A Fidesz szerint az MSZP-nek "a halandzsázás helyett" kormányzása alatt kellett volna bizonyítania, hogy komolyan érdekli az oktatás és a pedagógusok sorsa. Így reagált vasárnapi közleményében a nagyobbik kormánypárt Kunhalmi Ágnes (MSZP) nyilatkozatára.

A szocialista párt elnökségi tagja sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy az MSZP kormányra kerülése esetén előbb egy gyors, azonnali korrekciót hajtana végre a közoktatás területén, majd a szakmával egyeztetve hosszabb távú átalakításba kezdene.

A Fidesz szerint "a bukott baloldal" csak felmondóleveleket, fizetéscsökkenést és létbizonytalanságot volt képes nyújtani a pedagógusoknak, és az IMF-hitel nélkül már a bérüket se tudta volna kifizetni.

A kormánypárt emlékeztetett arra, hogy ezekben a napokban kapták kézhez a pedagógusok az átlagosan 34 százalékkal megemelt fizetésüket. Emellett a Fidesz kormányzása alatt garantált a béremelési program folytatása 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is. Négy év alatt a pedagógus-béremelés mértéke el fogja érni akár a 60 százalékot is – zárul a közlemény.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Persze, Medgyessy azonnal adott nekik 50 % fizetésemelést.Mindenkinek, egyformán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.