Akár egymillió határon túli szavazatra is számíthat Orbán, ha el tudja kint hitetni velük, hogy a magyaroknak rá van szükségük.

"A kormányzat szerint az elmúlt 3 évben mintegy 360 ezer külföldön élő magyar származású kérelmezte és szerezte meg magyar állampolgárságát. Egy olyan országban, ahol csak 8 millió választójoggal rendelkező szavazó, s Európa egyik legalacsonyabb választási hajlandósága van, néhány százezer, a jelenleg hatalmon lévő - még ha oly népszerűtlen - pártra leadott külföldi szavazat elegendő lehet ahhoz, hogy újra megszerezze a hatalmat. Ez a szám könnyen felszökhet 500.000-re vagy talán egymillióra, attól függően, hogy a kormány a következő 9 hónapban hány embernek ad magyar állampolgárságot.

Orbán Viktornak és a Fidesznek elég lehet a választás megnyeréséhez az új szavazók meggyőzése arról, hogy a magyar gazdaság fordulóponthoz érkezett. Azonban, amíg a KSH továbbra is publikálja a riasztó statisztikákat és a nyugati újságok pontosan hivatkoznak azokra, nehéz lesz ennek ellenkezőjét elhitetni. Orbán Viktor szerencséjére nyilatkozatait nemcsak a kormány és a Fidesz által ellenőrzött sajtó, hanem tiszteletre méltó, konzervatív nyugati lapok - mint pl. a Wall Street Journal - is kritika nélkül közlik."

Richard Field, az Amerikai Ház Alapítvány elnökének írása az Amerikai Népszaván >>>

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Azért hazudik mert megszokta, és már tévedésből sem mond igazat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Január
Mielőtt a külföldi kettősállampolgárok szavazni indulnak, el kellene gondolkodniuk, - hogy Magyarországon több párt van a szavazó listán, akkor - meg van a lehetőségük arra is, hogy válasszanak az indulók közül...
Csodapók
@Január: "Mielőtt a külföldi kettősállampolgárok szavazni indulnak, el kellene gondolkodniuk, - hogy"

tisztességes dolog-e olyan ország belügyeibe avatkozniuk,
ahol nem élnek, nem adóznak és nem viselik a szavazás kimenetelének negatív hatásait!
Csodapók
"Miért hazudik Orbán a külföldön élő magyar származású embereknek?"

Mert a vérében van!
dömdödöm
@Csodapók: igy van ? paraszt -szidó -cigány keverék ? :-(
csikknorisz
@Csodapók: Pedig ő kapált az első sorban. :)
vörösfuvalat
A helyzet, hogy egy egész kormányzati apparátus foglalkozik istenes zsolti vezetésével azon hogy minden külföldi magyarral a lehetőségek szerint internet kapcsolatban legyenek. Naponta küldenek nekik a kormány által agitprop módon meg írt üzeneteket.
A magyar csodáról egy amerikai, ausztrál, argentin az ő tájékoztatásukból alkot képet az országról.
JAJMÁR
@vörösfuvalat: Azért nem biztos.Mindenhol van újság, tv, hírek, ismerősök, rokonok. A határon túli magyarok is kapnak infót a magyar ismerőseiktől is.
GeoCravker
a probléma az, hogy eleve hibás a külföldi szavazatok ténye akkor, ha a szavazó életvitelszerűen nem Magyarországon él, adózik, és élvezi a szavazás eredményét. Nagy tisztelettel a külföldön élők tehetsége irént, de végtelen módon, és magasról lesz..om, hogy nekik mi a véleményük Orbánról, Gyurcsányról, Bajnairól, és az egész hazai politikáról.
Pontosabban érdekel a véleményük akkor, ha leülünk egy pub-ba egy beer mellé, de szavazni ott, ahol élnek, adóznak, stb.
A csalán verését csak pontosan és szépen, mindenkinek a saját műszerével.
sport50
muszáj hazudnia,hiszen az igazság teljesen más...és ami még rosszabb nem csak hazudik,pénzért megvásárolja őket!!!tisztelet a kivételeknek!főleg az erdélyieket..és a a mi pénzünkből!!
dubitus
@Január: Mielőtt elindulna szavazni a külföldön élő új magyar állampolgár, el kéne gondolkodniuk, hogy tisztességesw-e szavazniuk!
Gondolkodjanak el, hogy a '89-'90-ben ide települt erdélyiek itt nem "magyar véreink", hanem "szőrös talpú románok" lettek!
Gondoljanak bele, hogy engem személy szerint Ceausescu nem bántott, tehát ne háborodjanak fel, ha azt mondom: rendszere jó volt (nekem), megbuktatásának eredménye alávaló gyilkosság - aminek még tapsoltak is!
nyanya001
Az állítások: Orbán Viktor a külképviselet-vezetők értekezletén elmondta, hogy:

