A Kossuth-díjas író örül majd, ha legyőzik a Fideszt, de – ahogy fogalmazott – ha egy krokodil megeszi az ellenségem, attól még nem a barátom.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vörösfuvalat
@lenhardtibolya: Kedves ibolya!
Bizony ÁVÓS volt Horn ellenben a felcsúti demokrata szabadságharcossal .
Biztos emlékszel Horn vezette kormány kétharmadára.Ez a pufajkás az mondta alkotmány csak 4/5-del módosítanak mert az alkotmány nem a kormányon levőké hanem az egész országé.Orbán a parlamentbe azt mondta ez a többség DIKTATÚRÁJA és ez nem demokrácia. / Szó szerinti idézet/
Ezzel szemben Orbán mit tett? 2/3-dal a kezében? Egy év alatt új alaptörvény amit már ÖTször módosítottak.Benne az emberek szociális jogainak brutális megcsorbításával.
Lehet,hogy a pufajkás nagyobb demokrata és több jót tett az országnak mint isten felkentje szt. Orbán?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lenhardtibolya
@JAJMÁR: Moldova nem buta, csak nagyon elkötelezett, és kizárólag a baloldaliakat képes értékelni, mindenki más nulla - szerinte - . Kádár valóban "jó politikus" volt az ő mércéje szerint, mert az ő idejében hazánk volt a legvidámabb barakk... Igaz, hogy az emberek ki sem merték nyitni a szájukat, és az is tény, hogy az 56-os forradalmat Kádár kérésére a ruszkik taposták el, azután pedig Kádár, Biszku és társaik "tisztogattak". Moldova is levehetné végre a rózsaszín szemüveget és nézhetné az objektív tényeket.
genyó kapitány
Moldova szerint a politikus nem fél gépfegyverrel lőni a rendszer ellenségeire.
Remélem soha többé nem lesznek politikusok kormányközelben.
szaboria1
@lenhardtibolya: Személyedet mikor is bántották mert ugye te 56-ba még hátulgombolós voltál. Azok ne beszéljenek akik még nem is éltek abban az időben. A fiatalságot meg jól félre vezetik ma. Kádárék alatt aki tisztességesen dolgozott az tudott gyarapodni is volt lakása , kiskertje ha városi volt és volt olcsó autója.
JAJMÁR
@lenhardtibolya: Az '56-os forradalomról az én nézőpontomból már leírtam a véleményemet a"Biszku" témánál.
Olvastam, hogy Te gyerekként átélted, van saját emléked. Mégis azt gondolom, hogy nem értheted Te sem, én sem. Nem voltunk Kádár helyében, és Nagy Imre helyében.

Kádár, amikor látta, hogy Nagy Imréék nem győzhetnek, a kisebb veszteség reményében egyezkedett. A megtorlást ő is túlzásnak tarthatta, ez öreg korában kiderült.
Azért volt jó politikus, mert mindig az ország érdekét nézte, soha a magáét. Egy volt a nép közül. Ügyesen lavírozott, próbálta az elnyomás éveiben is a nép érdekét szolgálni. Nem a "hűséges kiszolgálója" volt az idegen hatalomnak. Talán így érthette Moldova is, én így értem.
Az emberek hazugságban, de békében élhettek. A béke és a biztonság miatt fordulnak az emberek nosztalgiával vissza a múltba, ami számomra ijesztő.
A diktatúrának mindegy milyen a színe, fehér, vagy vörös, önként nép nem választhatja.
Biszkuról nincs véleményem, őt majd a bíróság megítéli.
JAJMÁR
@JAJMÁR: 10:37 Horn Gyula valóban hasonlított Kádárra. Ő sem volt hű kiszolgálója a hatalomnak, lsd. NDK menekültek befogadása, nem élt vissza a 2/3-al kormányra kerülésekor, egy volt a nép közül, és ügyesen lavírozott a demokráciában is az ország érdekében.
Zsuga
@lenhardtibolya: Én végignéztem a Moldovával készült riportot és a jelenlegi politikai helyzetről abszolút pártatlanul nyilatkozott. Valóban mondta, hogy Kádárt és az akkori rendszert most olyanok szapulják, akik még a cipőjét sem köthetnék be. Azt még csak én tenném hozzá, hogy azok is, akik az ő idejében valóban ingyen tanulhattak itthon és szerezhettek diplomát. Egy nemzet vezetője a folytonosan forrongó és változó politikai életben soha nem lehet mindenki által szeretett. Véleményem szerint Kádárnak sem volt könnyű dolga, hogy fenntartsa a viszonylagos békét és nyugalmat a lehető legkevesebb veszteséggel. Az akkori elképzelések "a szocializmus útján való haladásról" azért mégsem voltak minden téren olyan szörnyűek, mint ahogy azt néhányan hirdetik. Igaz, hogy most kinyithatják szájukat az emberek, de attól a mind nagyobb réteg elszegényedése és másik oldalon a túlzott vagyonosodás is egyre inkább jellemzője mostani rendszerünknek. Akkor még Kádár - a több évtizedes kormányzása alatt - sem tett vagyonra szert, az egyenlőség valóban meg volt, legalább is megközelítőleg, az emberek között. Szájat nyitogatni pedig már mostanában sem ajánlatos, mert a módszereket megtalálják a "rossz" oldalon állók ellehetetlenítésére ma is.
Azt pedig végképp nem tudom, Horn politikájával mi volt a baj? Tény, hogy világszerte elismert volt, tudtommal sehol nem utasították el a vele együtt való szereplést, mint pl. xy-al.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.