Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Nemzetközi Valutaalap (IMF) budapesti irodájának bezárását kezdeményezte. A Christine Lagarde-nak, az IMF vezérigazgatójának címzett, ez ügyben írt levélről honlapján tájékoztatott hétfőn a jegybank.

Matolcsy György a lépést azzal indokolta, hogy Magyarország várhatóan még idén előtörleszti a valutaalaptól 2008-ban felvett hitelét.

A jegybank közleményében úgy fogalmazott: "2013 elején befejeződött az IMF úgynevezett Post-Program Monitoring eljárása, valamint Magyarország tartozása az IMF-kvóta 200 százaléka alá csökken, ezért nem indokolt az IMF budapesti irodájának további fenntartása".

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
mert a hídakat is fel kell égetni, ha netán nem sikerül a választásokat teljesen elcsalni, akkor a következők ne is tehessenek nélkülük semmit.
lassan mint a maffia:
-szerencsejáték, kaszinók (most készülnek erre is), lassan mind az övék -pipa
-legális drogok (alkohold, dohány) -pipa
-hadsereg, fegyverkereskedelem -pipa
hátravan még a prostitúció, de lassan azt is államosítják
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SwordFish
@pacsni: Neked is mondom, az "EU nélkül Magyarország éhen dögöl" nevű balliberális propaganda hiteltelen, röhejes, és nincs értelme!

Elmondtam másik fórum olvtársadnak is , miért nincs értelme! Olvasd és értelmezd! >:-))
SwordFish
@pacsni: Fölösleges 56-al meg hasonlókkal fenyegetni , nektek balosoknak. Az Origó Fórumon is volt egy hülye baller, aki folyton ilyenekkel fenyegetőzött, mi dőltünk a röhögéstől.

Szóval nem kell fenyegetőzni, főleg mert olyan rémvíziókra alapozva riogattok, amelyek nem léteznek. >:-))
bundi
@SwordFish: a visegrádiak javarészt az eu (németek, franciák angolok) piacaira szállítanak vagy dolgoznak, tehát miért is lépnének ki miattunk... csak a szép kék szemünkért, vagy tudsz más okot is?
az meg hogy más valakinek dolgozzunk?
mégis kinek? a brics önellátó (kína, oroszok, brazilok? mit adsz el nekik, vagy mit csináltatnának itt, max felvevőpiac lehetnénk, de annak is kicsi, és pénzünk sincs,,,,
és az hogy 5-10 év múlva az eu szétesik? na és? addig mit adsz a gyereknek enni?
magyarország nem önellátó.
olajat gázt árramot honnan szerezne? és mit adna érte cserébe...
SwordFish
@bundi: Szabadkereskedelmi megállapodás, a Visegrádi szövetség az a jövő, Nyugat-európával kereskedhetünk EU tagság nélkül is. USA éppen ezt akarja, szabadkereskedelem, pedig a liberálisok az EU-ban és az itthoni hangadóik ezt unortodox politikának gúnyolják. >:-D

Kína és India egyre jobban felfigyel ránk, az oroszokkal is jó a kapcsolatunk megint, szóval a BRICS terén is van jövőnk. :-)
bundi
@SwordFish: kezdjük ezzel:
"Kína és India egyre jobban felfigyel ránk, az oroszokkal is jó a kapcsolatunk megint, szóval a BRICS terén is van jövőnk. :-)" gondolom a hivatkozott cikket nem futottad át:
mandiner.hu/cikk/20130711_varga_mark_a_keleti_nyitas_kudarca
"Oroszországban 0.8%-kal kevesebb terméket és szolgáltatást értékesítünk, Ázsia egyéb országaiba irányuló exportunk 15%-kal csökkent."tehát mire alapozod, hogy kína, india oroszok, brazília, valamiért is jobban figyelne ránk?
mi az amit itt versenyképesebben, jobban tudunk előállítani, mint a belső piacaik? mi az ami nekünk van, és nekik nincs?
a másik. ha kilépünk az unióból, valóban kereskedhetünk velük, ha van valami amit nálunk jobban elő lehet állítani mint máshol, (de mi is az) de mivel az unió védi a belső termelőit és piacait, ezért azt sokkal nehezebb bevinnünk oda, (lásd ukrán példa, mert ott mind az alapanyag, mind az élőmunka olcsóbb, az autógyártók mégis az uniós tagállamokban terjeszkednek) és amíg az a szép "Visegrádi szövetség " nem jön létre, és nem képes kiváltani az uniós függőségünk, addig elég furán fogunk itt mutatni az unió közepén, mint kívülállók, akinek mindenfelé útlevéllel és vízummal lehet majd menni. . tehát mire alapozod azt az optimizmusod, hogy ha most elhajtjuk az imf-et és az uniót jövőre függetlenek és szabadok leszünk, és a gazdaságunk is felvirágzik?
bundi
@SwordFish: ja és még valami nem tudom érezted-e de én mint aki sajna egyik áldozata voltam ennek, csak megerősíthetem, hogy magyarországon a kisvállalkozások nem az uniós megrendelők, a multik miatt, vergődnek, hanem legtöbbször az állam végzi ki őket
nekem is több millió ragadt be a pécsi expóba, majd később az egyetemi beruházások is jegelve lettek, és az önkormányzatok sem tudtak fizetni... ennyi
www.blikk.hu/blikk_aktualis/milliardokkal-tartozik-az-allam-a-beszallitoknak-2200805
tehát ha te is a vállalkozások rögös útjára tévednél, hidd el hamar megváltozna a világnézeted...
(tudom most cáfolni fogsz, de akkor is fenntartom ezt a véleményem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.