1. megfordítottuk és csökkenő pályára állítottuk az államadósságunkat,

2. a költségvetési hiányunkat tartósan alacsony szintre helyeztük és "strukturálisan a magyar gazdaság teljesítménye most egy három százalék alatti hiányt folyamatosan képes tartani",

3. "az eurózóna visszahúz bennünket".

A tények:

1. Az államadósságunk pontosan ugyanott van, ahol 2010 második félévében, és a tendencia jó ideje növekvő.

2. A költségvetési hiányt úgy hoztuk 3 százalék alá, hogy a hosszú távú céljainkat rövid távúakra cseréltük, a tartósságára kevésbé megalapozott hivatkozni.

3. Azt bármikor lehet mondani, hogy mehetne jobban is bármely környező országnak, de az mindenképp komoly tévedés, hogy az eurózóna visszahúzna minket, nélkülük teljesen összezuhant volna a gazdaságunk. (Index )
Hazudik folyamatosan, nyilvánvalóan attól tart, ha megbukik 2014-ben
akkor az egész ország megtudja, hogy végig hazudták a 4 évet !
amaramaistanna
Remélem,nagyon remélem,hogy amire Orbán számíthat,az jó pár év börtön és vagyonelkobzás!
kukac50
Azért hazudik mert megszokta, és már tévedésből sem mond igazat!
SwordFish
Miért uszít Richard Field az Amerikai Népszaván keresztül a hazám ellen?
Halszem
Szerintem mindig hazudik!
Ha kérdez, már akkor is!
vukkocska
Mert a vérében van, mert kellenek a szavazatok. Pedig állítólag az apja rohadt nagy pofonokat adott neki, ha hazudott. Ezek szerint nem eleget.
Darthon1
@dubitus: szerintem te valamit félre értettél. 1989 évben a Ceausescu bukásának és felkoncolásának évében nagyon sok romániai magyart fogadtunk be. Nagynéném postás volt és elszörnyedve mondta, hogy milyen iszonytatóan nagy pénzeket kapnak az onnan jött emberek segély címén. Akkoriban jöttek át a Securitate magyar anyanyelvű emberei is hazánkba és ott folytatták, ahol a románoknál abbahagyták. Válogatás nélkül befogadtuk az összes menekültet. Azóta kiderült, hogy nem kellett volna. Róluk szól a mondás, hogy utánad megy be a forgó ajtón és előtted jön ki. Jó tapasztalatom nincs velük, erőszakos , követelődző, agresszív népek, nekem nem testvéreim. Ugródeszka voltunk a legtöbbnek, mert már Londonban rontják a levegőt. Szerintem van abban a szőrös talpuzásban egy kis igazság.
Darthon1
Mellesleg, ha az ő szavazataikkal nyer Orbán az lesz a magyarság szétszakításának kezdete. Onnantól, mint ellenségemre fogok tekinteni rájuk. És bozgoroknak fogom hívni őket. Ezt most még nem teszem, de figyelhetnének a kinti vezetők erre egy kicsit és tehetnének ellene. Mert azt hiszem nem én leszek az egyetlen.
Darthon1
Orbán pedig félre értette a Himnuszt amikor felesküdött. Nem az volt mondva, hogy Hazugnak rendületlenül,légy híve óh magyar, hanem ...Hazádnak...
ranger47
