A katolikus egyháznak sincs elég információja a szeptembertől bevezetendő hit- és erkölcstanoktatás finanszírozásáról. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára a testület nyári rendes ülése után azt mondta: a finanszírozás módja és az, hogy melyik tanárnak hány órája lesz, nagyban befolyásolja, hány embert és hogyan alkalmaznak e célra. Mohos Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a hittantankönyvek beszerzése körül is tisztázatlanok a körülmények. Sok iskola megrendelte a tankönyvellátón keresztül a hittantankönyveket, ugyanakkor információik szerint jelenleg az egyházaknak kell beszerezni ezeket a tankönyveket. Ez bonyolult helyzetet okoz. Van olyan kiadó, amely a tankönyvellátótól több mint húszezer hittankönyvre kapott megrendelést, így azonban "az egyház furcsa helyzetbe kerül", ha neki kell kifizetni a könyveket, holott ezt a költségvetésébe előzetesen nem kalkulálta bele.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@scandináv: Még ingyen se! Minden iskolában van lehetőség hit oktatásra , de ne tanítsanak erkölcsöt , hiszen fogalmuk sincs mi az!
SLAakku
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia négyszer 2,7 milliárd forintot kapott átadásra nem került ingatlanok utáni járadékként, 1,3 milliárdot a hittanoktatási terv támogatására, egymilliárdot az 5000 főnél kisebb településeken dolgozó egyházi személyek jövedelmére, és hatmilliárdot személyi jövedelemadó kiegészítésre.
miazavalami
@SLAakku: Ezek olyanok mint a zsidók...Nincs az a pénz ami elég lenne nekik! Isten és Jézus sose kért templomokat , aranykehet ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.