Borítanák a bilit a kereskedők, ugyanis véleményük szerint nem az útdíj miatt kényszerítik rájuk a termelők a magasabb átvételi árakat, hanem sokkal inkább a szűkös árualap miatt. Szerintük nem az útdíj...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mátmar
Az útdíj kifejetetten csökkenti az árakat! Vagy mégsem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Don Quijote
Á, nem , de tényleg!
Nálunk is ki van adva, hogy a fuvardíjon felül az útdíjat külön kell számlázni:DDD
Január
" a baromfi, sertés vagy tej, egész Európában hiány van." Akkor itt uralkodni fognak a kereslet-kínálat törvényei, ha valamiből kevés van annak bizony emelik az árát.
Csányi is jókor lépett?
mátmar
Az útdíj kifejetetten csökkenti az árakat! Vagy mégsem?
Tekla
Mindenki boltból akar élelmiszert ,és hát kevesen tudják ,hogy a kaja a földben terem ,persze a földeket felvásárlók ,már jó előre kitalálták ,hogy ebből mekkora üzlet lesz.
A többi meg most kezdi kapisgálni ,hogy nem a Tesco polcon terem a krumpli ,bab ,paprika stb. Azt már csak félve árulom el ,hogy a tojásból kell ki a csibe ,és a disznó nagyon büdös amíg nem lesz a szép rózsaszín húsa kiterítve , mert még a végéén annak is el megy a kedve az élelmiszerének az előállításától ,aki otthon ezt látta ,hogy kaja kell ezért előállítjuk.
entero
Pedig hogy harapott az útdíjra is a tömeg. Hiába, a baloldali kommunikáció jól működik...
Dr.luigilongo60
@entero: Hát persze,bizonyára minden fuvarozó csökkenti árait az újdonsült dézsma hatására,a hülyék meg a túl oldalon vannak.:-)))

Mátmar rátapintott.
entero
@Dr.luigilongo60: Nem azt mondtam, hogy semmi befolyása nem lesz az árakra, de a vészmadárkodás is erősebb volt a kelleténél.
Dr.luigilongo60
@entero: Az ország többsége számára a 10% élelmiszer árnövekedés is húsbavágó problémát jelent.
Tehát nem nevezném a felháborodást vészmadárkodásnak,nem véletlenül jár csúcsra a kivándorlás az országból tisztes megélhetés híján.
entero
@Dr.luigilongo60: Mondjuk ez igaz, a rezsicsökkentés már régen túl lett szárnyalva.
Dr.luigilongo60
@entero: A rezsicsökkentés ócska demagógia,ezt még a fideszesek is tudják,az egyéb ár és adóemelkedések magasan túlszárnyalták azt.
kkalman
@Dr.luigilongo60: @entero: Nem hogy a 10%-os áremelés, de ennél kisebb is problémát okoz sok embernek. Ha nagyon sarkosan akarok fogalmazni, akkor azt kell mondjam, Magyarországon népirtás folyik. Nem hirtelen, arra vigyáznak, hanem lassan, de módszeresen. Sokaknak a csirkefar-hát is elérhetetlen árban van már, a tescós parizerrel együtt, és nem beszéltem minőségi kajáról.
miazavalami
@kkalman: Entero a tescoban is csak azt veszi észre , hogy húsz ezressel fizetnek...:-(
kkalman
@miazavalami: ...és sokan vannak, és tele bevásárlókocsit tolnak. :-(
miazavalami
@kkalman: Csak arra nem gondol , hogy az emberek többsége 20 ezer forintért tele bevásárló kocsiit tolva olcsó árukkal az egész havi élelmiszert veszik meg.:-(
entero
@miazavalami: Ma is csak úgy röpködtek...:-))
entero
@kkalman: Ráadásul mindjárt kettőt is...:-))
miazavalami
@entero: Olvasd el azt is amit fentebb írtam...:-(((
entero
@miazavalami: Egy egész havi élelmiszert nem vesz meg senki, vagy szerinted felvágottakból, kenyérből, stb. volna értelme?
miazavalami
@entero: Gondolod , hogy akinek 20 ezer jut egy havi élelmiszerre az felvágottat vesz?
