Bár az MSZP szavazóbázisa minimum kétszer akkora, mint az Együtt-PM támogatói köre, a kormányoldal szinte monomániásan Bajnai Gordon lejáratására koncentrál. A látszólagos ellentmondás azonban feloldható a közvélemény-kutatásokból hosszabb elemzéssel kiolvasható adatok alapján. A Hetek írása. A kormánypárti sajtót és médiát figyelve – ide sorolható a közmédia is – egyértelmű, hogy a Fidesz Bajnai Gordont veszélyesebb ellenfélnek tekinti Mesterházy Attilánál, az MSZP elnökénél. Az előző miniszterelnöknek már-már külön rovatot szentel a Magyar Nemzet, a köztévé Híradója is minden lehetőséget megragad a volt miniszterelnök cinkelésére, a Fidesz szóvivői szinte naponta közölnek valamilyen negatív hírt róla. Bajnai lejáratásáról valószínűleg tavaly októberi visszatérése másnapján döntöttek, legalábbis erre utal, hogy januártól elindulhatott az „Együtt tették tönkre az országot” kampány. Legutóbb a Fidesz jelentős energiát mozgósított, hogy meghekkeljék Bajnaiék Felcsútra tervezett...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

108 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
Mindig a veszélyesebb ellenfelet támadják! Nagyon igaz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
@vukkocska: Köszönöm a kedves útbaigazítást, tényleg nem tudtam, hogy gyorstalpalóval is lehetett jogi doktorátust szerezni. Ez utólag is felháborít, elhiheti nekem. Azt hogy az Államigazgatási Főiskolát elfogadták jogi végzettségként azt pl. onnan tudom, hogy jegyző lehetett az is aki az utóbbit végezte, sőt az álláshirdetésekben szintén úgy jelölték, hogy jogi vagy államig.főisk. végzettséggel keresnek felvételre munkatársakat.
vukkocska
@lenhardtibolya: na, azért utoljára válaszolok ebben a témában. Jól írta, jogi vagy államigazgatási főiskola. Ugyanis az önkormányzatok szakmai felsőfokú iskolája elsősorban az Államigazgatási Főiskola, és már ezzel a végzettséggel is el lehetett látni a jegyzői, de főleg az aljegyzői feladatokat. Manapság azért inkább szívesebben veszik a jogi végzettséget. De a kettő soha nem keverhető össze. Ugyanis a főiskolával nem lehet doktorátust szerezni, ahhoz egyetemi végzettség kell. Más az, amikor az egyetem elvégzésével automatikusan jár a dr-i cím, ez az orvostudományi egyetem, illetve az állam és jogtudományi karok.
vukkocska
@lenhardtibolya: bocs, meg az állatorvosi. Majdnem kihagytam.
lenhardtibolya
@vukkocska: Köszönöm szépen, tényleg sikerült megértenem a lényeget. Egyébként úgy a jegyzői munkakörben, mint jogi területen ismerőseim dolgoztak az Államig.Főisk.végzettséggel (igaz, dr nélkül, de elég jól ismerve a jogszabályokat). A gyorstalpalóval szerzett jogi doktorátusról most hallottam először, remélem, már nincs ilyen.
Azzal tisztában vagyok, hogy milyen végzettség ad automatikusan dr. címet, - sokan talán ezért is jártak a jogi egyetemre - (főleg a gyorstalpalóra). Az igazi nagy mutatvány - szerintem - hogyha valaki műszakiként, vagy egyéb diplomásként végez és elkezdi a doktori minősítésért a tudományos munkát, aztán eléri a hőn vágyott dr-t. (Egyik barátnőm történészként így lett dr.)
vukkocska
@lenhardtibolya: na végre, hogy valamiben egyetértünk. Mármint bejegyzésének második bekezdésével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.