Az Együtt-PM szövetség "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú molinója a Lánchíd pesti pilonján.

A két aktivistát tűzoltók parancsolták le a Lánchídról, a rendőrség pedig igazoltatta őket. Később a molinót is eltávolították – írja a Hvg.hu.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán közölte reggel fél 7 tájban, hogy a rendőrség lezárta a Lánchidat és a 16-os és a 105-ös autóbusz ezért az Erzsébet hídon át közlekedik.

Orbánnak üzentek egy Lánchídra kifeszített molinóval

Közleményükben azt írták: "az Együtt-PM szövetség szerint Orbánország nem egyenlő Magyarországgal, a Fidesz hívei pedig nem egyenlők a nemzettel. Mi mindannyian magyarok vagyunk, legyünk bármely pártnak a hívei." Az Együtt-PM aktivistái erre akarták felhívni a figyelmet a molinóval – tették hozzá.

A pártszövetség Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i nemzeti ünnepen mondott beszédét "a magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányának" tartja. Mint kifejtették: "ez a beszéd nem csupán azért sokkolta a demokratikus közvélemény jelentős részét, mert a rezsim névadója katonai díszsorfal előtt adta elő". Felháborodást keltett azért is – folytatták –, mert az ő politikájával egyet nem értő magyarok tömegét "kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül".

Kiemelték, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, volt miniszterelnök "a demokrata politikusok közül elsőként emelte föl szavát, és intézett nyílt levelet Orbán Viktorhoz". Az Együtt-PM felháborodásának kifejezésére online felületein kampányt is indított "magyarvagyok" címmel, politikusok, aktivisták és egyszerű állampolgárok írtak Orbán Viktor üzenőfalára, és fotózták le magukat vagy köztéri szobrokat "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú táblával – közölték.

A közlemény szerint e kampány állomása volt a csütörtök hajnali akció is. Az Együtt-PM aktivistái a nagy méretű molinót olyan módon feszítették ki a molinót a Lánchídra, hogy "a forgalmat ne akadályozza, azonban sok emberhez eljusson az üzenet: azok is magyarok, akik nem fideszesek. És persze azok is, akik igen" – írták.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-nek korábban azt mondta, hogy eltávolítanak egy molinót, amelyet ismeretlenek húztak ki a hídon.

