Egy uniós döntés értelmében a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélteknek joguk van ahhoz, hogy felülvizsgálják büntetésüket. Az Emberi Jogok Európai Bírósága azután döntött így, hogy Angliában több kegyetlen gyilkos azzal fordult a strasbourgi bírósághoz, hogy emberi jogaikat sérti maga a tény, hogy soha nem vizsgálhatják felül az ügyüket. A lap által megkérdezett büntetőjogász szerint az uniós ítélet – bár jogerős és nem lehet ellene fellebbezni –, nem zárja ki, hogy valakit élete végéig börtönbüntetésre ítéljenek. Ugyanakkor megadja a raboknak a lehetőséget arra, hogy legkorábban 25, börtönben letöltött év után kérvényezhessék büntetésük felülvizsgálatát; azaz az ítészek helybenhagyhatják az ítéletet, de akár rövidíthetik is azt. Sőt, ha Strasbourgban úgy ítélik meg, hogy egy életfogytiglanra ítélt rabnak sérültek a jogai, a gyilkosok még kártérítést is követelhetnek – tette hozzá a jogász.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Mit kell még ezen az ítéleten felülvizsgálni?
Ha kiszabadulhatnának, amit kétllek, de ha mégis, előtte lesújt rájuk a börtön igazságszolgáltatása. És ott bent nem fognak cicózni ezekkel az aljasokkal
wadnarancs
Hogyha kiengedik őket én a Magyar Nép nevében odamegyek és agyonlövöm mind a kettőt!
Pálinkafőző Rézüst
@wadnarancs: csak semmi zajongás, a baltás azeriből nemzeti hőst csinált ez a kormány!
Dr.luigilongo60
Kiszabadulhatnának...persze ha náluk lenne a kulcs.
Hülye firkászok, csak az únióellenesség szítása a cikk írójának a célja.
Szót sem érdemel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.