A kenyeret pedig akkor veszik amikor elfogy.
entero
@miazavalami: Nem igazán szoktam nézni, ki mit vásárol. Az persze tény, hogy amikor mégis ott van előttem, sokszor nem Lindt vagy Milka csokit látok, mint ahogy Sió üdítőt sem.
entero
@miazavalami: Igen, kinyögtem, de ugyanezt láttam 5 vagy10 évvel ezelőtt is, nagyon változatos volt az emberek kosara már akkoriban is.
miazavalami
@entero: Ez így van! De hozzá kell tenni , hogy azért 5, vagy 10 éve nem voltak ilyen sokan akiknek ennyi jutott egy havi kosztra!
JAJMÁR
Én nem figyelem kimondottan, hogy ki mennyit és mit vásárol, és azt sem, hogy mivel fizet. Anélkül is feltűnően ritkult a vásárlói tömeg, sőt, nincs tömeg a Tesco-ban sem! Kevesebb a kocsi és több a kosár. Látványosan rövidebbek a sorok a pénztáraknál, és gyorsabban is halad a sor.
Pedig rengeteg az akció, sőt, a hosszabbított akció, pl. ünnepek előtt. Egy átlagos hétköznap pedig szinte üres az áruház. Én ugyanarról az áruházról beszélek, ugyanoda járok amióta csak megnyílt.
entero
@miazavalami: Valóban, de a válság kezdete akkoriban volt. Mindenért nem lehet kizárólag a Fideszt hibáztatni, nekem ez nem tetszik a legtöbb esetben. Kétségtelen, ez az újabb 900 milliós levélküldés, és úgy általában az összes felesleges volt.
kkalman
@entero: Havonta egyszer megyek a TESCO-ba, vagy a METRO-ba bevásárolni.Ilyenkor veszem meg egész hónapra a lisztet, 30-40 kg, élesztőt, a kenyeret itthon sütjük, max 3 kg húst, meg egyebeket, ami kell egy hónapban. Utána a következő nyugdíjig azt sem tudom, merre kell elindulni a bolt felé. Akiket Te látsz a TESCO-ban megpakolt bevásárlókocsival, azok hasonlóan élnek, költenek, mint én. A két bevásárlókocsisok azok más kategória. Ha megnéznéd az én bevásárlókocsim tartalmát, meg az övékét, magadtól is rájöhetnél a különbségre, és nem irkálnál időnként akkora marhaságot, hogy az én acélsodronyból font idegrendszeremet is károsítod.
Legközelebb beperellek egészségkárosításért. :-)))
JAJMÁR
@JAJMÁR: Ez rám is igaz, én is kevesebbet és kevesebbért vásárolok, de az is tény, hogy ugyanannyiért jóval kevesebbet lehet a kocsiba tenni. Hiába nem tűnik olyan soknak az egyszeri áremelés, nem egyszer emelkedik egy év alatt. Kúszik felfelé minden, és minden befolyásolja.
entero
@kkalman: Volt, hogy én is két bevásárlókocsit vittem, de csak mert két gyerek ült benne...:-)
miazavalami
@entero: Asszem megkaptad a választ @kkalman: -tól , és @JAJMÁR: is neked címezte!
kkalman
@entero: Nálatok a TESCO-ban lehet gyereket is kapni? :-)))
entero
@miazavalami: JAJMÁR magának címezte...:-))
entero
@kkalman: Azt nem, legalábbis élőt. Amikor kisebbek voltak, bele kellett tenni őket a kocsiba, és úgy toltuk őket.
