Eddig 24 család foglalta el otthonát az ócsai szociális lakóparkban, de szeptemberig még 16 család költözik be – tájékoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központjának kommunikációs vezetője szerdán az MTI–t.

Romhányi Tamás közölte: az eddig lezajlott pályázatok eredményeképpen szeptemberig 40 család költözik a lakóparkba, a többi épületre év végéig folyamatosan pályázhatnak az érdeklődők.

A költözködést, a beilleszkedést a szeretetszolgálat szociális munkásai segítik, akik minden nap jelen vannak a lakóparkban.

A lakásukat már birtokba vevők között hét regisztrált munkanélküli volt, hármukat sikerült elhelyezni, többen különféle képzésekre járnak, így jó eséllyel ők is hamarosan munkába állhatnak.

A kommunikációs vezető hozzáfűzte: a munkába járást az önkormányzat által bérelt busz segíti, szerdánként ügyintéző-, szombatonként bevásárlójárat is közlekedik.

A már ott élő családoknál az átlagos gyermekszám négy, az előzetes számítások alapján a lakópark teljes benépesülése után több mint kétszáz gyermek lakik majd ott. A szeretetszolgálat már most is kiemelt figyelmet fordít a kicsikre, rendszeresek a kézműves-foglalkozások, az ügyességi versenyek, a gyerekek igényeihez igazodó spontán délutáni programok - ismertette.

Szeptemberben előreláthatólag 90 lakóparki gyermek fogja megkezdeni vagy folytatni tanulmányait Ócsán – tudatta Romhányi Tamás.

Az ócsai lakóparkba azok az otthonukat elvesztő vagy kényszerértékesítésre már kijelölt lakású devizahiteles családok költözhetnek be, amelyek sikeresen pályáztak az ott épült nyolcvan ház bérleti jogára.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Abbol a penzbol amibe az ocsai getto kerult 5000 lakotelepi lakast lehetett volna venni... Ennyi
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
@Yoda69: nem is lakopark,szabadidö központ.
miazavalami
Hát igen. Magyarország jobban teljesít... :-(
@Yoda69: Vagy megvenni a bedőlt hitelesek házát...
human
Már fáradt vagyok. Ócska lakóparknak olvastam elsőre :)
pacsni
mèg arra is kell pàlyàzni, hogy ilyen rossz helyre koltozzenek? szegèny emberek! ès màr ott van a szocialis segèly,akik ellenorzik nehogy depresszioba keruljenek a gyerekek ès a csalàdtagok, munkàt màr talàltak akkor nem is kell nekik Pestre menni! orulok neki hogy eltudnak talàlni ezeknek az embereket minnèl elobb a munkàt, kenyeret.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.