A gyerekeket vegzálják a tanárok, hogy kijöjjön a munkaidő, több helyen még októberben sincs meg minden tankönyv. Hatalmas lett a szakadék a bérek között, szívhatnak a számtechtanárok.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@entero: A te feleségednek szerencséje van, mert óvónő, az óraszáma jelentősen nem változott, az alapbére pedig nőtt.
Azok a tanárok, akiknek eddig a kötelező óraszámuk 21, ill. 23 óra volt, és kaptak 7 túlórát, helyettesítettek, magasabb lett a nettó jövedelmük, mint az új bér. A probléma az, hogy az új időbeosztás miatt túlórára nincs lehetőség, illetve nem jár érte plusz pénz. Sokan áttanítottak másik iskolába, mert ott az a szak hiányzott, ezért így oldották meg. Most ezt sem tudják, hogy lehetne megoldani. Sokan 20e nettóval is kevesebbet keresnek, és többet dolgoznak. Érdekes ugye?
Azok, akik nem vállaltak túlórát, esetleg "csak" bent maradnak a kötelező időben, ugyanannyit fognak keresni, mint azok, akik ez alatt is tanítanak.
Nem mindegy, hogy magyar, matek, vagy ének, technika szakos az illető, hiszen egy magyar, matek tanár legalább annyit javít, amennyit tanít ... stb.

A pedagógusoknak tele van a hócipője a politikával, a Fidesszel, meg a Rózsikával, meg a kötelező tagsággal, meg az erkölcstannal minden okoskodóval. Még mernek olyat nyilatkozni, hogy hagyják ki a politikát az iskolákból? Hát ki vitte be?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@JAJMÁR: Tulajdonképpen a nejem is reklamálhatna, mivel az f meg a g kategóriát egy kalap alá vették, holott az g - ben még ennél is nagyobbnak kellene lennie a béremelésnek a magasabb iskolák végett. Az óraszám annyiban változott, hogy heti 4 óra plusz.
JAJMÁR
@entero: A plusz szakképesítést csak akkor vették figyelembe, ha mindegyiket hasznosította, régen így volt. Az egyetemi végzettség szerinti besorolás viszont kötelező volt. (Már, ha valaki egyetemet végzett :) ) A jelenlegi törvényt úgy értelmeztem, hogy időről időre minősítést végeznek, és akkor tud a "szakmában" feljebb lépni. Na, erről is vannak érdekes vélemények, pedig régen is volt ilyen -az átkosban-, de szerintem is szubjektív.
Más: én kapásból 2 iskoláról tudok, itt a környéken, ahol még nincs igazgató. Mindkettőben politikai okokból, és egyikben sem nevezték ki azt az embert, amelyiket a nevelőtestület 90 %-ban támogatta. Továbbá probléma a tankönyv, a termek, téli időszakban a mindennapos testnevelés stb. Ennek semmi köze a baloldalhoz, ezt a Rózsika bírta így kitalálni. Kérdezd a Pokornit, ő szakmai szemmel nézi :)
spu00
Azért az előző ciklusban jobban értettek az oktatáshoz, nem? Akkor bezárattak egy csomó iskolát, elbocsájtottak 10.000 pedagógust, nem? Hallottak egy szót is az akkori szakszervezettől, pedagógusoktól? Egy szót sem, tehát vissza az előző kormányt, ők aztán értettek hozzá. Nem?Fel kell ajánlani a pedagógusoknak, hogy vissza pénzt, a régi kormány is vissza jön, s lehet örülni. Ezt akarják?
JAJMÁR
@qxy: 19:12 Az mond ilyeneket, aki úgy érzi, hogy kifogyott az összes lehetséges eszközből és módszerből, az elkeseredés legszélére került. A kétségbeesés megy át a "lesz, ami lesz engem nem érdekel " magatartásba, de persze, hogy mégis érdekli. Nincs olyan ember, aki ne akarná látni a munkája eredményét, és hidd el, esténként meg éjszakánként azon töri a fejét, hogy mivel tudná felkelteni a lurkók figyelmét, hogyan tudná megtanítani nekik az anyagot.
qxy
@JAJMÁR: Nagyon szép amit írtál. és jó is lenne ha minden tanár , pedagógus, ilyen lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.