Ügyfél-megkeresési, különeljárási, tartozáskezelési díj, a szerződés felmondásának díja - ilyen és sok más szolgáltatásért kérnek esetenként meglepően sok pénzt a bankok - írja az azenpenzem.hu.

A végrehajtók 10 százalék feletti díjazásért dolgoznak, de a közjegyzők is drágák. Ők a fizetési meghagyás sablonjának kibocsátásáért összeghatártól függően 3 százalék (minimum 5 ezer, maximum 300 ezer forint) díjat kérhetnek. A fizetési gondokba kerülteket a bankok is igen leleményesen, sokféle címen veszik még le - írja a szakportál.

Az adós folyószámlájának mínuszba fordulása is alaposan növelheti az adósságot. A „kényszerhitel" kamata például a CIB-nél majdnem 28, az Ersténél 26 százalék. Az MKB hátralékkezelési díjként levelenként 500 forintot számít fel, a személyes ügyfélmegkeresés esetében viszont a tarifa már 13,5 ezer forint (ettől amúgy most akciósan eltekintenek). A Raiffeisen ilyenkor 3,8 ezer forintos különeljárási díjat számíthat fel. Az OTP 629 forintot kér tartozáskezelési díjként, de amennyiben a hátralék meghaladja az ötezer forintot, ehhez még hozzácsapnak 826 forintot. A felszólító levél kiküldése 315 forint számlára terhelését hozza az FHB-nál. A CIB 521 forintért, az Erste 285, a Raiffeisen 200 forintért levelezik.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Az is röhej,hogy valaki előbb fizeti be a csekket, vagy netán az egész tartozást és ezért kell még pluszt fizetni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csodapók
Kedves @Propeller: !

Nagyon bánccccsssa a nyelvérzékem, hogy még mindig 2 "P"-vel írod: "kopasztják"!

Légy szíves, javítsd már ki a helyesírási hibát!
UKKAals
@JAJMÁR tegnap, 11:33:

"Az elemzők mindig csak az utolsó, a pillanatnyi belpolitikai állapotot rögzítik, s nem adják átfogó magyarázatát annak, mi történt velünk az elmúlt három évben.

Így nem is lehet megérteni. Ez olyan, mint ha valaki csak az egyes téglákat látja a falban, s nem veszi észre magát az egyre magasodó falat."

Bruck András

www.168ora.hu/itthon/ha-orban-ujabb-negy-evet-kap-117408.html
Mangu
Emberek, vegyék már észre, hogy nem a bankok kopasztanak, hanem azok, akik jó pénzért megengedik neki ezt a "szolgáltatási" lehetőséget. Nem a bank szabályozza jogilag, hogy mit és hogy tehet és mit és hogyan nem. Nem kell felülni minden fizetett, hangulatkeltő bulvár propagandának, mert a hivatkozott tények valósak. Szél fuvatlan nem indul.
Mangu
Üdv az új homokzsáknak - rugacsnak! Nem sok jövőt jósolok neki.
gabrella
@Mangu: Ehhez jogi háttér kell, amit a kormányok adnak.
UKKAals
Chrabák Sándor, a Haza Nem Eladó Mozgalom szervezet Szabolcs Szatmár Bereg megyei vezetője elmondta: Nemzetgyűlést szervezünk, aminek célja, hogy az emberek döntsenek saját sorsukról, mert a hivatalos igazságügyi csatornákat már végigjártuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.