Pintér Sándor javaslata szerint a közmunkások több pénzt kaphatnának, ha bevetnék őket katasztrófahelyzetekben. Önkénteskedni is könnyebb lenne.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
Innen már csak egy lépés, és közmunkások építik az utakat, hidakat, elvégeznék az őszi betakarításokat, az olcsó munkaerő biztosítva van. Munkahelyet nem képes a kormány produkálni, marad a közmunkás, meg esetleg a rejtett erőforrás-ha éppen van kedvük aznap dolgozni, meg a csillagok állása is kedvező:))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Neki meg korrektebb lenne ha a hatalmas vagyona mellett még nem venné fel a nyugdíjat.
Arra van eszük, rabszolga és ingyen munka!
A munkahelyteremtésre szavaztunk, nem erre választunk kormányt.
kedwes
Pedig rabszolgákkal jobb a katasztrófa elhárítás!
Mert akkor az állam általi bevételezett adományok is a pénztárba maradhatnak, a suttyó kiosztásig!
Szvetlana
Innen már csak egy lépés, és közmunkások építik az utakat, hidakat, elvégeznék az őszi betakarításokat, az olcsó munkaerő biztosítva van. Munkahelyet nem képes a kormány produkálni, marad a közmunkás, meg esetleg a rejtett erőforrás-ha éppen van kedvük aznap dolgozni, meg a csillagok állása is kedvező:))
Orsós Rodrigó
Ha így halad, a közmunkások lassan meg fogják kapni a minimálbért is! Persze csak ha a gátakon (is) robotolnak. Vagy Olajos Sanyi ennyire azért még ebben az esetben sem lenne nagylelkű velük?
qxy
Kedves Pintér . Muszáj meg várni a katasztrófát?
Kérdem én? nem jobb lenne " MEG ELŐZNI AZT" Kis butus!
Nem lenne olcsóbb?
Vagy nincs elég munkás? .- Ja, nincs elég pénz kifizetni őket?
Katasztrófák okozta károk kifizetésének az összegének tized része fedezi.
Ha meg a sikkasztók, csalók, ( mint Győzike ) dúrná a földet, még ingyen is lenne
entero
@Szvetlana: Egy hozzánk közeli városban Észak-Kelet Magyarországról hoztak közmunkásokat, hogy kezdjék meg a szennyvíz elvezetéshez szükséges árkok kiásását. Azon házak tulajdonosai, akikhez közel szállásolták el őket, most azt sem tudják, mit csináljanak a félelemtől, gondolom, nem kell megmagyaráznom, miért.
entero
@gabrella: Munkahelyeket teremteni nagyon nehéz ám, javaslom, egyszer majd próbáld ki.
miazavalami
@entero: Asszem már egyszer megállapodtunk hogy a közmunkások közt vannak szép számmal rendes , dolgos emberek. feledékeny vagy. Az egy dolog hogy engem árkot ásni nem küldtek ki, monnyuk nagyobb az ásónyél mint én , de nem ezen múlt.
Szvetlana
@entero: Miért nem markológép ássa az árkot?
miazavalami
@Szvetlana: Mert abba üzemanyag kell és az drága.
Szvetlana
@miazavalami: 22.24 ajje már! éppen elég pénzt kaptak a csatornázók a lakosságtól és persze az EU-s támogatást. Van ott pénz üzemanyagra. De kézimunkával meg nagyon lassú:))
miazavalami
@Szvetlana: de jóval olcsóbb, havi 37 ezerből kijön , ezért napi 6 órát dolgoznak. Az pedig hogy sokáig tart még jó is mert annyival több ember dolgozik. Emelik a statisztikai adatot. Na mi jut erről eszedbe?
entero
@Szvetlana: Erre csak annyit mondok neked, hogy a belvíz elvezetésének a határideje december 31!! A nyáron be kellett volna fejezni, de a fővállalkozó lelépett, a város meg annak adta ki a munkát, aki a legkevesebbért csinálja meg. Két gép dolgozik az összes utcában, minden más kézi erővel zajlik. Majd amikor a legnagyobb latyakban törik fel az emberek bejáróit, lesz cirkusz.