Erre az időre a rendőrség lezárta a Lánchidat, így a 16-os és a 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedett. Kora reggel feloldották a zárást, a buszok ismét eredeti útvonalukon járnak.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Azonnal le kell szedni! Micsoda dolog ez? Méghogy magyar! Csak ha fidess hívő vagy akkor vagy magyar! A többi csak úgy itt van.))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kopeba
Kezet csókolhatnának neki , csak nem látják a fától az erdőt...
Sede
ezekkel a gyerekes dolgokkal mit akarnak bajnaiék?
viccpárt.
Manhattan
Azonnal le kell szedni! Micsoda dolog ez? Méghogy magyar! Csak ha fidess hívő vagy akkor vagy magyar! A többi csak úgy itt van.))
magyarbakancs
: @Sede: A Fidesznél nagyobb vicc párt nincs.
Főleg annak tudatában,hogy bőszen komcsizik.Mikkor tele van volt állampárt kiszolgálóival.
bretagne
Az egyik fiú még bejött az ATV Start műsorába.
rokker33
@Sede: Ez a "viccpárt" legalább megmeri mondani az igazat,hogy Viktor csak azt tekinti magyarnak aki rászavaz vagy még azt se inkább magyar birkának nyugodj meg téged is!!A többi bent ülő talpnyaló csak nyomja az igeneket egyik se csinál semmit nem szólal fel a fidesz ellen kivétel talán a Jobbik az MSZP is csak most kampányol erőlködik mindig ezt az 3 évig nem sokat tettek a fidesz ellen jól elvoltak a parlamentbe a PM-nek kár volt összeállni vele valószínű hogy most nem nyertek volna,de 2018 ra lesöpörnék ezt a tetű bandát,csak kár hogy összeálltak ezzel a hulladék párttal !
Hellcat
Az ellenzéki molinó halálos bűn...minden más az flashmob.
Manhattan
Gratula a nem tériszonyos aktivistáknak, akik helyettünk is tiltakoznak Orbán megosztó kijelentései ellen. Nem értem, hogy ha két ember ki tudja feszíteni, akkor miért kell tűzoltóautó és hídlezárás a leszedéshez? Fél a kormány, hogy sokan elolvassák?
Csizmás Kond
Orbánnak üzentek és mégis a rendőrök kapták meg...
martinpalermo
Értelmetlen,nem normális dolog--feltűnési viszketegség.Orbánt, tömeges akciók nem törték meg--gondoljátok- majd most elsírja magár bánatában? nem igen..Ez az ötlet az indult még kategóriába is alig fér bele!
Senara
Miért ezzel a szöveggel ? Ha már felmásznak a földel , trafikkal simicskázással , munkanélküliséggel üzentek A "kedves vezetőnek " ?
pacsni
ezt a molinot, nem a Lànchidra kellettvolna tenni, hanem a
parlamentel szembe, mert viki nem jàr a Lànchidon csak a parlament ablakàbòl nèzi oldalròl s hidat. Mindenesetre tul finomak volt az iràs, èn mèg egy kotelet is hozzà rajzoltam volna, meg mèg valami màst.
pacsni
@Csizmás Kond: viktor nem oldja meg a problèmàt ès nem àll szòba az emberekkell, mer egy be@ri pali, azèrt kuldte a rendoroket, de szerintem a rendorok is fideszesek, mert nincs egy olyan rendor, aki ellenàllna a fidesz parancsàra. (puccs)
rosalinda57
A milonó kifeszítése nem garázdaság, csak szólásszabadság, kinyilvánítása a gondolatoknak. Ez viszont nem tilos. Nem döntööték le a lánchidat, nem rongáltak ezzel a fiatalok, csupán a közzététel egyik formáját használták fel. Van ahol a kisbíró dobbal hirdet ki valamit, ők a molinó feltételével.
zabhegyező
Szégyen az amit most olvastam a képkönyvben (facebook), mert ott a magát kommunistának valló Munkáspárt szerint ilyet nem szabad kitenni!
No, innentől kezdve ők az én szememben csak Orbán szekértolói, nem kommunisták!
A link ide mutat:
www.munkaspart.hu/mi-ti-archivum/2609-ilyen-kampanybol-nem-keruenk.html
Tehát Türmer Gyulát is megvették kióra, ahogy a suttogó propaganda már régen suttogja.
Mert ugye miért is álnéven ír a lánya a Bors-nak? :(
zabhegyező
Arcképkönyvet akartam írni, fele lemaradt, mint a munkáspárt hitele :(
Csizmás Kond
@pacsni: Viktor nem is azért van, hogy megoldja a ilyenfajta problémát vagy szóba-álljon minden molinókitevővel, neki egészen más a feladata. A rendőrség pedig azért van, hogy a tilosba mászkálókat felelősségre vonja.
pacsni
@Csizmás Kond: ha nem azèrt van ott ez a balfàcàn, hogy beszèljen a civil polgàrokkall, akkr mi a lo@keres a parlamentbe?
Bajnai, Gyurcsàny azok nemfèlnek az emberekkozè menni, megkèrdezni mi a prèblèmàjuk?., de ez a moslèk csak a ràdioba megy pofàzni hazuksàgokat, mert ha netàn az emberekkozotti kozelèben mondanà a hazugsàgait, talàn akadna valaki aki jò szàjon utnè, beleèrtve engem is, ès nem èrdekel, hogy utànna milenne velem, letartoztatnak, megyek a dutyiba, de azèrt egy jò èrzès jòlenne a rèszemrol, hogy ilyet megcsinàltam, sot mèg nagykèpu is lennèk rà.
pacsni
@Hellcat: tudod, ha mèg lenne halàlos itèlet Mo-gon, tudod mennyien lelennènek kinyirva?
tobben mint a Kàdàr idelyèben, sot tobb mint Kinàba, eszak Koreaba! ès nemsokà eljon az az ido is, ha 2014-ben nem megy a francba ez az òcskalàda!
Csizmás Kond
@pacsni: ...biztos akkor tőled ijedett meg és azért nem mer minden plakátaggatóval leállni...
F_Viktor
@pacsni: Karakán gyerek vagy, belőled kellene még pár tízezer! ;-)
rokker33
@Csizmás Kond: "Viktor nem is azért van, hogy megoldja a ilyenfajta problémát vagy szóba-álljon minden molinókitevővel"
Jól írja @pacsni: Gyurcsány,Bajnai,Vona Gáborék kimernek állni a nép elé nem a lefizetett tapsológépek elé hanem azokhoz akiknek problémájuk van!Orbán mikor merne Miskolcra az Avasra menni megkérdezni az ott lakókat,hogy van e problémájuk?Soha mert be van szarva a testőrei és a TEK nélkül egy kis senki!!!Nem is tudom mikor volt itt Borsodba vagy Szabolcsba Viktor talán még a választásokkor!
Csizmás Kond
@rokker33: Ahhoz képest, hogy elég furcsa ékezetei vannak az írás jó...az értelme meg olyan Gyurcsány-, Gordon magasztaló...de úgy látszik neked is ez a kedvenced...
...olyan gyerekes vitatkozás...
kukac50
Felhívták a figyelmét,hogy másik pártok támogatói is Magyarok,és nem az ellenség.
Orbán a saját talpnyalóinak pénzelésével, trafik osztással,föld mutyival úgy el van foglalva,hogy lassan éhen halnak azok akik nem szavaznak rá.
Ez a Népirtás Fidesz törvények szerint.
percsi
@Manhattan: Bolond vagy mint a gazdád!!! Nyaljad, faljad, ne siránkozz, ha koldus lesz belőled!
percsi
@rosalinda57: Ha az lett volna rá írva "Szeretünk, szolgálunk Viktor", akkor maradhatna.
percsi
@Manhattan: Lehet, hogy félreértettem a hozzászólásod?
nahát
Szlogengyártás a kampányhoz!
Ez rám is vonatkozik, de azt azt hozzá tenném , -- csak a baloldalt nem szeretem!
Én ezt írnám ki
Gordon, csak téged nem szeretlek, de ezért még nem vagyok Fideszes!
silber13
@Csizmás Kond: 16:35-re: Helyezkedünk, helyezkedünk?
mariaberta
Ha Orbán ezt a molinót sem tudja elviselni, mert rá szabadítja Pintér -na hogy is nevezzem meg kiket-, mit tett volna Gyurcsány helyébe, amikor a "BÉKÉS TÜNTETŐK" felgyújtották a
TV székházat, molotov koktélokat dobáltak a rendőrökre, az ismételten BÉKÉS TÜNTETŐK kukákat borogáltak autókat tettek tönkre, harctérré változtatták az Erzsébet Híd környékét?
Nos mit is?
lemma
@Manhattan: ? azért mert a két merész igencsak veszélyeztette testi épségét ezzel.
silber13
Nem kell mindenáron védeni a csúti törpét, nem jár érte semmi, ne is reménykedj. De bizony az a dolga, hogy az ilyen " csekély " fajsúlyú problémákat megoldja.
percsi
@silber13: Rosszul tudod! Lásd 23-i békemenet!
Előfordulhatott, hogy volt ingyen utazás, ingyen ebéd? Szerintem a zászlók is ingyen voltak! Amikor balhézni hívja őket a vezér, akkor balhéznak. Pár száz forintért még az anyjukat is...
Mint anno augusztus 20.-a, ingyen virsli, ingyen sör, ingyen utazás azért, mert felvonultunk és integettünk nagyurunknak. Azzal a különbséggel, hogy embertársunkat nem akartuk leönteni sósavval!
amaramaistanna
@Senara: Orbán október 23.-ánFidesz- pártnagygyűlést tartott állami ünnep gyanánt.Szónoklata közben katonák álltak mögötte.Beszédében gyakorlatilag kizárta a magyar nemzetből azokat ,akik nem tagjai,vagy hívei a Fidesznek.Alávaló dolog!
szablyafűrész
Orbán Viktor egy zseni, ez eddig se volt vita tárgya. Ilyen gyorsan, ennyire agyhalottá silányítani egy nemzetet, ebben biztos nincsen párja.

