A rendszerváltás óta az elmúlt időszakban a családok terhei csökkentek a legjobban és ez a folyamat tovább folytatódik – jelentette ki a szegénység elleni nemzetközi világnap alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella ismertette: a két legfontosabb elem a családokat terhelő adók csökkentése, valamint a rezsicsökkentés. Az adócsökkentés hatására az elmúlt években 180 milliárd forint maradt a családoknál, januártól pedig 110 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó jövedelme, azzal, hogy a járulékokból le lehet írni a gyermekek után járó adókedvezményt.

A rezsicsökkentés novembertől életbe lépő újabb fázisával pedig két hét múlva a villany, a gáz és a víz ára a tavaly decemberi árnál 20 százalékkal lesz kevesebb. Hozzátette azt is: a szociális tüzifa-program költségvetési kerete az idén az eddigi duplájára – 2 milliárd forintra – nő.

Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott: a rászoruló gyermekes családokat soha ennyi kedvezmény nem illette, mint most. Kiemelte: az eddigi 29 milliárd forint helyett az idén már 40 milliárd forint jut a kedvezményes gyermekétkeztetésre. Ennek hatására jelenleg 360 ezer gyermek étkezését biztosítja teljesen ingyenesen az állam, 720 ezernek pedig ingyenes tankönyvet ad. Emellett az idén 100 ezer rászorult gyerek szociális üdülését oldotta meg az Erzsébet-program.

A szegénység elleni harc egyéb elemei között Selmeczi Gabriella megemlítette a munkahelyvédelmi akciótervet, valamint az eddigi alacsonyabban fizetett szakmák béremelését is.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

a.a
Ez így ahogy van, egyszerüen fogalmazva (hogy a nehezebb felfogásúak es megértsék!) : nem igaz! (háromgyermekes családanya)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
taglo
Most kaptam meg a GÁZ-számlát ,egy rohadt fillérel sem lett kevesebb ! Az anyátokat etessétek,ha még idáig nem tagadott ki benneteket ,hazug ,szófosók !!!
nyanya001
fn.hir24.hu/gazdasag/2013/10/17/brutalis-szegenyseg-jon-magyarorszagra/
Gondlom nem a rablóbanda fog elszegényedni, hanem a szegények lesznek még szegényebbek !
Selmeczi néha olvashatna mást is nem csak azt amit leírtak neki
mert akkor nem beszélni ilyen orbitális baromságokat !
abacs62
@nyanya001: Nem tudok már az ilyen hírre reagálni,, "őszőkesége" is tudja, hogy hazudik, de van az a pénz, amiért hülyét csinálhat magából,,
mátmar
Ez a hülye szőke liba, csak azt felejtette elmondani, hogy az amúgy is GAZDAG családok terhei csökkentek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.