Az Együtt-PM szövetség "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú molinója a Lánchíd pesti pilonján.

A két aktivistát tűzoltók parancsolták le a Lánchídról, a rendőrség pedig igazoltatta őket. Később a molinót is eltávolították – írja a Hvg.hu.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán közölte reggel fél 7 tájban, hogy a rendőrség lezárta a Lánchidat és a 16-os és a 105-ös autóbusz ezért az Erzsébet hídon át közlekedik.

Orbánnak üzentek egy Lánchídra kifeszített molinóval

Közleményükben azt írták: "az Együtt-PM szövetség szerint Orbánország nem egyenlő Magyarországgal, a Fidesz hívei pedig nem egyenlők a nemzettel. Mi mindannyian magyarok vagyunk, legyünk bármely pártnak a hívei." Az Együtt-PM aktivistái erre akarták felhívni a figyelmet a molinóval – tették hozzá.

A pártszövetség Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i nemzeti ünnepen mondott beszédét "a magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányának" tartja. Mint kifejtették: "ez a beszéd nem csupán azért sokkolta a demokratikus közvélemény jelentős részét, mert a rezsim névadója katonai díszsorfal előtt adta elő". Felháborodást keltett azért is – folytatták –, mert az ő politikájával egyet nem értő magyarok tömegét "kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül".

Kiemelték, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, volt miniszterelnök "a demokrata politikusok közül elsőként emelte föl szavát, és intézett nyílt levelet Orbán Viktorhoz". Az Együtt-PM felháborodásának kifejezésére online felületein kampányt is indított "magyarvagyok" címmel, politikusok, aktivisták és egyszerű állampolgárok írtak Orbán Viktor üzenőfalára, és fotózták le magukat vagy köztéri szobrokat "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú táblával – közölték.

A közlemény szerint e kampány állomása volt a csütörtök hajnali akció is. Az Együtt-PM aktivistái a nagy méretű molinót olyan módon feszítették ki a molinót a Lánchídra, hogy "a forgalmat ne akadályozza, azonban sok emberhez eljusson az üzenet: azok is magyarok, akik nem fideszesek. És persze azok is, akik igen" – írták.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-nek korábban azt mondta, hogy eltávolítanak egy molinót, amelyet ismeretlenek húztak ki a hídon.

Erre az időre a rendőrség lezárta a Lánchidat, így a 16-os és a 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedett. Kora reggel feloldották a zárást, a buszok ismét eredeti útvonalukon járnak.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Azonnal le kell szedni! Micsoda dolog ez? Méghogy magyar! Csak ha fidess hívő vagy akkor vagy magyar! A többi csak úgy itt van.))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lemma
@Manhattan: ? azért mert a két merész igencsak veszélyeztette testi épségét ezzel.
silber13
Nem kell mindenáron védeni a csúti törpét, nem jár érte semmi, ne is reménykedj. De bizony az a dolga, hogy az ilyen " csekély " fajsúlyú problémákat megoldja.
percsi
@silber13: Rosszul tudod! Lásd 23-i békemenet!
Előfordulhatott, hogy volt ingyen utazás, ingyen ebéd? Szerintem a zászlók is ingyen voltak! Amikor balhézni hívja őket a vezér, akkor balhéznak. Pár száz forintért még az anyjukat is...
Mint anno augusztus 20.-a, ingyen virsli, ingyen sör, ingyen utazás azért, mert felvonultunk és integettünk nagyurunknak. Azzal a különbséggel, hogy embertársunkat nem akartuk leönteni sósavval!
amaramaistanna
@Senara: Orbán október 23.-ánFidesz- pártnagygyűlést tartott állami ünnep gyanánt.Szónoklata közben katonák álltak mögötte.Beszédében gyakorlatilag kizárta a magyar nemzetből azokat ,akik nem tagjai,vagy hívei a Fidesznek.Alávaló dolog!
szablyafűrész
Orbán Viktor egy zseni, ez eddig se volt vita tárgya. Ilyen gyorsan, ennyire agyhalottá silányítani egy nemzetet, ebben biztos nincsen párja.

Igen furmányos dolog úgy okádni Brüsszelt, hogy a főnök - nem kis részben a haveroknak munkát adva - felhasználja a pénzét. Fű nem nőne itt uniós gempa nélkül, ehhez képest a nép nem küldi el a faszba az agresszív törpét, hanem felállva tapsol. Nem tűnik fel, hogy a csicsás díszkő, vagy épp a hétvégén átadott új M0 szakasz is európai pénzből lett, már a többség mondja azt, hogy rákúrtunk az EU-tagságra.

Öt éve, amikor beütött a válság, miért nem lett államcsőd? Mert tagok voltunk és egyből segítettek. Mit vesz le ebből a magyar? Szopjanak lovat.

Tavalyelőtt Magyarországnak jutott a legtöbb uniós támogatás a bruttó nemzeti jövedelemhez viszonyítva, potom 5,33 milliárd euró. Mit kérdez a magyar? Faszé nem adtak többet?

Friss, múlt heti makroadatok. Sok év zuhanás után végre nőttek a beruházások, de csak azért, mert az állam uniós pénzből barkácsol ezt-azt. Tanulság: Brüsszel bekaphattya.

Végül, foglalkoztatottság: javulás csak a megalázó közmunkából van és a migrációs hatásokból. Aki akar, mehet dolgozni az unióban szinte bárhova. Mi következik ebből? Az EU szarjon sünt, lehetőleg farfekvésest.

Hogy működik a viktorfertőzött magyar agya? Rezsicsökkentés fasza, bankoknak a kurva annya, földnyúlás, trafikmutyi, gazdaságszétkúrás, megatöbbi le se szarva, kötelező napközi, szülők gyereknek nézése, tanárok droiddá degradálása kafa, de az unió ne ugasson, majd mi megmondjuk, mi a pálya.

Kurva élet, nincs itt semmi magyar átok, külső kényszer, vagy hatalom, ez a nép mégis a saját sírját ássa. Fennen sírok érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.