Az elmúlt hónapban vásárolt be az új rendszerű magyar mobilgátból a dél-svédországi Vellinge. A svéd sajtóban több helyen méltatták az olcsó és egyszerű eszközt. Ehhez képest Magyarországon a kutyát se érdekli.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A Magyar Tudományos Akadémia de a a római-parti mobilgát tervezői sem hallottak eddig a sokkal olcsóbb és jobb magyar sátorgát-rendszerről. Bravo! Most akkor ez mobilgátmutyi vagy mi?

"Az április 17-én 133 országban szabadalmi eljárás alá helyezett sátorgát annyival tud többet az eddigi vízzel töltött tömlőgátaknál, hogy az ismert kör alakú forma helyett háromszög alakú, ami maximális stabilitást ad elcsúszás ellen a rendszernek. Emellett az egységek közt teljesen újszerű kapcsolódási megoldást alkalmaz, ezért a rendszer felállítása gyorsabb és vízszivárgásmentes. A magyar szabadalmi bejelentés a napokban jelenik meg a Szabadalmi Közlönyben.

Mint Sápi István Péter, az úgynevezett sátorgát (Tentdam) kifejlesztője, elmondta, a gátat bárhol, bármilyen talajon fel lehet állítani anélkül, hogy tereprendezésre vagy természetkárosító beavatkozásra szükség lenne. A svédek 130 centiméter magas sátorgátat vettek, ahhoz például mindössze egy 120 centiméter széles nyomvonal kell a talajon. A gát mindenféle talajformához, -állaghoz jól alkalmazkodik. Egy 10 méter hosszú, 1,3 méter magas egység ára nettó 430 ezer forint, azaz egy kilométernyi kijönne 43 millió forintból, ami nagyon olcsónak számít.
SLAakku
Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi!

Vácot, az 1,8 kilométer hosszú mobilgát 1,5 milliárd forintba kerül. Ugyanennyi hosszúságu sátorgát 77,4 millió forintba kerül.

"...a sátorgát annyival tud többet az eddigi vízzel töltött mobilgátaknál, hogy az ismert kör alakú forma helyett háromszög alakú, ami maximális stabilitást ad elcsúszás ellen a rendszernek.

Emellett az egységek közt teljesen újszerű kapcsolódási megoldást alkalmaz, ezért a rendszer felállítása gyorsabb és vízszivárgásmentes. A magyar szabadalmi bejelentés a napokban jelenik meg a Szabadalmi Közlönyben."

Akkor mégis miért a sokkal de sokkal drágábbat fogják megépiteni? Kinek a pénzét
pazarolja Tarlós? Az adófizetők pénzét!

Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi! Gátmutyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.