@nyanya001: Már "öszödit" se kell mondania!
ranger47
@SwordFish: Csak nem találva érzed magadat?
ranger47
@amaramaistanna: Legyártom hozzá a műanyag lakatot,ezzel járulok hozzá az igazságtétel szent ügye érdekében.
dubitus
@vukkocska: Az a baj, hogy visszakézből kellett volna, mert akkor kiveri belőle, így pedig beleverte!
aremy
@dömdödöm: nem szidó hanem Palesztín a szája után de lehet hogy csak plasztika
dubitus
@SwordFish: Én a hivatkozott cikkben nem találtam uszítást - hacsak az igazság nem az!
Nem is a Hazáról mondott rosszat, csupán az ország furvizer vezetői hazugságát leplezi le.
.
A statisztikáról:
1.: - én csak annak a statisztikának hiszek, amit ÉN hamisítok;
2.: - a statisztika miatt nem tartok kutyát, mert sétáltatásakor statisztikailg mindkettőnknek három lába lenne. Szegény kutya biceghetne, nekem egy lábamra nem jutna cipő!
lajospapa
@Január: De nem választ más pártot. Az állampolgársága , amit jutalmul kapott, érzelmi jutalom és ezt meg kell hálálnia. Ez gyakorlatilag a z államunknak nem sokba került, a fidinek ingyenesen pár százezer választó. A külhoninak csodás érzés a magyarsághoz tartozás, azon kivül könnyebb lehetőség a szülőföld elhagyására nyugat felé. (Aztán meg kesergés az erdélyi magyarok fogyásán.) Nekünk meg öröm hogy szabadságharcos vezérünk biztosan nyerni fog.
taglo
@Darthon1: A számból vetted ki !! Ha az ő szavazataikkal nyernek ,ezek a tetvek ,két vodka után énis megfogom köszönni a nálunk letelepedett ,erdélyinek ,hogy köszönöm ,hogy helyettem eldöntöttétek ,hogy nekem MI A JÓ ! (sok a ,,hogy,, de azért érted ) -sőt ,tovább megyek ,még ,,zoknit ,, sem veszek tőlük ,soha többé !!!
ranger47
@Darthon1: Mond csak! Nem Szózatot akartál írni?
kkalman
@nyanya001: Már tudja az egész ország, hogy végig hazudta az elmúlt három évet, és végig hazudja a hátralevő egyet. Csak még sokan vannak a "hívők", és nem elegen a "hitetlenek", és az utóbbiak nagyon megosztottak.
Darthon1
@ranger47: köszönöm a javítást, csúnya lett volna, ha így marad. nincs mentségem rá, így jár aki gyorsan ír gondolkodás nélkül.
űrbán
@SwordFish: Ti fidesznyikek miért uszítjátok egyik magyart a másik ellen?? Ráadásul közpénzből!!!
bakegya
Bankot,földet,sportosan bányászkodni itthon MÉG NEM ELÉG,fejvadászatot máshol is minden szinten.Mert Orbánfaszisztán jobban teljesít-ellenünk. világraszólóan!-lehet képeslapon szavazni,de csak rájuk?-köszönjük vicktorpiktor.
varirmag
Ez a szarkeverő,vöröskeresztes nyaralást szervező.úszító Richard Field is elhúzhatna innen a búbánatos francba.
Orbán megbuktatását pedig bízza ránk ! Ő pont akkora szemétláda mint a politikusok !
Hellcat
Hogy hogy miért hazudik? MINDIG HAZUDIK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.