljelentései nyomán - miután a május 3-án elrendelt feljelentéskiegészítés során beszerzett adatok alapján a személyes adattal visszaélés vétsége gyanúját nem lehetett kizárni - a mai napon személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el".

Keresztes Imre ugyanakkor hangsúlyozta: a hivatali visszaélés, a vesztegetés és a befolyással üzérkedés bűncselekményének gyanúját a feljelentéskiegészítés nem támasztotta alá, így e vonatkozásban nem rendeltek el nyomozást.

A nyomozás alaphatárideje - a feljelentés kiegészítésének határidejére is tekintettel - 2013. július 3. A főügyész hozzátette: az elrendelt nyomozás a gyanúval érintett konkrét cselekményre vonatkozik.

A különböző ügyészségekre érkezett beadványok közérdekvédelmi hatáskörbe tartozó vonatkozásait a Fővárosi Főügyészség vizsgálta - tette hozzá közleményében Keresztes Imre.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért április végén jelentette be, hogy feljelentést tett a dohány-kiskereskedelmi koncessziók odaítélése ügyében, az MSZP ugyanekkor a legfőbb ügyészhez fordult, több szervezet pedig közérdekű adatigényléssel kérte a trafikpályázatok nyilvánosságra hozatalát.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár akkor azt közölte, állnak a vizsgálatok elé, a Fidesz szóvivője, Zsigó Róbert pedig azt mondta: senkinek nincs joga alaptalanul vádaskodni a pályázatok eredménye ügyében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hallgatag
@Pálinkafőző Rézüst: Csak nehogy lemondassanak a plágium miatt...bár használtam az idézöjelet, és megneveztem a szerzöt is...
kkalman
A független ügyészség, bíróság kizárólag szakmai alapon működik. A pártok, főleg a hatalmon levő nem befolyásolja a működésüket.
Vagy valamit nem jól tudok?
mátmar
Független ügyészség azért független mivel nem függ a törvényektől sem. De az, hogy nem indul eljárás azt itt már leborítékoltam itt.
sport50
nekik nem bizonyíték a hangfelvétel sem???más ügyekben igen!!na itt látszik,nem mer ellentmondani a vezérnek polt!!!ügyészség=fidesz-kdnp!!!
szablyafűrész
Ááááá...lesz ebből még "várakozni tilos" megsértése is, ha a szügyészség összeszedi magát.
Gyuri Géderről
A bagót érő ügyészség, miért is vizsgálódna a bagómutyi felderítésében.
Talán az a gond, hogy a pókháló túlságosan szövevényes lehet?
Bele ragadhatott tán olyan is, aki az igazságszolgáltatáshoz való kötődés szempontjából gázos lehet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.