A bankbetétek ideje lejárt, az ingyenes készpénzfelvétel szinte teljesen eltűnik, a bankok egymás után jelentik be, hogyan hárítják át az emelkedő tranzakciós illetéket. Ki jár a legrosszabbul, hogyan érdemes alakítani a banki ügyeinket? Varga Mihály havonta újabb százasokat irányít át a magyarok bankszámláiról az államkasszába a júniusban bejelentett újabb csomagjával. A tranzakciós illetéket idén januárban vezették be (0,2 és 0,3 százalékos kulccsal), most 0,3, illetve 0,6 százalékra emelik. A kormány az év eleji bevezetéskor arra számított, hogy a bankok nem emelik majd az áraikat. Ehhez képest a Magyar Nemzeti Bank (MNB) júniusi tanulmánya azt állapította meg, hogy bankok az illeték 80-90 százalékát áttolták a lakosságra.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pictor
Ma már nem érdemes bankban tartani a pénzt, nemhogy kamatot nem kapok, de még nekem kell fizetnem ha kiveszem a pénzt! Hát ne használja ingyen a pénzem a bank, marad az otthoni kassza, ebből legalább nem vonnak le semmit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Tootsy: Köszi, bár pont erre a Ki mit tud-ra amit felhoztál, nem emlékszem, nem tudom mikor lehetett.
Lehet, hogy akkor én még nem nézhettem...

Persze, hogy emlékszem Ki mit tudokra. Úgy értettem, hogy olyan ki mit tud, hogy két szélsőséges tehetség, vagy képesség, mint pl. a zongorista és a kaszkadőr, helycserével a másik feladatában mit tud produkálni? De, lehet, hogy ilyen is volt...
Az biztos, hogy az életben ezt lehet tapasztalni, mintha helyet cserélt volna a szakértés... valamivel. Csak nem tudjuk kipontozni a dilettánsokat :D
JAJMÁR
@vakvillám: Én maradok az, aki vagyok.
Egyébként nem sokra mennének velem :) Persze sok múlik az anyagiakon is, a legtöbb ember megvehető, csak nem mindenki olcsó!
(AZÉRT szívesen adnék telefonon negyedórás tanácsokat OV-nak, az menne :) )
vakvillám
@JAJMÁR: Szia!Maradj is annak ki vagy,én sem szeretnék más bőrébe bujni,mert,vagy lötyögne rajtam vagy szorítana:)) Amit pedig a pénzről írsz az baróti teljesen igaz,mert ugye van az a pénz------van hogy lelkeket vegyenek meg,vagy ikább lélek nélküli testeket?---egyre megy.Szerintem,az anyukáján kívül nem sokat értene:-)) vagy tévedek:))?
JAJMÁR
@vakvillám: Így van. Tudod, sokszor szánalmat érzek egyes "közéleti személyek" iránt. Mondják ua. a lemezt, mint valami gép, és a legtöbbnek még a szeme se rebben... hát hol ott a lélek? abban sem vagyok biztos, hogy ilyenkor gondolkodnak. Szoktam figyelmi az arcokat, és a mimika is nagyon gyenge. Nem is szűk, vagy bő némelyik bőre, hanem kérges, van rajta egy vastag álarc, és ezt már nem is tudja levenni soha.
Mi sokkal boldogabbak vagyunk :)
verőce21
Erről a címről - "Örüljön, aki ingyen jut a pénzéhez" - , valahogy nekem egészen más ugrott be elsőre. Csak a cigányság körülményeire tudtam gondolni - hánynak lehet folyószámlája?

Ebben a "pénzvesztési" játszmában a cigányokat érintette legkevésbé a válság. Még azt is lehet mondani nagy nyertesei voltak annak.(Csak apróság, hogy szinte mindegyik cigányfiatalon van legalább egy 30 eFt-os ruhadarab!) Amíg a magyarság nagy többsége elveszíti mindenét, sőt még annál is többet, mert életreszóló adóssága is marad, addig a cigányság mind létszámában, mind anyagiakban gyarapodott, legalábbis stabil készpénzjövedelme van.

Nem ördögtől való gondolat, ők fogják alkotni Mo.-on a jövő középosztályát, a polgárságot, legalábbis anyagi (vásárlóerő) értelmében. Az európai köztudatba befészkelődött "Magyarország, cigányország!” – szólás önbeteljesítő jóslattá válhat. - "Az Ige Testté lett!” - (Jn 1:14)
vakvillám
@JAJMÁR: Valószínű,én is ezt érzem,mármint a boldogság ügyében.Az mi nevezett politikusokról írtál igaz---Szerepet játszanak,hazug, gőgös(Ez nem a személy)kivagyisággal-és harpagoni pénzéhességgel.Minden zsebük tele van pénzzel és mégis üresek mint a levegő.(vegyészek mindjárt eligazítanak,hogy a levegő az nem üres)-ezt ugy értem kijönnek az utcára már egy senkik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.