A jelenlegi büntető, bírságoló helyett szolgáltató központúvá tenné a rendőrséget az Együtt-PM választási szövetség, amely új életpályamodellt is ajánl a rendőröknek.

Erről Kónya Péter, az ellenzéki választási szövetség társelnöke beszélt csütörtökön, Budapesten újságírók előtt néhány héten belül elkészülő közbiztonsági programjukra hivatkozva.

A politikus azt mondta, olyan "állampolgárbarát" rendőrséget szeretnének létrehozni, amelynél az ország minden lakosa tudná, személyesen kit, melyik rendőrt kell felhívnia, ha valamilyen baj történik vele.

Kijelentette, olyan közbiztonsági programot dolgoznak ki, amely valóban csökkenti majd az emberek félelemérzetét, szemben a Fidesszel, amely korábbi ígéretével szemben több mint három év kormányzás után sem tudta javítani a közbiztonságot.

Kónya Péter szerint a kabinet rossz teljesítményét a sokat romló bűnügyi statisztikák mellett a rendőrök motiválatlansága is bizonyítja. A rendőrök rossz közérzetét alacsony fizetésük mellett egyetlen korábbi anyagi motivációjuk, a szolgálati nyugdíj elvételére vezette vissza és hangsúlyozta, az Együtt-PM életpályamodellt dolgoz ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.