Befejeződött annak a száz bűnmegelőzési tanácsadónak a képzése, akik szeptember második felében kezdik meg munkájukat egyes középiskolákban. A tanácsadók országszerte mintegy 200 intézményben (a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kijelölt középiskolákban) kezdik meg a munkát azt követően, hogy az érintett intézmények a rendőrséggel megkötötték az együttműködési megállapodást - írja a police.hu. Az iskolák mérete nagyban befolyásolja, hogy egy tanácsadó hány tanintézetben dolgozik majd. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint a rendőrtisztek a 60 órás képzésen elsajátították a szükséges jogi ismereteket, a fiatalkorúakkal kapcsolatos büntető- és szabálysértési eljárási szabályokat, illetve pedagógiai, konfliktuskezelési és kábítószer-megelőzési is tanultak.

Forrás: profession.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Most úgy csinálnak, mintha feltalálták volna a spanyolviaszt. Persze ahhoz, hogy most ezzel elő lehessen rukkolni, le kellett rombolni a D.A.D.A programot. Bűnmegelőzési rendőrök sok éven keresztül ment az iskolákban a program, ami a dohányzásról, az alkoholról, a drogról és az aids-ről szólt, annak káros hatásairól. A gyermekek nagyon jól fogadták a rendőröket, megtanulták, hogy ők is hús-vér emberek, nem kell tőlük tartani, de tanulni annál többet. Óriási segédanyag volt az oktatás-neveléshez, amit most nagyon nagy költségen kell felépíteni ismét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.