Szentkirályi Alexandra egy az erre az alkalomra készített plakáttal szemléltetve mutatta be, hogy – jelenlegi számításaik szerint – mintegy 842 millió forint azon, Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK-hoz "ezer szállal kötődő" embereknek a bére, akik fizetésüket fővárosi cégektől, vagyonkezelőktől, felügyelő bizottságoktól vagy magától a Fővárosi Önkormányzattól kapják.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint ezt a "Gyurcsány-számlát" a budapestiek fizetik meg és "nem lehet tudni, hogy ezeken felül vannak-e még további összegek", illetve ebben a 2023-ban, Karácsony Gergely által tanácsnokoknak kifizetett 406 millió forint még nincs is benne.

Szentkirályi Alexandra: a "milliárdos Gyurcsány-számlát" a budapestiek fizetik meg

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Ezek a számok eléggé beszédesek annak szemléltetésére, hogy mi folyik ma a Városházán

- hangoztatta.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy számítások szerint ez a közel egymilliárdos összeg, melyet a Fővárosi Önkormányzat "Gyurcsány-káderekre" költ, egyharmada az egy év alatt útfelújításokra költött összegnek, illetve a fele annak, amelyet elvontak a budapesti köztisztasági cégtől, valamint négyszerese az állategészségügyre fordított kiadásoknak.

A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergelyéknek ezek a kérdések sokadrangúak ahhoz képest, hogy "Gyurcsány Ferenc embereit a megfelelő zsoldban tartsák".

Azt is mondhatnánk, hogy 2019-ben megalakult a harmadik Gyurcsány-kormány Budapesten, Karácsonnyal a kirakatban, Gyurcsányékkal pedig a kasszában

- fogalmazott, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc egykori minisztereit, államtitkárait, kabinetfőnököket, sőt még korábbi testőrét is egy-egy zsíros fővárosi pozícióból fizetik.

Szentkirályi Alexandra szerint ennek fényében különösen érdekes Karácsony Gergely "Jövőt adunk Budapestnek" szlogenje, hiszen – mondta – eközben a múlt emblematikus embereit és magát Gyurcsány Ferencet is ő fizeti és tartja hatalomban.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy Budapest ennél többet érdemel és – mint fogalmazott – "június 9-én azért kell leváltani Karácsonyékat, hogy ezt a dohos-poros Gyurcsány-féle múltat végleg nyugdíjazzuk, annak érdekében, hogy a budapestiek pénzét ne Gyurcsányékra, hanem a fővárosiak által fontosnak tartott célokra lehessen fordítani".

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A totál felesleges 300.000.000.000-os lélegeztetőgépeket meg minden magyar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Cicafül, mennyi is az éves béred?...
Nanya
@colibri: Ez a luvnya napról napra csak égeti,csak égeti magát.
Ne adjanak már a szájába hülye dolgokat !
Inkább valami mást !
Mezőhegyes ------> ménesbirrtrok ---------> Ráró a csődör-------->>> a többi a képzeletre van bízva.

Apropó ! Jól megy a kaszinó?
Loksmith
Drága Cicabogár, Mészáros mennyibe van nekünk?
Ftomi
Latabár Kálmán mondotta anno: vannak a fizetett hülyék, mint én és vannak a született hülyék, mint...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.