Nyilvánosságra hozta a Tárki friss pártpreferencia-kutatását. Ebből az derül ki, hogy májushoz képest csak a kormánypártok és az MSZP tudta érdemben növelni szavazó táborát. Úgy tűnik, hogy az ellenzéki összefogás első lépései végre aktivizálták a szavazókat, elkezdett csökkenni a bizonytalanok aránya is. A Fidesz-KDNP is erősíteni tudott, igaz ez egyértelműen a rezsicsökkentésnek köszönhető, amelyet a kormány az azzal járó negatív következmények ellenére nyom tovább. (Az így kieső bevételeket meg egész egyszerűen további megszorításokkal pótolják, bűnbakként az EU-t használva.) Kérdés, hogy amikor a lakosság ráébred ezekre tartani tudják-e az ezzel elért népszerűség növekedést. Mi úgy látjuk, végre elindult egy pozitív tendencia az eddig meglehetősen apatikus ellenzéki szavazók körében. No persze még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni: a kormánypártok továbbra is kétszer akkora szavazótáborral rendelkeznek, mint az ellenzék legerősebb pártja, az MSZP.

Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az MSZP és a Fidesz vállvetve küzd Bajnai ellen, mert nem akarnak megválni a jól fizető oligarcháiktól. Ezekkel a felmérésekkel próbálják alátámasztani, de tavasszal bekövetkezik amitől rettegnek. Az emberek a korrupció felszámolására és a Bajnai vezette Együtt Pártra fognak szavazni, még akkor is ha addig ötször nevet kell változtatniuk a kicsinyes politikai harcok miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.