Hat hónap alatt több mint 105 milliárd forintot forintot osztott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma különböző szervezeteknek - írja az Átlátszó.

A lap szerint a 725 tétel szerepel a támogatások oszlopban, ám a támogatott szervezetek száma ennél kevesebb. Nyilván azért, mert egy helyre többször is utaltak pénzt.
A táblázat elején szerepel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. A szervezet a helyi Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakmunkásképző felépítéséhez kapott a tárcától 500 millió forintot - ebben az iskolában az akadémián tanuló focitehetségek tanulhatnak.

A legnagyobb egyösszegű támogatás viszont szintén a focihoz kötődik: 9 milliárd forintnyi támogatás jut a debreceni stadionépítésre a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft-n keresztül. Szintén a futballt támogatja az az 1,7 milliárd forint, amit az MLSZ kapott az utánpótlás-nevelés támogatására az EMMI-n keresztül - olvasható az Átlátszó cikkében.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@Szvetlana: azért arra én is kiváncsi lennék ezen az akadémián milyen végzettséget is adnak, mert nagyon úgy fest az egész, hogy csak egy hobbiról, egy szakkör minőségű képzésről lehet szó...
a szakiskola meg?...
www.letenyeyiskola.hu/iskolankrol
500 millióból építenek egy új pincér, szakács és gazdaképzőt...
gondolom mert ezek a piacképes szakmák magyarországon...
ezek húzzák ki a gazdaságot a szarból?
bundi
és még egy apró észrevétel...
azon a környéken ennyi fiatal szeretne szakács vagy pincér lenni? itt londonban, ha valaki beszél angolul jól, jó a fellépése, és kitartó bármikor elmehet pincérnek, kis kitartással akár séfnek is... és ezért építenek költenek 500 millióból új iskolát?
dömdödöm
@bundi: Uk-t ne hasonlitsd ehhez a agyonszabályozott ,túlszabályozott ,szándékosan akadályozott , tévesen elgondolt sz@rul felépített valamilyen izé rendszerhez :-(
kukac50
Ennyi pénzből hány munkanélkülinek,vagy rokkantnak lehetne kiegészíteni a juttatását 50 ezer forintra.
vörösfuvalat
ORBÁN VIKTOR JOBBAN TELJESÍT!!! sokkal többet és hatékonyabban tudja magáévá tenni az adófizetők pénzét. Hajrá Magyarország hajrá magyarok!!!
sport50
már megint felcsút,már megint a foci...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.