JAJMÁR
@entero: Csak folytattam a hozzászólásomat és mindenkinek címeztem, de főleg a Te hozzászólásod miatt :)
SELIG
Annak akinek Bécsből, vagy esetleg valami tengerparti halpiacról és Ausztráliából hozzák az egészséges ételeket, marhahúst, stb., azok leszarják, hogy mennyiért veszik az alattvalók a szar ócska ételt.
entero
@JAJMÁR: Lehűlt már a levegő? Nálunk nem nagyon, és egy csepp eső nem volt.
JAJMÁR
@entero: Igen, jóval kellemesebb. Eső nagyon kevés volt, az öntözés többet ér.
entero
@JAJMÁR: Minket szokás szerint megint elkerült. Marad az öntözés.
miazavalami
@entero: @JAJMÁR: Hát nagyon szelektív ez az idő. Itt sem esett egy csepp sem! :-)
Jó éjt nektek.:-)
Entero , te pedig egy kérges szívű rokker vagy! Hallgass kicsit lájkosabb zenét és akkor a kéreg lehullik a szemedről is .. talán.:-)
JAJMÁR
@miazavalami: Kösz Neked is, talán holnap ott is enyhül a kánikula! @entero: Nekem tetszett a zenéd :) Jó éjt!
entero
@miazavalami: Uriah Heep, Pink Floyd, Jethro Tull, Hair...Mindet imádom. Jó éjszakát!
entero
@JAJMÁR: Köszi, szerintem is jó, és ami még lényeges, időtállóak, és egy korszakot határoztak meg. Jó éjszakát neked is.
JAJMÁR
@entero: 00:22 A zene jó, de a témája és a videó nem.
Yoda69
Ez az eredmenye az orban-matolcsi dilettantizmusnak.
JAJMÁR
@entero: 00:03 A Hair??? Imádod a polgárpukkasztó, arisztokráciát kifigurázó, szabadságvágyó, háborúellenes Bergert és társait? Én is :) A zene pedig fantasztikus.

Pink Floyd valóban időtálló, szeretem a zenéjüket, sőt ez hátborzongató nem? Komolyan meglepődtem, hogy Neked is tetszik.
www.youtube.com/watch?v=xpxd3pZAVHI
kedwes
@Január: A piac az nagy úr, de aki megkapja az infót, az a király!
kedwes
@kkalman: Egyre jobban látszik, de az nem , hogy miért is! Egy vásárlás lehet több családnak is, mivel eljutni a boltig sem olcsó! Ott kell spórolni, ahol lehet!
entero
@kedwes: Ez igaz, ebben a nagy melegben én is spórolok, nem fűtöm a medencét...:-))
entero
@JAJMÁR: Teátrális metál, ide ez való. Ha hiszed, ha nem, még a Jézus krisztus szupersztárt is imádom, ahogy az István a királyt is. A The Wall pedig minden idők legnagyobb remekműve a Pink Floyd - tól.
JAJMÁR
@entero: Aug. 25.-én a Puskás Ferenc Stadionban Roger Waters - The Wall koncert lesz !
Úgy tűnik, a zenei ízlésünk hasonló. Bár szerintem az István a királyt minden magyar könnyes szemmel nézi végig, én legalábbis mindig, pedig kívülről tudom.
entero
@JAJMÁR: Igen, tudom, el is akartam menni rá, de nem tudok más elfoglaltságom miatt. Mostanában kezdem unni a politikai csatározásokat, szerencsére zenei témában nagyobb sikerem van eddig...:-))
JAJMÁR
@entero
A Propira gondolsz, vagy több hadszíntéren csatározol?

Tény, hogy politika területén nagyon eltér a véleményünk.:
entero
@JAJMÁR: A propin is, bár az nem jelentős. Igazából a youtubon szoktam metal klippekről társalogni, bár az nem igazán vita.
miazavalami
@entero: A zenei sikereidről azért vitatkoznék...:-))))))))
miazavalami
@JAJMÁR: Kérd már tőle azokat a linkeket amikkel engem bombázott! :-)
JAJMÁR
@entero: Bombázzál a linkekkel lécci :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.