Igen furmányos dolog úgy okádni Brüsszelt, hogy a főnök - nem kis részben a haveroknak munkát adva - felhasználja a pénzét. Fű nem nőne itt uniós gempa nélkül, ehhez képest a nép nem küldi el a faszba az agresszív törpét, hanem felállva tapsol. Nem tűnik fel, hogy a csicsás díszkő, vagy épp a hétvégén átadott új M0 szakasz is európai pénzből lett, már a többség mondja azt, hogy rákúrtunk az EU-tagságra.

Öt éve, amikor beütött a válság, miért nem lett államcsőd? Mert tagok voltunk és egyből segítettek. Mit vesz le ebből a magyar? Szopjanak lovat.

Tavalyelőtt Magyarországnak jutott a legtöbb uniós támogatás a bruttó nemzeti jövedelemhez viszonyítva, potom 5,33 milliárd euró. Mit kérdez a magyar? Faszé nem adtak többet?

Friss, múlt heti makroadatok. Sok év zuhanás után végre nőttek a beruházások, de csak azért, mert az állam uniós pénzből barkácsol ezt-azt. Tanulság: Brüsszel bekaphattya.

Végül, foglalkoztatottság: javulás csak a megalázó közmunkából van és a migrációs hatásokból. Aki akar, mehet dolgozni az unióban szinte bárhova. Mi következik ebből? Az EU szarjon sünt, lehetőleg farfekvésest.

Hogy működik a viktorfertőzött magyar agya? Rezsicsökkentés fasza, bankoknak a kurva annya, földnyúlás, trafikmutyi, gazdaságszétkúrás, megatöbbi le se szarva, kötelező napközi, szülők gyereknek nézése, tanárok droiddá degradálása kafa, de az unió ne ugasson, majd mi megmondjuk, mi a pálya.

Kurva élet, nincs itt semmi magyar átok, külső kényszer, vagy hatalom, ez a nép mégis a saját sírját ássa. Fennen sírok érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.