Eddig csak a házasság felbomlása után élt az eltartási kötelezettség, jövőre viszont a volt élettársaknál is bejön. De csak akkor, ha legalább egy évig együtt éltek, és közös gyermekük is született - írja az Fn24.hu.

A 2014. március 15-től életbe lépő új Ptk. azonban már náluk is előírja a kapcsolat megszűnése után a tartási kötelezettséget - írta a seveled.cafeblog.hu. S nemcsak a bejegyzett élettársak számára. Így tehát azok is egyfajta védettséget kapnak a kapcsolat felbomlása utáni időkre, akik papíron nem szentesítik együttélésüket.

Jelenleg csak a válás vagy az életközösség felbontása, vagyis különélés után jogosultak a (volt) házastársak tartásra, amennyiben önhibájukon kívül nem képesek eltartani magukat. Bár a köznyelv asszonytartásnak hívja ezt a szabályt, nem árt tudni, hogy nem csak a nők, hanem a férfiak is igényt tarthatnak rá. Az élettársaknak eddig nem volt kötelező a szakítás után tartást fizetni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Most hirtelen ezek párok lettek? Az alaptörvényben pedig nem ismerték el őket.
Álszentek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pacsni
@darwin: nem voltam Honolulluba, de szeretnèk elmenni, majd ha lesz rà idom, de azèrt vàlaszoltam most, mert jott egy èrtesitès az e-mail-ora, ès akkor megtalàltam a cikkett, amit ugylàtszik, hogy akkor nemolvastam el.
darwin
@pacsni: Örülök,hogy ilyen lelkiismeretes vagy.Csak már elfelejtettem,hogy miről beszélgettünk.No,majd keresünk valami jó témát.
pacsni
@darwin: arròl beszèlgettunk, hogy nem irok helyesen magyarul ès, hogy a èlettàrs eltartàsàval egyettèrtek, hogy a fèrfiak fizessenek gyerektartàst.
yena
@pacsni: Dehogynem. Te egy tudatlan feminista vagy, akinek fáj az igazság amit írtam.
pacsni
@yena: te vagy a tudatlan femminista, ès ne sèrtegess, tenàlad az irigysèg beszèl.
yena
@pacsni: Te vagy a tudatlan feminista, és belőled az igazság általi fájdalom beszél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.