Demján Sándor, a Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke egy Orbán Viktornak címzett levélben próbálta megakadályozni a takarékszövetkezetek kormányzati átszervezését - közölte az Origo a birtokába jutott levélre hivatkozva. Demján hosszan taglalta tartalmi aggályait, de nem ért célt vele.

Demján Sándort felbőszítette az a rendkívüli sürgősséggel tárgyalt törvénytervezet, amely lényegében államosítja a takarékszövetkezetek központi bankját, kikényszeríti a Magyar Posta benyomulását a szövetkezeti szektorba, és hosszabb távon lehetővé teszi a takarékszövetkezetek kiszorítását a Takarékbankból - írja az Origo. (A témával foglalkozó átfogó cikkünket itt olvashatják el.)

Demján az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) elnökeként írt levelet Orbán Viktornak egy nappal a takarékszövetkezeti integrációról szóló törvény elfogadása előtt, de hiába próbálta megakasztani a törvényalkotást - írja a lap.

Az Origo birtokába került, június 26-ai keltezésű levélben Demján azt írja, hogy a takarékszövetkezetek megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a kormány lényegében titokban, minden érdemi előzetes egyeztetés nélkül, rendkívüli sürgősségi tárgyalást kérve beterjesztette a törvényjavaslatot. Demján szerint elfogadhatatlan, hogy a kormánybiztos pénteken, munkaidő után, este 7-kor küldött e-mailben hétfő reggel 9-re hívta össze a takarékszövetkezeti vezetőket konzultációra, amelyen azonban semmilyen konkrét információ nem hangzott el, még az sem, hogy a kormány már aznap tárgyalja a koncepciót, másnap pedig be is nyújtja a konkrét törvényjavaslatot.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
Genetikailag és neveltetésileg is hiszékeny voltam eddig,
de már kezdem ébredezni,
ezért gyanús, hogy ez a Demján-féle műfelháborodás
csak színjáték a plebsnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Patai (Andersenünk haverja) is látványosan lemondott a bankszövetség elnöki tisztéről a bankadók miatt, majd amikor már elérte az évi 400 Mrd Forintot a bankadó, visszajött...mert most már tuti belebuknak.
Pálinkafőző Rézüst
Nyúlnak, nyúlnak, lenyúlnak az elvtársak. Vajh mi lesz a következő???
JAJMÁR
@QQCSI: Semmi nem az, aminek látszik. Ez az 1 biztos!
Minden mögött keresni kell a miért-et? De nem a mi szemszögünkből!
QQCSI
@JAJMÁR: Én már elég öreg vagyok ahhoz, hogy kibújjak a bőrömből,
de tényleg meg kell szoknom, hogy mindennek az ellenkezője az igaz...?
...vagy az sem! De az legalább biztos! :)
bakegya
@bretagne:ezek a féktelen, telhetetlen vagyongyarapító törvényi átszabásai egyértelmű diktatúra eszközét képezik.A MÁSOK BANKOLÁSA BÜDÖS,DE A SAJÁT BANK AZ SIKERTÖRTÉNET.A helyi érdekeltségű takarékbank is bank,de hogy az állampénze mit keres abban azt többen meg fogják kérdőjelezni.
bretagne
@bakegya: Bár csak így lenne, de sajnos, itt az emberek borzasztóan türelmesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.