Az ATV nemrég megismételte a Magánbeszélgetés tavaly áprilisi adását, melyben Juszt László vendége Mihályi Péter volt. A neves közgazdász egyebek mellett kijelentette: Magyarországon 120 év után megszűnt a társadalombiztosítás. Már a kifejezés sem szerepel az Alaptörvényben.

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Dr.luigilongo60
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Nem értem mi a gond!!
Valaki is elhitte, hogy nem ez lesz??
Emlékeztetnék, tavaly(!) itt leírtam, hogy ha "ezek" megvédik a nyugdíjakat, átszervezik a betegbiztosítást, betegellátást, akkor "én Most kezdek aggódni"!! Hát ez akkor volt!!
Most meg az van, hogy a (z átvert, vagy agymosott) békemenetistáktól meg a többi mélyhívőtől "begyűjtött" aláírással hitelesítik(!) és megerősítik a Fidesz diktatúrát, ami egyre jobban kiteljesedik!! :-((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
„Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának biztonságot nyújtson"- Ja olyan biztonságban vagyunk, hogy kész besz@rás!! Pécsen ép műtétek maradnak el például.
Pintér meg olyan rendet tett két hét alatt, hogy most már nappal is betojás az utcán menni.
Lehet válogatni mire vonatkozik a fenti szép kerek mondatocska.
Törölt felhasználó
Múúú, konstatálja a magyar és kérődzik tovább...:)
hallgatag
...miért, van alaptörvény ??? mert már annyiszor módositották.
hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik rajta...
JAJMÁR
Ez tökéletesen illeszkedik abba az ideológiába. Ha van munkanélküli ellátás, akkor nem akar dolgozni a munkavállaló. Ezért azt le kell csökkenteni. Akkor majd talán eszébe jut, hogy dolgozzon.
Ha van betegbiztosítás, akkor a zember beteg lesz, hiszen azért van a biztosítás. Ha nincs, akkor majd nem lesz beteg.
Ilyen egyszerű :(
nyanya001
Ide is be kell írnom
Kimerik ejteni a szájukon azt a szót: KERESZTÉNY? Az emberek közé mernek menni? Európa közepén megteremtve a kínai modellt, ahol senkinek nem jár semmi, akkor sem, ha fizet érte! Bocsánat, rosszul mondtam: jár! Egy szűk rétegnek (mert a maguk járandóságát törvénybe iktatták!) a luxus minden formája, testőr és szolgálati palota és a kiemelt orvosi ellátás mellett még milliós reprezentálási költséget is vesznek el adónkból maguknak. Kit képviseltek ezek az emberek? A választóikat? Erre valóban kaptak felhatalmazást? Mikor, hol közölték ezt nyíltan választóikkal? A “hölgyek, urak” elvették a 15 éves megtakarításokat, és ők aztán valóban eltüntették azt, a beígért egyéni számla meg sehol! Sőt alapizéjükbe foglalták, hogy neked kell gondoskodnod hozzátartozódról, miközben minden filléredtől megszabadítanak az adóik tömegével, de semmit nem építenek, adnak érte – hacsak a stadionokat annak nem tekintjük… Tiszta feudalizmus!
tűzróka0919
Következő lépés ! alaptákolmányba foglalni : 2014 . 01 . 01 . -től a Magyarországon születettek csak úgy lehetnek Magyar állampolgárok ha leteszik a állampolgársági esküt . Ellenkező esetben fél ázsiai származéknak minősülnek . Ezen rendeletet kiadta : első multiölő viktóriusz , minden földlakó nagy hatalmú ura .
marlin
Nem értem mi a gond!!
Valaki is elhitte, hogy nem ez lesz??
Emlékeztetnék, tavaly(!) itt leírtam, hogy ha "ezek" megvédik a nyugdíjakat, átszervezik a betegbiztosítást, betegellátást, akkor "én Most kezdek aggódni"!! Hát ez akkor volt!!
Most meg az van, hogy a (z átvert, vagy agymosott) békemenetistáktól meg a többi mélyhívőtől "begyűjtött" aláírással hitelesítik(!) és megerősítik a Fidesz diktatúrát, ami egyre jobban kiteljesedik!! :-((
bundi
És most jöhet egy Kis bérrettegőzés emúttnyócévezés
Esetleg libsibolsizás.
Január
A legnagyobb gond, hogy az alaptörvényváltoztatások hatásairól az emberek szinte semmit sem tudnak, hiszen nem ismerik az alkotmányt. Így aztán lehet őket tévedésbe ejteni, tévedésben tartani, félrevezetni, s csak azt veszik észre, hogy szinte mindenből kifosztják őket.