entero
@miazavalami: Igen, de általában nem azokat küldik ki árkot ásni, ezt te is tudod. Jelenleg még csak elszállásolták őket, mivel a belvíz elvezetése rendesen elhúzódott, de már tűnt el néhány dolog a kertekből, és hol van még a vége...
miazavalami
@entero: Észak keletről? Na még kiderül hogy ismerem egyiket másikat...
kkalman
@entero: Ha nehéz munkahelyeket teremteni, akkor Orbánnak nem kellett volna egy milliót ígérni belőle.
entero
@kkalman: Választásokat úgy lehet nyerni a legkönnyebben, ha többet ígérünk a másiknál...A munkahelyteremtés pedig valóban nem egyszerű feladat, igazából azt nem is a kormánynak kell megtennie, hanem a vállalkozóknak, a külföldi tőke és a szakértelem elengedhetetlen része, és ha ezekből kevés van, a fejük tetejére is állhatnak.
csikknorisz
"Arra a kérdésre, hogy ha a vízügy több tízezer közfoglalkoztatottnak tudna munkát adni, miért nem rendes
foglalkoztatásban és
tisztességes bérért végeztetik el a munkát, azt válaszolta, hogy a
közfoglalkoztatás nem az elvégzett munkáról szól, hanem
az emberről, akinek a
munkaereje nem kell a piaci szférának."
propeller.hu/itthon/2785719-pinter-szerint-egesz-vilagon-el
Pintérnek fingja sincs arról, mit beszél, pedig elméletileg hozzá tartozik a közmunkaprogram. Most röpke egy héten belül megcáfolta saját magát.
Ebből a részből: "az emberről, akinek a
munkaereje nem kell a piaci szférának", pedig az világít, hogy tényleg nincs fingja se az egészről. Bár szvsz. nem is érdekli. Mit tudja ő, hogy vannak olyanok, akik kellenének a piaci szférának, dolgozni is akarnak, csak nincs hol. Azt hiszi ez a hülye, hogy minden közmunkás naplopó senkiházi, aki a 22.800 forintos segélyből szándékozik "élni", esze ágában sem lenne munkát keresni. Vannak ilyenek is, de kurvára nem arról van szó, hogy dúskálnak az emberek a munkaajánlatokban, aztán inkább a segélyt választják, mer' az olyan fasza. Nem kéne egy kalap alá vonni minden állástalant, ragyaman.
mátmar
Persze ! Katasztrófa helyzetben! Dolgoztatni velük 10-12 órát annyi fizetésért amiből még jól sem tud lakni. A hülye politikusokat kell bevetni katasztrófa helyzet esetén, de szigorúan nehéz fizikai munkára, vagy árvízvédelemnél bedöngölni a gátba. Ők lennének azok az oszlopok amik tartják a gátat. Úgyis tuskó mindegyik.
Dr plágium
@Szvetlana: tegnap, 22:47 Mert akkor nem kellene közmunkás, és lényegesen olcsóbb is lenne, mint annak a 20-30 embernek "fizetése"
GeoCravker
Pár napos poszt, de pont erről szól.
endresy.blogspot.hu/2013/09/pinter-esete-az-unortodox-workfare-rel.html
Pintér gyakorlatilag munkatábor-programokat hirdetett meg a workfare melletti kiállásával.
S mesgzólalásával hajléktalan-ügyben.
endresy.blogspot.hu/2013/10/hajlektalanok-kallodo-kozmunka-ereje.html
gabrella
@entero: Próbáltam már, csak akkor nem volt ennyi harácsoló gazdag, aki mindent magának akart.
miazavalami
@csikknorisz: jól beszéltél!
