„Saját” alkotmánybíróira szabott törvényjavaslatot a Fidesz: a parlament honlapjára csütörtök este felkerült „Alaptörvény-módosító saláta” eltörölné az alkotmánybírák esetében a hetven éves felső korhatárt. Ezzel öt jelenlegi, a Fidesz által kinevezett alkotmánybíró is évekkel többet tölthet majd hivatalában, és még a 2022-es választások idején is aktívak lesznek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@lópicigáspár: Beszállok 10 mázsa cementtel. Holnap??? vagy mikor?
Szvetlana
Naná! Már előre gondoltak a jövőre. Jól jön még a Fidesznek ez a döntésük.
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Na, igen, de a fidesz sem számol mindennel. Ugyanis könnyen lehet, olyan helyzet, amelynek segítségével a fidesz, 2010 óta következetesen felépített túlélési stratégiája pillanatok alatt összeomlik, az ezt felépítő párttagokkal együtt.
Ebben az esetben magát a fideszt is könnyen fel lehetne számolni...
Tehát a fidesz ne dőljön hátra, hiszen nem tudhatja mit hoz a jövő. Az országban uralkodó társadalmi, gazdasági feszültségek, anomáliák miatt rengeteg a céltalan, elkeseredett, jövőkép nélküli, létbizonytalanságban, "élő" ember.
pacsni
nanà, hogy bebetonozzàk az alkotmànybirosàgot, mert 2014-ben ha elvesztenèk a vàlasztàst, akkor az alk.biròsàgnàl hiàba jelentènèk fel oket, nem lehetne leszàmoltattni, mert a viki emberei.Viki mindenre gondol most a jovoben, hogy ne lehessen itèlkezni felettuk, ès ne lehessen felelossègre vonni. de ha netàn màs gyozne, akkor remèlem, hogy màs biròsàg kezère adjàk az ugyet, aki rendesen elitèli oket. hosszu-hosszu èvekre.
Szvetlana
@Meine Ehre heisst Treue: Arra gondolsz, hogy a fidesz, mint a jelenlegi legerősebb párt esetleg kettészakadna, vagy netalán összeomolna?
Jó lenne, de sztem ez még egyenlőre utópia:((
Meine Ehre heisst Treue
@Szvetlana: Nem: polgárháború, forradalom, statárium, szükségállapot, alkotmány felfüggesztése.
A fidesz "vívmányait" nagyon nehéz felülírni. Ám, ha elszakad a cérna a lakosság körében, akkor durva dolgok következhetnek, melyek azonban lenullázzák a fidesz korábbi mesterkedéseit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.