Megverték a 73-as trolibusz sofőrjét a járat VII. kerületi, Király utcai megállójában, a járművezető könnyebb sérüléseket szenvedett. A szerda este történt esetről a BKV Zrt. pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A közlemény szerint a Király utcai megállóban egy ismeretlen férfi szállt fel a trolibuszra gyermekével és jegyet szeretett volna vásárolni a sofőrnél. Mindössze néhány megállót akart utazni, ezért sokallta a 450 forintos díjat és szakaszjegyet kívánt váltani. A trolibusz vezetője nem tudott ilyen jegyet adni, de azt sem engedte, hogy ingyen utazzanak tovább.

A férfi először szóban, majd később többször fizikailag is bántalmazta sofőrt, a járművezető könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

A BKV a közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a járművezetőknél csak vonaljegyet lehet venni; más típusú jegy vásárlására a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletpénztáraiban van lehetőség.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
nem lenne jobb mindenkinek egyfajta egységesen olcsó jegy és bérlet ami passzol a jövedelmekhez jegy kb 150 ft ? bérlet 3000 ft ?
GeoCravker
@dömdödöm: Megfelelő paraméterekkel akár jelképes is lehetne az ár.
dömdödöm
@GeoCravker: hír : 2013.01.03. – Sosem gondoltuk volna, hogy egy egykori szovjet utódállam fővárosa vezeti be Európában elsőként az ingyenes tömegközlekedést. Észtország -Tallin
A piacgazdaság elsődleges célja kellene hogy legyen hogy az emberek olcsón minél nagyobb számban közlekedjenek . -:)
dömdödöm
@GeoCravker: van rá magyar példa is . a múlt század elején a nagy gazdasági válság vége felé eredeti árának 10 % ra csökkentették a vasúti hosszútávú jegyek árát mert tudták hogy egyébként alig fognak utazni és az életben nem indul be a gazdaság .
GeoCravker
@dömdödöm: Budapesten is működne az ingyenesség is
dömdödöm
@GeoCravker: igen csak ezek tipikus pénzéhesek . az ötlet egy akadálya csak az , hogy a semmiből nem lehet lenyúlni semmit . :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.