Szeptembertől újabb százezren iratkoznak be állami általános iskolába, s – a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ adatai szerint – 52 százalékuk hittant, 48 százalékuk etikaoktatást választott; bár az ötödikesek körében még nem készült el az összegzés, tudomásunk szerint ott alacsonyabb az érdeklődés. Az aktív hívők létszámát jóval meghaladó arány még a szakembereket is meglepte. Kamarás István vallásszociológus pár hete úgy nyilatkozott az Indexnek: „Magyarországon az emberek úgy 16-18 százaléka lehet egyházi keretek közt rendszeresen vallásgyakorló hívő, nem valószínű, hogy ennél sokkal többen választanák a hittant.”Az 52 százalékon belüli megoszlást a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ nem adta ki, a Heti Válasz azonban megszerezte az adatokat. Ezek szerint: katolikus – 68 százalék; református – 25 százalék; evangélikus – 4 százalék; Hit Gyülekezete – 1,5 százalék. A birtokunkban lévő összegzés szerint további négy felekezet iránt mutatkozott – igaz, elenyésző mértékű –...

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Ha van erkölcs-hittan, akkor lehessen választani buddhista-erkölcstant is stb..
qxy
Kellene, de ne legyen kötelező. Na meg olyan oktatók is aki ért is hozzá mert nem egy hátrány ha olyan oktat aki " tud is "
Törölt felhasználó
Az a szomorú. hogy a pedagógia az adott tantárgyon kívül mégis csak pedagógia(nevelés,oktatás). A pedagógus személyében is is nevel, mely nyilván egy közerkölcsön alapszik. Egyszerűbben mondva le vannak nézve a pedagógusok ezzel az egésszel..
Vasárnapiiskolás
Qrvára nincs rá szükség,és nincs olyan zember aki ezt taníthatná

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.