Rendeleti kormányzást látna szívesen a parlament elnöke, Kövér László, a következő országgyűlési ciklusban - jelentette ki néhány napja. A rendeleti kormányzás nem ismeretlen a magyar közjogban, ám mindig épp az ellenkező okból alkalmazták, mint amire most a házelnök hivatkozik.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Jó reggelt...Csakhogy leesett a tantusz így pár nap után errefele is... :-)

"ezzel az eszközzel békeidőben általában azok az uralkodók, kormányzatok éltek, amelyek más módon képtelenek lettek volna bárkit is meggyőzni az igazukról. Békeidőben, mert háborús állapotok között illetve kríziskorszakokban valóban lehet hatékony, vagy akár az egyetlen kivezető út a rendeleti kormányzás. Nem véletlen, hogy annak idején Julius Caesar is hasonló körülmények között nyerte el a diktátori címet. A rendeleti kormányzás ugyanis maga a diktatúra. A diktátumokon, azaz rendeleteken alapuló kormányzás."
gepnarancs.hu/2013/09/koz-alakulat-tapsviharra-felkeszulni/
gala2cse
Szerintük háborús idő van. Hiszen szabadságharc folyik, csak most éppen tudja a franc ki ellen. De tudom! A demokrácia, a szegények, a kizsákmányoltak ellen.
Hellcat
Hát az elmebeteg qrbán háborúzik mindenkivel...de főleg magával fejben szerintem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.