A Fidesz szerint az MSZP állításával szemben az egészségügy nem omlik össze, hanem "a szocialista kormányzás végzetes rombolása után" jelenleg "lábadozik, erősödik" - reagált a nagyobbik kormánypárt szombati közleményében Havas Szófia sajtótájékoztatójára. A szocialista párt fővárosi képviselője, szakpolitikusa sajtótájékoztatóján arról beszélt: a pénzkivonás, az intézmények államosítása, az osztálybezárások és az orvoselvándorlás miatt összeomlás előtt áll az egészségügy. A Fidesz közleménye szerint ezzel szemben a béremelési program, a fejlesztések és az adósságrendezés segíti az egészségügy talpra állását. Hangsúlyozzák: a kórházakból hiányzó több ezer orvos és ápoló a szocialisták kormányzása alatt hagyta el az országot, mert "kilátástalannak érezte helyzetét". Ezzel szemben jelenleg az egészségügyi dolgozók munkáját fizetésemeléssel ismerik el: a tavalyi béremeléseket követően ebben a hónapban kapta meg minden fekvő- és járóbeteg-ellátásban dolgozó a 10-40 ezer forinttal magasabb...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Süllyedhet még mélyebbre a Fidesz? Vagy már olyan messzire került a tisztesség és igazságosság fogalmaitól, hogy végleg az erkölcsi undor "mocsarában" ragadt, Orbánostul, támogatóstul, fél Magyarországot magával rántva. Mert akik ma (és 2014-ben) még mindig éltetik és támogatják ezt visszataszító rezsimet, azoknak egyszer nem csak önmagukkal (és lelkiismeretükkel), hanem az összes többi embertársukkal szemben is el kell számolniuk döntésükkel! Mert a valóság nem változik, hiába nézzük görbe tükörben. A tények pedig azt mutatják, hogy az egész nőgyűlölő, mutyizó, tisztességtelen banda csak a saját zsebét tömi nagy serényen és pofátlanul. Ezt éltetni és támogatni bűn, mégpedig azokkal szemben, akiket elszegényített egy megalomán, idegbeteg zsebdiktátor rendszere!
kata53
Nesze neked egészségügy. Tanúsíthatom, rosszabb mint valaha!!!És amíg ezek a dögök lesznek, semmi jóra nem lehet számítani! Ezért is meg még sokminden másért le kell váltaniőketminél hamarabb!!!
soljanka
Igazat mondtak, legalább is Kaposváron és 220 embernek.

"„Tisztelt Osztályvezető Főorvos Asszony/Úr! Tisztelt Vezető Szakdolgozó! Tájékoztatom Önöket, hogy intézményünk területén 1–22O sorszámig Elsőbbségi igazolványok kerültek kiadásra. Kérem, szíveskedjenek az Elsőbbségi igazolványt felmutató betegeket osztályuk járóbeteg-szakellátásain ellátni. Az Elsőbbségi igazolványok fóliával és kórházi bélyegzővel ellátottak.”

A tájékoztató jellegű kérést Vargáné Petes Gyöngyi, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgatója küldte meg (a lapunk birtokába került) e-mailen az intézmény illetékes dolgozóinak, szeptember elején. Ha mégsem volna világos a kérés, a kórház VIP-kártyája félreérthetetlenül közli, mi a teendő azzal a beteggel, aki felmutatja. „Ezen kártya birtokosát és családtagját a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház betegregisztrációjánál és a járóbeteg-szakellátásokon soron kívüli ellátás illeti meg.” A VIP-kártya alján az intézményt vezető dr. Moizs Marianna s. k. név olvasható.

A magyarnarancs.hu-nak névtelenül nyilatkozó helyi forrás azt mondta, hogy az intézmény személyzetében jelentős a felháborodás mind az orvosok, mind a betegápolásban részt vevők körében. Ennek oka pedig az, hogy jelenleg a kaposvári kórházban – sok más hazai kórházhoz hasonlóan – akár órákat is kell várni, amíg valaki beléphet a szakrendelő ajtaján."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.