A kormány kinyitja az emberek előtt az elzárt területeket, így például az eddig elzárt turistautakat, erdei utakat – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. látogatói központ és vadászkápolna avató ünnepségén Olaszfalu-Alsóperén szombaton.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter azt mondta: a Verga Zrt. nem csak kinyitja kapuit a látogatók előtt, hanem beruházásokkal járul hozzá a közjóhoz. A Magas-Bakonyban egy turisztikai, illetve vadászközpontot hoznak létre, megvalósítva a cégnek azt a küldetését, hogy azok is betérhessenek ide, akik nem vadászni jönnek és nem az erdészeti szakma képviselői.

Ez a kezdeményezés illeszkedik ahhoz a kormányzati elképzeléshez, hogy az elzárt területeket, így például az eddig elzárt turistautakat, erdészeti területeket, erdei utakat megnyissák a turisták előtt – közölte.

Papp Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke arról beszélt, hogy az erdőket sokoldalúan kell hasznosítani, a gazdasági és természetvédelmi célok mellett az üdülési, rekreációs lehetőséget is biztosítani kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.