A strasbourgi emberi jogi bíróság három ügyben elutasította a magyar kormány fellebbezését, amelyet azért nyújtott be, hogy így próbálja megvédeni a közszférában dolgozók végkielégítésére visszamenőleges hatállyal kivetett 98 százalékos büntetőadót. A 2010-es kormányváltás után a „pofátlan végkielégítésekre” hivatkozva bevezetett, ám a törvény szerint mindenkinek járó juttatásokra is vonatkozó 98 százalékos büntetőadót az Alkotmánybíróság (Ab) visszadobta, ám hosszú huzavona és a taláros testület jogainak korlátozása után a parlamenti többség módosított formában újra elfogadta. A strasbourgi emberi jogi bíróság az idén több elsőfokú döntésében a tulajdonjogba ütközőnek mondta ki a büntetőadót, s kártalanításra kötelezte a magyar államot.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Brother Louie
"az Alkotmánybíróság (Ab) visszadobta, ám hosszú huzavona és a taláros testület jogainak korlátozása után a parlamenti többség módosított formában újra elfogadta"

Még jó, hogy van ez a 12 fekete vajrúnak maszkírozott "Dr. Agy". Ezek után minek van "Alkotánybíróság"?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almalibre
@hetöndöe: Sajnos a magyar sajtó nem tájékoztat mindenről, amiről jó lenne tudnunk, pedig Spanyolország szerte komoly tüntetések voltak az elmúlt hetekben ebből kifolyólag.
hetöndöe
@almalibre: Ezek szerint rendkívül sokat olvastál róla,ezért olyan biztosak az értesüléseid.:-)))
almalibre
@hetöndöe: Nem, csak a helyzetemből következően nem tudtam elkerülni, hogy ne értesüljek az eseményekről. A lényeg azonban az, hogy bizonyos körök úgy döntenek, ahogy kedvük tartja, más körök meg úgy tájékoztatnak, ahogy érdekük sugallja. Az UNIÓ-s döntésekkel nem csak a magyaroknak vannak problémáik, a politikusok a körülmények kényszere alatt határoznak, a népnek joga van kiabálni, de végül minden úgy történik, ahogy a bábjátékosok akarják…
kukac50
A Fidesz olyan mint a részeg ember elfejti mit ígért.
A bírók nyugdíjazásának törvényét elküldi nyugdíjba,új törvény is most megemelte a nyugdíjkorhatárt. Napi szinten csak a saját .pártjuknak kedvező döntéseket hoznak,változtatnak.
hetöndöe
@almalibre: Túl sokat beszélsz és keveset mondasz,magyarul hiányoznak a konkrétumok a mondandódból.mondhatnám azt is ,csupán kábítás igazságok nélkül.
almalibre
@hetöndöe: Beszéltem egy konkrétumról: A spanyoloknál kiverte a biztosítékot a strasbourgi döntés, miszerint terroristákat kell szabadon engedniük.
Te erről nem hallottál (én meg hiába csatolom a spanyol híreket, ha nem érted a nyelvet), mert a magyar sajtónak nem áll érdekében, hogy te arról olvass, hogy nem csak a magyar kormánynak vannak problémái az UNIÓS döntésekkel. A mi kormányunk legalább próbálkozik a felülről erőltetett diktátumok helyett az ország érdekeit előtérbe helyezni, de a legtöbb esetben engedniük kell a nyomásnak. Minden kísértetiesen hasonló a KGST korszakára, azzal a különbséggel, hogy most szabad utazni, tüntetni, stb... Az igazság ott van a szemed előtt és észre is vehetnéd, ha nem kábítana a liberalizmus…

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.