Áder János köztársasági elnök szerint az állam ma mi vagyunk mindannyian, és meg kell értenünk, akkor válik jobbá életünk, ha nem arra várunk, hogy mindig a másik tegye meg az első lépést. Az államfő Szent István király ünnepén, a budapesti Hősök terén kedden tartott tisztavatáson úgy fogalmazott: "mi vagyunk a garanciái annak, hogy erős, államalkotó nemzetként a jövőben is fennmaradjunk".

Áder János hangsúlyozta: az első kérdésünk ne az legyen, hogy "mit tesz értünk a szomszédunk, a barátunk, a rokonunk vagy a hazánk, hanem azt, hogy mi mit tehetünk őértük".

Áder: új kiegyezés kell

Kiemelte, a magyarok a történelem sikeres nemzetei közé tartoznak, de "akkor gyarapodott és erősödött legjobban országunk, amikor képesek voltunk szót érteni önmagunkkal, és bölcs megegyezésre jutni környezetünkkel". Áder János szerint ma is szükség van egy ilyen "új kiegyezésre önmagunkkal", ehhez pedig nem kell félretennünk vitáinkat, de több megértéssel és több tisztelettel kell egymás felé fordulnunk, továbbá jobban meg kell becsülnünk a teljesítményt.

"A világraszóló sikereket éppúgy, mint a mindennapokét" - tette hozzá.

A köztársasági elnök jó példaként említette a közelmúltban végzett sikeres dunai árvízi védekezést, amelynek során "különös erő" mozdult meg mindenkiben, és lélekben az egész ország ott állt a gáton, az árral szemben.

"Alig volt idő, és alig volt remény, hogy nekünk, magyaroknak sikerüljön medrében tartani a folyót" - mondta az államfő, aki szerint az "évszázad árvize" alatt mindenki egyet akart, ismeretlenek tízezrei siettek egymás megsegítésére, ennek köszönhető, hogy a magyarok - a németekkel és osztrákokkal szemben - medrében tudták tartani a folyót.

Áder János ismét köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az árvízi védekezésben, majd külön szólt a most esküt tett honvédekhez és bajtársaikhoz, akik helytállására békeidőben is számíthatunk.

A köztársasági elnök felidézett három történetet is az árvíz idején tapasztalt önzetlen tenni akarásról, és kiemelte: az ország milliónyi ilyen lélekemelő pillanatból áll.

"Hetekkel ezelőtt nem csak a közösen átélt veszély, hanem a közös cselekvés értelme hozott közelebb minket egymáshoz" - fogalmazott, megjegyezve, az emberek a közös akarat hatására egymás javára cselekedtek.

Az államfő azt tanácsolta, a "lehető legtovább őrizzük meg ezt a közösen megélt sikert", mert "ez az összefogás, és ez a közösen megélt siker jobbá és erősebbé tett minket".

"Ezek a XXI. századi új lelki kiegyezésünk első reményteljes jelei" - hangoztatta Áder János.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
"De – tette hozzá - amíg lesz egyetlen egy gyerek, aki éhezik, egyetlen dolgozni akaró és tudó ember, aki nem kap munkát, egyetlen pár, aki nem vállalhat gyermeket, és egyetlen idős ember, aki nélkülözni kényszerül egy élet munkája után, addig nem lehetünk elégedettek."

Te mocsok, éppen a ti regnálásotok alatt ugrott meg ezeknek a száma... na nem mint ha korábban nem lettek volna, de most aztán termelődtek bőséggel... ennek ellenére nekem úgy tűnik, qrva elégedettek vagytok magatokkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gibgab
"A saját szavaitól rendre elérzékenyülő köztársasági elnök a katasztrófahelyzetekből próbálja levezetni, hogy összefogásra, "kiegyezésre" van szükség, mert lám, együtt milyen erősek vagyunk.

Ezen vagy röhög az ember, vagy - ha komolyan veszi - sír, mert az a köztársasági elnök beszél a teljesítmény megbecsüléséről, egymás értékeinek és érdekeinek kötelező figyelembe vételéről, aki habozás nélkül (vagy állítása szerint olykor habozás után) ír alá törvényeket, amelyek ellehetetlenítik az emberek nagyobb tömegeit.
Képmutató, őszinteséget mímelő elnöki beszéd volt ez, St. Áder ismét eljátszotta a "valamennyi magyar elnöke" szerepet, miközben a "hétköznapokban" egyoldalú politikai tevékenységet folytat, folyamatosan megalázva az ország felét, immár vélhetően nagyobbik felét."
Forrás:poldi.blog.hu/2013/08/21/augusztus_husz_nemzeti_groteszk
bakegya
@dömdödöm: ha lenne egy önálló gondolatuk ,ha már muszáj ünnepet kreálni,akkor nem ömlene annyi ürülék a szájukon is,mint amennyi adónkat nyelik be.
Három éve csak fossák a hülyeségeiket emelt honoráriumokkal, amit az Orbán tollbamond nekik.Saját bank,fegyverkezés,az államosításaik...Térgyepeltetés,földügyletek,stadion mánia,alcsut felcsuti dohánymaffia..bányatulajdonlás...Egyezzen ki veletek a radai rosseb!!!
yampy
mi a turot akartok meg??? megvan a kiegyezes, csak hogy nyugalom legyen: Karas Monika szemelyeben,
Azert Kader Janos csak bebizonyitotta hogy Viktor csicskasa, a semlegesseget tekintve!!!
űrbán
"Áder: új kiegyezés kell" Az úgy kezdődik áder csicska, hogy a lopott vagyont visszaszolgáltatjátok, majd a gazdáddal és a csicskahaddal együtt ELTAKARODTOK az országunkból!
somogyi
EZT MONDATOT ELŐSZÖR J.F.KENEDY MONDTA,AZ 1961-ES BEIKTATÓ BESZÉDÉBEN
NE KÉRDEZD MIT TEHET ÉRTED A HÁZÁD,HANEM AZT ,HOGY TE MIT TEHETSZ A HAZÁDÉRT.
DE EZ AZ Ő SZÁJÁBÓL HITELESNEK HANGZOTT,MERT EGY MÉRTÉKADÓ,ÉS ÉRTÉK TARTÓ ÉRTELMISÉGI VOLT ÉS NEM BIO DÍSZLET A FIDESZ ÚJ ARISZTOKRATÁINAK
KÖREIBEN.
JÓ HÁTSZELET BIZTOSÍTVA A NEMZETKÖZI MEGÍTÉLÉS MIATT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.