Várhatóan három hét múlva kezdi el postázni a Nemzeti Választási Iroda a határon túli, kettős állampolgárságú magyarok regisztrációs nyomtatványait a 2014 tavaszi országgyűlési választásra. Erről az intézmény vezetője számolt be az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői ülésén. A levelek kiküldésével, valamint a választásokhoz kapcsolódó közbeszerzések kiírásával lényegében megkezdődik a jövő évi választások előkészítése. Pálffy Ilona közölte: a határon túli magyarok regisztrációja augusztus 1-jével indul, ezért küldi ki a választási iroda legalább két héttel korábban a megkereső leveleket és a nyilatkozatokat, amelyeken az érintettek visszajelezhetnek, ha regisztrálni akarják magukat a választásra Elmondta, hogy a legfrissebb adatok szerint 420 ezer az egyszerűsített eljárásban honosított magyar állampolgárok száma.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
El fogom Nektek mondani, ha kapok valamit az allamtol, bar nagyon kivancsi volnek, honnan tudnak meg a cimemet? (ha csak nem e-mailben, az meg ingyen van...)
Yoda69
Persze hogy nem bun. Csak valahogy a korulottunk levo orszagok nem nagyon szivelik a magyarokat. Ennek tortenelmi elemzesebe most ne menjunk bele.
Marpedig ha a magyar kormany nevvel cimmel ellatott valasztasi boritekot kuld a kettos allampolgaroknak, akkor teljesen egyertelmuve teszi az adott orszag kormanya elott hogy mely allampolgarai elt ezen jogava. Es mint koztudott a Szlovakok, vagy Romanok nem igen dijaztak orban ezen otletet.
Azt teljesen egyertelmu hogy csak a szavatszerzes miatt tette, de akkor legalabb figyelne arra, hogy megorizze ezen emberek anonimitasat.
Yoda69
@Tootsy: Nyugodj meg rajta vagy valamelyik kubatov-listan.
Tootsy
@Yoda69: Ja, igen,... Ha a kozvetlen szomszedokat nezzuk, mint a masik allampolgarsagot,..:o)) Bocsi, en voltam liba...:o))

Kifejezetten Neked meg fogom irni, ha kapok valamit, mert lehet, hogy az egesz kubatov listat ujra lehetne irni, hihi,...

A lanyom is itt van, fiatalabb jo par evvel, teljesen mas a csaladneve, mint az enyem volt, es ugy kulonben is,... Szoval, fel van adva a burokrataknak a laszti...:o))

Es kulonben miert gondolod, Kedves, ha a Ma.o.0-n szuletettek identitasara sem figyel, akkor mit fog tenni a kulfoldiekevel?

Ha pedig ugy van, ahogy mondod (vagyis izelgetik majd a Roman es Szlovak kettos allampolgarokat a hirtelen tamadt magyarsaguk miatt), akkor nem lehet, hogy pont ellenkezoleg fog elsulni 500 ezer szavazat? orban a "sokat akar a szarka, de nem birja a farka" mondassal egy piciket megszivja majd? (Mondjuk nem fakadnek sirva, ha ez tortenne,...:o)))
Yoda69
@Tootsy: Hat valoban nem lehet tudni hogy sul majd el a dolog, de szerintem nagyobb aranyban a fidesz fog szavazatot szerezni kulfoldrol, mert aki nem rajuk szavazna, az szerintem el sem fog menni szavazni. Remelem nem igy lesz :) csak eleg nagy az apatia az emberekben.
Mo. mar mas teszta. Szerintem itt buktazni fog a fidesz, de szoros eredmeny lesz kozte es a demokratikus ellenzek kozott. Itt lehet majd fontos szerepe a jobbiknak, es az LMP-nek.
Polygoner
Épp itt az ideje, hiszen ezek messzire mennek!:D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.