Háromnapos ülést tart a héten az Országgyűlés, a képviselők ma törvénymódosításokat fogadhatnak el a rezsicsökkentés folytatása érdekében, erről a fideszes Németh Szilárd nyújtott be törvénymódosító javaslatot.

A kormánypárti politikus indítványában emlékeztet arra, hogy a január 1-jével megvalósított 10 százalékos rezsicsökkentésen túl további 11 százalékkal mérséklődhet a lakossági villamos energia, a földgáz és a távhő hatósági ára. Ma módosíthatják a termőföld védelméről szóló törvényt, továbbá elfogadhatják a Bethlen Gábor Alap tavalyi működéséről szóló jelentést is.

Kedden kezdhetik tárgyalni a kormány azon javaslatát, amely Magyarországon is kiépítene egy úgynevezett utasadat-információs rendszert, amelynek révén kiszűrhetőek lehetnek a bűncselekménnyel gyanúsított utazók. Szintén a második ülésnapon kerül napirendre a katasztrófavédelmi törvény módosítása, amelyben a kabinet a márciusi hóvihar és a nyári dunai árvíz tapasztalatai alapján javasol változtatásokat. Ezek közé tartozik például, hogy a jövőben a közmunkások is bevethetővé válnának a katasztrófahelyzetekben.

Az Országgyűlés szerdán a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2012-es tevékenységét kezdi értékelni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
A brutálisan magas áfa csökkentésében lennének ennyire serények.
csikknorisz
Ez a Németh Szilárd se semmi. Ma ő volt az Ütköző vendége, meg Tukacs István. Egyszer csak Tukacs fogta magát, és otthagyta az élő adást, mint két hete Schmuck. Némethet ez nem igazán zavarta, nem kell neki vitapartner egy vitaműsorba, még megzavarja a rezsicsökkentéscentrikus világképéről kifejtett gondolatait. Szerintem annak örült volna legjobban, ha a műsorvezető is otthagyja, tud ő kérdések nélkül órákig beszélni a rezsicsökkentésről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.