Mint ahogy itt is a régi alkotmány szerint az állam biztosít az állampolgárai részére szociális biztonságot, az új szerint csak törekszik rá.

"A rendszerváltás demokratikus alkotmánya alapvető jogként ismerte el a szociális biztonságot. A szövegbe 1989-ben bekerült: „A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz: öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.”

A Fidesz-kormány 2011-ben új Alaptörvényt alkotott, s az előbbi passzust törölte a rendelkezésekből. Helyébe ez került: „Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának biztonságot nyújtson.” A különbség nem csupán stilisztikai! Az államnak már nincsenek szociális kötelességei, a „törekvéseket” pedig nyilvánvalóan nem lehet számon kérni a hatalmon"
kedwes
@JAJMÁR: Ez így,elég érdekes magyarázat!
tűzróka0919
@Január: A törekvés számonkérését egyszerű gazdasági helyzettel meg lehet magyarázni . Rosszul teljesít az ország gazdasága nincs több pénz a szociális kasszában . És itt vagyunk mint a partra vetett hal . Nem jog csak lehetőség a szociális biztonság . Tapsolhatnak a trottyesz berbécsek .
JAJMÁR
@kedwes: Érdekes valóban. Arra alapozzák, hogy ha az emberek tudják azt, hogy ingyen gyógyítva lesznek, nem vigyáznak az egészségükre, de ha a gyógyítás pénzbe kerül, jobban odafigyelnek rá. Már nem tudom, hol hallottam, és kitől, de ez néha még igaz is lehet.

Ez az ATV-s beszélgetés: www.youtube.com/watch?v=jcn48s8a4qI
Tootsy
@tűzróka0919: Dehat Kedvesem, hogy lehet ez igaz? Magyarorszag jobban teljesit! vagy Te meg nem hallottad ezt a szlogent? Csak persze nem a hulye betegek, raszorultak, szegeny csaladok megsegitserol szol a dolog, hanem a jobb teljesitmeny profitjat szetosztjak a csokosok kozt,... Ez ilyen ecceru,...
kkalman
Kik azok a minden állampolgárok? Mindenki, akinek a személyi igazolványába azt írták: "állampolgársága magyar", vagy csak azok, akik fidesznyikok, vagy fidesz hívők?
mátmar
Még egy pofon a demokráciának. Az öreg aranyásó már régen megmondta " Minél több pofont adunk a szarnak annál büdösebb lesz és annál szarosabb lesz a kezünk"
kedwes
@JAJMÁR: Ennek valóban így kellene történnie, de nem hatalmi módszerrel és egy vonallal! A fokozatosság kimaradt. Ugyan úgy mint a "nyugdíjreform" - nál is!
A semmiből, nem lehet várat építeni! Elég finom voltam?
Pálinkafőző Rézüst
@kedwes: a szarból várat?? Nos ez a vajdánál úgy néz ki, hogy az aranyból csinál szart. Viszi az aranyat, és szart(se nagyon) hagy nekünk!!!
JAJMÁR
@kedwes: Nagyon. Bár szerintem 2 vár épül. A mi várunk nem az ő váruk.
wadnarancs
Szóval így állunk. Valószínüleg a gyerekeimet nem magyarországon fogja a barátnőm megszülni ,ha úgy hozza a sors. Ez a buzi banda meg éljen a dolgozó romákból akik maradnak.

22 éves fiatal tanúlt srác voltam..
kedwes
@JAJMÁR: Ebben csak reménykedhetünk, aztán maga alá temeti őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.