Valamennyi kórházzal felbontotta a szerződését a legnagyobb hazai gyógyszer-beszállító, a Hungaropharma, miután a cégnek a korábbi kontraktusok keretében már kezelhetetlenné váltak a kintlévőségei - írta a Világgazdaság.

A Gyógyszer-Nagykereskedők Szövetségéhez tartozó hét vállalat kintlévőség-állománya március végén 15 milliárd forintra rúgott - közölte a VG.

A kórházak jelentős adósságot halmoztak fel az orvostechnikai beszállítók felé is, ez április végére meghaladta a tízmilliárdot. A szövetségük a jövő hétre hívott össze rendkívüli tanácskozást a helyzet rendezésére - írta a lap.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yeromos
@pacsni: Helyette valószínűleg úgy fogják rendezni, hogy államosítják a gyógyszer kereskedelmet, és ezt is kiosztják a trafikosoknak.
coni
Érik a csőd, a körbetartozás élén a magyar kormány áll, ő a legrosszabb nem fizető adós. Az önkormányzat adósságait is átvállalta, majd bejelentette nem fizeti ki csak a 93%-át.
Mi lesz ha az emberek is tömegével így gondolkodnak és senki nem fizet senkinek?
A szerencsétlen betegek meg itt maradtak gyógyszer nélkül, de az egész ország fizeti az ECHO-t, még a kamat után is.
marlin
www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/gyogyszeripar-ekkora-megtakaritas-nem-johet-ossze-342488
"Áprilistól három hónap áll rendelkezésre, hogy az egészségügyért felelős államtitkárság kidolgozza az új gyógyszer-támogatási rendszert – mondta Szócska Miklós államtitkár a Semmelweis Egyetemen tartott fórumon."
Hát, fijjug, ez se sikerült, pedig már a gyermekeknek korábban járó(!) támogatásokat is elvontátok!! (inzulin, és legzésszervi beteg gyerekek)
Akkor most ez is olyan, mint a Pintérféle "két hét", talán annyi különbséggel, hogy itt a gyilkos Miklósék miatt emberek, gyerekek, kórházak(!) maradnak ellátatlanul!!
Szégyen és gyomorforgató, de stadion az lesz!!
coyote3
Ez egy szemét multi! Magyarország jobban teljesít!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.