Babás.:-)))
marlin
@gabrella: Ha te is "lenyúltál volna" néhány szabadalmat, te is beljebb lennél a "munkahelycsinálásban"!!
dr. prédikátor
@marlin: MÉÉÉÉÉR? Van itt valaki aki lenyulta a szabadalmat???
marlin
@dr. prédikátor: Te tényleg nem olvasod (olvastad) a "hozzászólásokat"?? :))
dr. prédikátor
Én nagyon" hiszékeny" vagyok,de csak találgatni tudok. :)))))))!!!
Boszi27
@entero: Az ehhez szükséges jogi, politikai, gazdasági feltételek (kedvező! és stabil, tehát nem havonta változó jogszabályok és adók) megteremtése viszont a kormány feladata.Nálunk a kormány intézkedései pont ellenkező irányba hat. Vállalkozó legyen a talpán, aki itt el mer indítani valamit. Egyrészt annyi új adót kitaláltak, a meglévőeket emelték, és senki ne legyen afelől biztos, hogy most már be van fejezve.
entero
@gabrella: Az nem a harácsoló gazdagokon múlik, hogy te hogyan vezetsz egy vállalkozást.
radios45
A közmunkásokat attól függetlenül hogy értékteremtő munkát végeznek, vagy sem, általánosságban, semmibe nézik ebben a rohadt országban, csakúgy mint a munkanélkülieket.
Az tényleg igaz, miszerint árvízek, nagyobb katasztrófa esetén,közmunkások ezreit vethetik be, foghatják elháritási, munkába, figyelőszolgálatra, éjjel-nappal, akár 12órában is.
Most végeztem el, a vízkárelhárító tanfolyamot, 1,5hónap volt, a szerződéskötéskor a munkaügyis csaj elmondta, hogy országszerte mintegy 100ezer főt vonnak be, ilyen és hasonló képzésekbe.
Unios pénzekből, amelyet pályázatokra kell lehet felhasználni, 2013-év'végéig, Tamop,Közop stb.
X-ray
A korkedvezményes fiatal nyugdíjasok pedig addig otthon rázzák a rezet a több százezres nyugdíjuk mellett...
radios45
Nálunk a vízügynél okt.15 ig van közmunka, de a főnök bejelentette, hogy Novemmbertől, újra fel vesznek 10-12embert, a gátőrházakhoz, napi 6órás foglalkoztatásban, és csak 37800ft,ért.
Sokan örültek a munkának, mert ez jövő év márc.ig tart majd, de sokan nem vállalják el, mert ennyi pénzből csak éhenhalni lehet.
közöttük és sem vállalom, a segélyre pedig nem tartok igényt, lexarom 20-on ezer ft.jukat, adják hát oda Orbáncnak stadionra, meg márványkoporsóra költsék, a Pintér et.nak készüljön belőle
Vizual
Ha arra gondolok, hogy a közmunka régebben büntetés volt, mint a KMK, vagy kitiltás büntetése, mára a FIDESZ értelmiségének egy olcsó húzását vizionálom. Olcsó mert a hírek szerint 47.000 Ft-t kapnak egy hónapra, amit ugye 3 hónapig folytathatnak. Évi keresett ? /Csak úgy fejben gondolj rá, mennyi az az annyi./
De én liberális ember vagyok. Ezért a közmunkában a munkásosztály kifejlődését látom. Mint annak idején az angol ipari forradalom, a hátsók előre fuss, játék, és lám ott a munkás.
Ott biza volt. itt, se ipari forradalom, sem ipari fejlődés sem semmi. Csak azt várom, hogy az angolok mintájára mikor jönnek már a lyoni takácsok, vagy a ...
Nyugi felébredtem ! ...és rájöttem, hogy nekünk nincs egy George Stephensonunk.
De tudom, hogy már megvalósítottuk a keleti nyitást ingyen, vagy olcsó munkaerőt. Mi megvalósítottuk a nyitás munkaerejét. Az olcsó képzetlen munkaerőt. és még minimálbér sem kell majd ennek a rétegnek.
Vizual
...és mire is kell a közmunkás ? Hát nem tudom mi igaz, hogy FIDESZES potentátoknál dolgoznak. És azt sem hiszem, hogy bejelentés nélkül. Hiszen a köz munkásai.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.